Шарлотка з яблуками в мультиварці

Повітряна шарлотка на сметані в мультиварці

Для приготування улюбленого пирога – шарлотки, краще всього використовувати яблука з кислинкою, за типом сорту «Антонівка». Солодке тісто, розбавлене кислими фруктовими шматочками, разом утворюють приголомшливий десерт, який ідеально підходить, як для сімейного обіду, так і для святкового столу.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сметана – 150 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Яблука – 2-3 шт.
  • Борошно – 220 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – ½ ч. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Готуємо потрібні нам продукти: відміряємо за допомогою кухонних грамових ваг необхідну кількість сипучих продуктів, яблука ретельно промиваємо й обсушуємо.

2. В піалі з’єднуємо три яйця і 150 грам цукрового піску.

3. Збиваємо вінчиком або міксером до однорідної консистенції.

4. Потім додаємо сметану і знову розмішуємо.

5. До одержаної маси поступово вводимо просіяне пшеничне борошно разом з розпушувачем.

6. Ще раз перемішуємо основу майбутнього пирога, тільки в цей раз, краще скористатися дерев’яною лопаткою і змішувати в одному напрямку.

7. Ємність мультиварки щедро промазуємо вершковим маслом і на дно викладаємо яблука, нарізані тонкими часточками.

8. Фруктові шматочки затоках в’язким тестом, розрівнюємо лопаткою.

9. Закриваємо кришку, включаємо режим «Випічка», а на таймері встановлюємо 45 хвилин.

10. Пишна шарлотка з додаванням сметани, готова до подачі. Приємного апетиту!