Як приготувати шашлик на шпажках з картоплею?
Шашлик, приготований в духовці, практично не відрізняється від того, який приготований на мангалі. Найкраще для цієї мети підійде м’ясо курки або свинини. Найголовніше, щоб продукт був свіжим.
Час готування – 3 ч. 35 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 7-8.
Склад:
- Свинина – 1,5 кг
- Картопля – 6-8 шт.
- Оцет 9% – 80-100 мл
- Цибуля – 4-5 шт.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Необхідну кількість свинини спочатку потрібно обробити: позбавити від плівок і жилок, промити проточною водою і промокнути паперовим рушником, щоб вбралася зайва волога. Нарізаємо шматочками свинину і відразу ж викладаємо в глибоку ємність. В ній будемо маринувати м’ясо.
2. Звільняємо цибулини від лушпиння і розрізаємо їх навпіл. Кожну половинку нарізаємо кубиками і висипаємо цибулю до м’яса. Солимо і перчимо масу. Вливаємо оцет і перемішуємо інгредієнти. Залишаємо маринуватися продукти на 1-2 години.
3. Перед тим, як нанизувати м’ясо на шпажки, їх слід замочити в холодній воді. Це потрібно для того, щоб шпажки не згоріли. Приступимо до підготовки картоплі. Промиваємо необхідну кількість бульб і зрізаємо шкірку. Знову споліскують картоплю й нарізаємо його скибочками невеликої товщини.
4. Викладаємо на деко пергаментний папір. На неї розміщуємо картоплю. Готове м’ясо нанизуємо на шпажки, чергуючи його з цибулею. Викладаємо шашлик на картоплю і включаємо духовку на розігрів. При цьому встановлюємо потрібну температуру 180 градусів.
5. Підвищуємо температуру до 190 градусів і ставимо шашлики з картоплею в духовку на 60 хвилин. У процесі приготування м’яса, перевертаємо шпажки, щоб м’ясо рівномірно підрум’янилося і пропеклося.
Приємного апетиту!












