Повітряна шарлотка на сметані в мультиварці
Для приготування улюбленого пирога – шарлотки, краще всього використовувати яблука з кислинкою, за типом сорту «Антонівка». Солодке тісто, розбавлене кислими фруктовими шматочками, разом утворюють приголомшливий десерт, який ідеально підходить, як для сімейного обіду, так і для святкового столу.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Сметана – 150 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Яблука – 2-3 шт.
- Борошно – 220 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Розпушувач тіста – ½ ч. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. Готуємо потрібні нам продукти: відміряємо за допомогою кухонних грамових ваг необхідну кількість сипучих продуктів, яблука ретельно промиваємо й обсушуємо.
2. В піалі з’єднуємо три яйця і 150 грам цукрового піску.
3. Збиваємо вінчиком або міксером до однорідної консистенції.
4. Потім додаємо сметану і знову розмішуємо.
5. До одержаної маси поступово вводимо просіяне пшеничне борошно разом з розпушувачем.
6. Ще раз перемішуємо основу майбутнього пирога, тільки в цей раз, краще скористатися дерев’яною лопаткою і змішувати в одному напрямку.
7. Ємність мультиварки щедро промазуємо вершковим маслом і на дно викладаємо яблука, нарізані тонкими часточками.
8. Фруктові шматочки затоках в’язким тестом, розрівнюємо лопаткою.
9. Закриваємо кришку, включаємо режим «Випічка», а на таймері встановлюємо 45 хвилин.
10. Пишна шарлотка з додаванням сметани, готова до подачі. Приємного апетиту!