Шашлик з червоної риби на мангалі на решітці
Відмінний рецепт смачного шашлику з червоної риби. На мангалі рибу можна готувати без масла, від чого шашлик виходить ще більш корисним і дієтичним. Коли сезон пікніків у розпалі такі рецепти будуть вельми до речі.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Горбуша – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для риби – на смак.
Процес приготування:
1. Тушку помийте, промокніть паперовими рушниками, нарізати на стейки.
2. Натріть шматки риби сіллю і спеціями.
3. Відразу ж викладіть рибу на грати і помістіть над гарячим вугіллям.
4. Риба готується не більше 7-10 хвилин. У процесі запікання переверніть грати тільки один раз.
5. Шашлик з червоної риби готовий, подавайте його на стіл зі свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!
Справжній шашлик зі скумбрії на решітці
Літо – найкращий час для пікніків на природі, тому варто підібрати пару-трійку смачних рецептів для шашликів. Для цього підійдуть різні види м’яса і риби. Наприклад, смачний і ситний шашлик виходить зі скумбрії. А ще цю рибу не можливо пересушити.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Скумбрія – 1 шт.
- Базилік – за смаком.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Обробити тушку скумбрії, відріжте голову і видаліть нутрощі, промийте і просушіть паперовими рушниками.
2. На боках тушки зробіть кілька невеликих надрізів, посипте сіллю і спеціями, розподіліть по всій тушці подрібнений часник. Змастіть рибу оливковою олією.
3. Загорніть скумбрію в фольгу і покладіть в холодильник на 2-3 години для маринування.
4. Мариновану скумбрію викладіть на решітку і помістіть над гарячим вугіллям. Кожні 2-3 хвилини, перевертайте рибу на інший бік. Скумбрія на мангалі готується не більше 20 хвилин, все залежить від розміру тушки.
5. Запечену скумбрію краще всього подавати зі свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!