Дуже смачний шоколадно-банановий кекс в домашніх умовах
Шоколад і банан – ідеальне поєднання, яке використовують у багатьох рецептах, і кекси – не виняток. Для цього рецепту потрібно кукурудзяний крохмаль, але його можна замінити звичайним картопляним.
Час приготування: 1 година 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Маргарин або масло вершкове – 115 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Банан – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 170 гр.
- Порошок какао – 45 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для глазурі:
- Шоколад темний – 100 гр.
- Вершки – 100 гр.
- Горіхи – для прикраси.
Процес приготування:
1. Духовку заздалегідь включають, щоб нагрілася до 175-180 градусів.
2. Форму для кексу застеляють пергаментом.
3. У мисці з’єднують цукор, сметану, підтоплене масло, яйце і цукор ванільний.
4. Банани розминають виделкою або пюрируют блендером. Додають в тісто.
5. В останню чергу, в суміш вводять борошно, трохи солі і крохмаль. Всипають порошок какао. Тісто збивають вінчиком.
6. Шоколадно-бананову масу розподіляють рівномірно у формі і тримають в духовій шафі близько години.
7. У сотейнику нагрівають вершки з разломанным на шматочки темним шоколадом, як тільки глазур почне закипати, її заливають готовий кекс і посипають подрібненими горіхами.