М’який шашлик з індички на шпажках в домашніх умовах
Якщо не вдається вибратися на природу, шашлики можна приготувати в домашніх умовах в звичайній духовці. М’ясо виходить соковитим і ароматним – з пряним запахом часнику.
Час готування – 5 ч. 5 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 4-5.
Склад:
- Філе індички – 500 гр.
- Соус соєвий – 35 гр.
- Мед – ½ ст. л.
- Часник – 3-4 зуб.
- Цибуля – ½ шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо філе індички для шашлику. Перед тим, як нарізати м’ясо на шматочки, потрібно зрізати всі плівки і шкурки ножем, промити індичку і промокнути паперовими рушниками. Складаємо шматочки філе в глибоку ємність.
2. Додаємо в м’ясо трохи солі і чорного перцю. Цибулину відразу розрізаємо навпіл і в одну з половинок очищаємо від лушпиння. Нарізаємо кільцями, викладаємо поверх індички.
3. В окремій ємності змішуємо соєвий соус і мед. Відокремлюємо від цілої головки часнику 3-4 зубчики, звільняємо їх від лушпиння і подрібнюємо за допомогою землянки Додаємо часник до меду і соусу. Перемішуємо інгредієнти.
4. Поливаємо готовим маринадом індичку і цибулю. Накриваємо харчовою плівкою ємність і ставимо його в холодильник на 3-4 години. Коли прийде час, дістаємо миску із заготівлею з холодильника і починаємо нанизувати м’ясо на шпажки, чергуючи їх з цибулею.
5. Викладаємо шпажки з м’ясом і цибулею на деко. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів. Ставимо страву в духовку на півгодини. Через 30 хвилин подаємо готові шашлики до столу.
Приємного апетиту!