Щі з свіжої капусти – 11 покрокових рецептів з фото

Простий рецепт приготування щів з капусти з тушонкою

Рецепт щей зі свіжої капусти з тушонкою – дуже апетитне перше блюдо. Тушонка прискорить підготовку, а тому смачний обід можна зварити всього за півгодини. І рідні будуть в захваті!

Порції:6

Час готування: 30 хв.

Склад:

  • Капуста – ½ качана.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Тушонка – 250 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Рослинне масло – для смаження

Процес приготування:

1. Капусту будемо кришити смужкою, для цього краще вибрати широкий і гострий ніж.

2. Беремо каструлю і заливаємо в неї 2 літра води. Засипаємо картоплю і ставимо варитися.

3. У цей час чистимо картоплю. Нарізаємо його кубиками або довільно невеликими фігурами. Коли вода в каструлі почне кипіти, додаємо картоплю. І продовжуємо варити на середньому вогні.

4. Тим часом приготуємо овочеву засмажку з цибулі і моркви. Цибулю краще нарізати кубиками, а моркву подрібнити з допомогою великої терки.

5. Смажимо суміш на рослинному маслі. Коли цибуля та морква стануть м’якими, вмішуємо в масу томатну пасту.

6. Відкриваємо банку тушонки і викладаємо її в суп. Варимо 5 хвилин, додаємо овочеву засмажку.

7. Солимо (кількість солі можна збільшити іл зменшити за смаком, додаємо перець, лавровий лист і подрібнену зелень. Проварюємо пару хвилин. Знімаємо з плити каструлю.

Приємного апетиту!