Проста і зручна заготівля щавлю в банках для супу
Дуже зручно, коли взимку під рукою є баночка консервованого щавлю для супу. Зелений борщ або щі з такою заготівлею виходять дуже смачними і ароматними, при цьому ви приготуєте його за півгодини, так як основний інгредієнт вже готовий.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Щавель – 500 гр.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Підготуйте все необхідне для заготівлі щавлю для супу.
2. Для нашої заготовки знадобляться стерильні банки, тому в першу чергу займіться їх стерилізацією. Найпростіший спосіб стерилізації – це обробка парою. Для цього нам знадобиться каструля з водою, спеціальна накладка для стерилізації з отворами або просто міцний друшляк. Коли вода в каструлі закипить, покладіть в неї друшляк, а на нього поставте банки (скільки поміститься у вас за один раз). Стерилізуйте банки не менш 5 хвилин. Потім перемістіть їх на рушник шийкою вниз. Також не забудьте стерилізувати кришки. Для цього досить прокип’ятити їх протягом 3 хвилин.
3. Переберіть щавель, викидаючи при цьому всю бур’янисту траву і пошкоджені листки. Щавель промийте кілька разів під проточною водою, щоб змити з його листя всі забруднення. Зріжте стебла, а листя щавлю наріжте на шматки, якими звикли нарізати щавель для супу.
4. У каструлю налийте воду і доведіть її до кипіння. У киплячу воду порціями опустіть нарізаний щавель і проваріть його на невеликому вогні 3 хвилини. Перекладіть готовий щавель в заздалегідь стерилізовані банки. Найзручніше це робити шумівкою. Вона дозволить стекти зайвої рідини через свої отвори. Наповнену банку щільно закрутіть кришкою і залиште на столі до повного охолодження.
5. Заготівля для супу з щавлю готова. Найкраще зберігати її до самої зими в холодильнику.
Приємного апетиту!