Швидкий і простий спосіб законсервувати щавель на зиму
Щавель часто називають «весняним рятувальником». Здавна він був головним помічником організму в боротьбі з весняним авітамінозом, так як першим з’являвся на грядках. Одна вік його недовгий і якщо ви хочете їсти щавель весь рік, то просто законсервируйте його.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Щавель – 0,5 кг
- Вода – 400 мл
Процес приготування:
1. Перебираємо щавель. Залишаємо тільки неушкоджені, зелене листя щавлю. Перекладаємо їх у ємність достатнього обсягу і заливаємо холодною водою. Залишаємо щавель на півгодини. За цей час розчиниться весь бруд, що скупчилася на листя і черешках. Потім промиваємо під проточною водою. Дуже важливо ретельно промити зелень, щоб у їжу не потрапила бруд.
2. Нарізаємо щавель довільно, як вам більше подобається. Якщо щавель зовсім молодий, то можна консервувати його цілком з живцями. Якщо живці вже встигли стати жорсткими, то обов’язково обріжте їх.
3. Заздалегідь стерилізуйте банки і кришки. Так само будь-яким зручним вам способом. Стерилізовані банки поставте шийкою вниз на паперовий або кухонне рушник. Кришки після стерилізації можна тримати в каструлі або тарілці.
4. Нарізаний щавель перекладаємо в банки і злегка утрамбовуємо. Заливаємо щавель холодною кип’яченою водою до верхньої кромки. Можна пару раз «проколоти» щавель ножем, щоб випустити зайве повітря, який міг потрапити в банку.
5. Закатуємо кришкою банку зі щавлем і залишаємо чекати зими.
Приємного апетиту.