Щука на сковороді – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Щука з овочами на сковороді

Щука з овочами на сковороді – це апетитне і дуже смачне блюдо для домашнього столу. Приготувати щуку за нашим рецептом зовсім нескладно. Кулінарний процес не забере багато часу, а результат нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Щука – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Борошно – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо щуку і нарізаємо н порційними шматочками.

Крок 2. Викладаємо шматки в глибоку миску. Солимо і перчимо за смаком. Залишаємо маринуватися 20-30 хвилин.

Крок 3. Далі рибу добре обвалюємо в борошні.

Крок 4. Викладаємо в сковороду, розігріту з рослинною олією.

Крок 5. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з усіх боків. Перекладаємо рибу на тарілку.

Крок 6. У масло, що залишилося після смаження риби, опускаємо півкільця цибулі. Готуємо його до прозорості.

Крок 7. Додаємо сюди терту моркву. Обсмажуємо до м’якості.

Крок 8. На овочеву подушку викладаємо обсмажену щуку.

Крок 9. Обмазуємо рибу сметаною. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15 хвилин на невеликому вогні.

Крок 10. Апетитна щука з овочами на сковороді готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!