Шашлик на шпажках в духовці – 6 рецептів з покроковими фото

М’який шашлик з індички на шпажках в домашніх умовах

Якщо не вдається вибратися на природу, шашлики можна приготувати в домашніх умовах в звичайній духовці. М’ясо виходить соковитим і ароматним – з пряним запахом часнику.

Час готування – 5 ч. 5 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • Філе індички – 500 гр.
  • Соус соєвий – 35 гр.
  • Мед – ½ ст. л.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо філе індички для шашлику. Перед тим, як нарізати м’ясо на шматочки, потрібно зрізати всі плівки і шкурки ножем, промити індичку і промокнути паперовими рушниками. Складаємо шматочки філе в глибоку ємність.

2. Додаємо в м’ясо трохи солі і чорного перцю. Цибулину відразу розрізаємо навпіл і в одну з половинок очищаємо від лушпиння. Нарізаємо кільцями, викладаємо поверх індички.

3. В окремій ємності змішуємо соєвий соус і мед. Відокремлюємо від цілої головки часнику 3-4 зубчики, звільняємо їх від лушпиння і подрібнюємо за допомогою землянки Додаємо часник до меду і соусу. Перемішуємо інгредієнти.

4. Поливаємо готовим маринадом індичку і цибулю. Накриваємо харчовою плівкою ємність і ставимо його в холодильник на 3-4 години. Коли прийде час, дістаємо миску із заготівлею з холодильника і починаємо нанизувати м’ясо на шпажки, чергуючи їх з цибулею.

5. Викладаємо шпажки з м’ясом і цибулею на деко. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів. Ставимо страву в духовку на півгодини. Через 30 хвилин подаємо готові шашлики до столу.

Приємного апетиту!