Щука на сковороді – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Щука на сковороді – це просте і смачне частування для вашого домашнього столу. Щоб готова риба вийшла хрусткою і рум’яною, використовуйте перевірену кулінарну збірку з восьми апетитних рецептів приготування з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Смажену щуку можна подавати до столу з чорним хлібом, овочами і вашими улюбленими гарнірами.

Смажена щука в борошні на сковороді

Смажена щука в борошні на сковороді виходить хрусткою і рум’яної. Апетитний продукт можна подавати як ситного перекусу або як гаряча страва до сімейного обіду. Для приготування риби використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Щука 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Борошно 2 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Очищаємо і промиваємо щуку.
  2. Нарізаємо її порційними шматочками рівної товщини.
  3. Кожен шматочок акуратно розрізаємо вздовж хребта. Солимо і залишаємо на 5 хвилин.
  4. Перекладаємо шматочки в тарілку з борошном.
  5. Добре обвалюємо заготовки в борошні.
  6. Викладаємо шматочки щуки, попередньо струсивши надлишок борошна, в сковороду, розігріту з рослинною олією.
  7. Обсмажуємо рибу з кожної сторони по 5-7 хвилин під кришкою. Після кришку прибираємо і даємо продукту трохи підсушитися протягом 5 хвилин.
  8. Смажена щука, у борошні на сковороді готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Щука в клярі на сковороді

Щука в клярі на сковороді – апетитний кулінарний рішення для вашого домашнього столу. Готова риба порадує яскравим смаком і привабливою золотистою скоринкою. Подавайте до столу з чорним хлібом або вашими улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Філе щуки – 750 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для кляру:

  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Куркума/паприка – 1,5 ч. л.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо філе щуки.

Крок 2. Нарізаємо продукт порційними шматочками. Складаємо їх в глибоку миску. Солимо і поливаємо лимонним соком.

Крок 3. Далі шматочки обвалюємо в борошні. Залишаємо на 10 хвилин.

Крок 4. В окремому посуді збиваємо куряче яйце, молоко, борошно. Додаємо спеції.

Крок 5. Рибні шматочки занурюємо в отриманий кляр.

Крок 6. Перекладаємо заготовки в розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.

Крок 7. Щука в клярі на сковороді готова. Подавайте до столу і пробуйте!

щука Тушкована з цибулею в сметані

щука Тушкована з цибулею в сметані виходить неймовірно смачною і апетитною. Поживне частування точно різноманітить ваше звичне меню і прикрасить обідній стіл. Для приготування соковитої риби використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Щука – 0,9 кг
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Сметана – 350 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо щуку і добре промиваємо її під водою.

Крок 2. Далі інгредієнт нарізаємо порційними шматочками.

Крок 3. Натираємо шматочки сіллю і чорним меленим перцем. Залишаємо на 15 хвилин.

Крок 4. Очищаємо цибулю та нарізаємо його кільцями.

Крок 5. Обсмажуємо шматочки щуки на олії до рум’янцю з усіх боків.

Крок 6. Викладаємо до риби цибулю. Обсмажуємо до золотистого відтінку овоча. Викладаємо сюди сметану і тушкуємо під кришкою 15 хвилин на слабкому вогні.

Крок 7. Щука тушкована з цибулею в сметані готова. Розкладайте по тарілках, доповнюйте подрібненою зеленню і подавайте до столу.

Шматочки щуки, приготовані на сковороді

Шматочки щуки, приготовані на сковороді, виходять хрусткими і рум’яними. Апетитний продукт можна подавати як ситного перекусу або як гаряча страва до сімейного обіду. Для приготування риби використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе щуки – 1,5 кг
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Борошно для панірування.
  • Спеції для риби – на смак.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо філе щуки.

Крок 2. Нарізаємо рибу невеликими порційними шматочками. Викладаємо їх в глибоку миску.

Крок 3. Поливаємо шматочки соєвим соусом і посипаємо спеціями для риби.

Крок 4. Перемішуємо і залишаємо маринуватися протягом 30 хвилин.

Крок 5. Обвалюємо заготовки в борошні.

Крок 6. Перекладаємо рибу в розігріту з рослинною олією сковороду.

Крок 7. Обсмажуємо частування до золотистої скоринки з усіх боків.

Крок 8. Шматочки щуки, приготовані на сковороді, готові. Подавайте до столу і пробуйте!

Щука в томатному соусі

Щука в томатному соусі – соковита і яскрава кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Готова риба порадує цікавим смаком і поживними властивостями. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

процесу. Порадуйте себе і близьких ароматною закускою.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Щука – 1 кг
  • Помідори – 2 шт.
  • Маслини – 10 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка – 4 гілки.
  • Борошно для панірування.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горіх мускатний – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Трави сушені – за смаком.
  • Перець гострий (стручок) – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо щуку під водою. Зрізаємо голови, хвости і плавники. Натираємо підготовлені тушки сіллю, чорним меленим перцем, коріандром і мускатним горіхом. Залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Викладаємо сюди рибу в спеціях, яку попередньо обвалюємо в борошні.

Крок 3. Обсмажуємо заготовки до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Крок 4. Ошпарюємо помідори, очищаємо від шкірки і подрібнюємо в блендері до отримання томатної маси.

Крок 5. Рибу в сковороді доповнюємо подрібненим часником, гострим перцем, зеленню і маслинами. Сюди ж додаємо цукор і залишилися спеції.

Крок 6. Масу викладаємо в томатну суміш. Вливаємо трохи води, доводимо до кипіння й тушкуємо під кришкою 10 хвилин. Після знімаємо кришку і продовжуємо тушкувати до бажаної густоти соусу.

Крок 7. Щука в томатному соусі готова. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!

Щука з цибулею та морквою на сковороді

Щука з цибулею і морквою виходить неймовірно соковитою, яскравою і поживною. Апетитний продукт можна подавати в якості повноцінного обідньої страви разом з гарніром. Для приготування риби з овочами використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Щука – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 50 гр.
  • Борошно – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо щуку і нарізаємо її порційними шматочками. Солимо їх за смаком.

Крок 2. Далі кожен шматок добре обвалюємо в борошні.

Крок 3. Викладаємо рибу в розігріту з рослинною олією сковороду.

Крок 4. Обсмажуємо на невеликому вогні до яскравого рум’янцю з обох сторін.

Крок 5. Нарізаємо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю. Невеликий соломкою розбираємо морквину.

Крок 6. В окремій сковороді обсмажуємо цибулю з морквою на олії до м’якості.

Крок 7. Додаємо до овочів борошно, сметану, сіль і спеції. Вливаємо склянку води, перемішуємо і нагріваємо.

Крок 8. Занурюємо сюди шматочки обсмаженої щуки. Тушкуємо 25 хвилин.

Крок 9. Щука з цибулею і морквою готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Щука з овочами на сковороді

Щука з овочами на сковороді – це апетитне і дуже смачне блюдо для домашнього столу. Приготувати щуку за нашим рецептом зовсім нескладно. Кулінарний процес не забере багато часу, а результат нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Щука – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Борошно – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо щуку і нарізаємо н порційними шматочками.

Крок 2. Викладаємо шматки в глибоку миску. Солимо і перчимо за смаком. Залишаємо маринуватися 20-30 хвилин.

Крок 3. Далі рибу добре обвалюємо в борошні.

Крок 4. Викладаємо в сковороду, розігріту з рослинною олією.

Крок 5. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з усіх боків. Перекладаємо рибу на тарілку.

Крок 6. У масло, що залишилося після смаження риби, опускаємо півкільця цибулі. Готуємо його до прозорості.

Крок 7. Додаємо сюди терту моркву. Обсмажуємо до м’якості.

Крок 8. На овочеву подушку викладаємо обсмажену щуку.

Крок 9. Обмазуємо рибу сметаною. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15 хвилин на невеликому вогні.

Крок 10. Апетитна щука з овочами на сковороді готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Смажена щука з картоплею

Смажена щука з картоплею виходить дуже ситним і апетитною. Яскравий продукт можна подавати в якості повноцінного обідньої страви для всієї родини. Для приготування риби з картоплею на сковороді використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Щука – 2 шт.
  • Картопля – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Щуку нарізаємо порційними шматочками. Солимо їх за смаком, обвалюємо в борошні й обсмажуємо до рум’янцю на рослинному маслі.

Крок 2. Очищаємо картоплю від шкірки і нарізаємо її тоненькими кружечками.

Крок 3. Картоплю солимо і перчимо. Перемішуємо.

Крок 4. Цибулини нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 5. У сковороду з олією викладаємо частину картоплі рівним шаром.

Крок 6. Викладаємо сюди обсмажену щуку.

Крок 7. Закриваємо рибу півкільцями цибулі.

Крок 8. Закриваємо рибний шар залишилися картоплею.

Крок 9. Сметану перемішуємо зі спеціями і водою. Виливаємо соус до страви.

Крок 10. Кип’ятимо вміст, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою близько 35-45 хвилин.

Крок 11. Смажена щука з картоплею готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!