Простий рецепт приготування щів з капусти з тушонкою
Рецепт щей зі свіжої капусти з тушонкою – дуже апетитне перше блюдо. Тушонка прискорить підготовку, а тому смачний обід можна зварити всього за півгодини. І рідні будуть в захваті!
Порції:6
Час готування: 30 хв.
Склад:
- Капуста – ½ качана.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Тушонка – 250 гр.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Рослинне масло – для смаження
Процес приготування:
1. Капусту будемо кришити смужкою, для цього краще вибрати широкий і гострий ніж.
2. Беремо каструлю і заливаємо в неї 2 літра води. Засипаємо картоплю і ставимо варитися.
3. У цей час чистимо картоплю. Нарізаємо його кубиками або довільно невеликими фігурами. Коли вода в каструлі почне кипіти, додаємо картоплю. І продовжуємо варити на середньому вогні.
4. Тим часом приготуємо овочеву засмажку з цибулі і моркви. Цибулю краще нарізати кубиками, а моркву подрібнити з допомогою великої терки.
5. Смажимо суміш на рослинному маслі. Коли цибуля та морква стануть м’якими, вмішуємо в масу томатну пасту.
6. Відкриваємо банку тушонки і викладаємо її в суп. Варимо 5 хвилин, додаємо овочеву засмажку.
7. Солимо (кількість солі можна збільшити іл зменшити за смаком, додаємо перець, лавровий лист і подрібнену зелень. Проварюємо пару хвилин. Знімаємо з плити каструлю.
Приємного апетиту!