Шоколадні кекси – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачний шоколадно-банановий кекс в домашніх умовах

Шоколад і банан – ідеальне поєднання, яке використовують у багатьох рецептах, і кекси – не виняток. Для цього рецепту потрібно кукурудзяний крохмаль, але його можна замінити звичайним картопляним.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Маргарин або масло вершкове – 115 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Банан – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 170 гр.
  • Порошок какао – 45 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для глазурі:

  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Вершки – 100 гр.
  • Горіхи – для прикраси.

Процес приготування:

1. Духовку заздалегідь включають, щоб нагрілася до 175-180 градусів.

2. Форму для кексу застеляють пергаментом.

3. У мисці з’єднують цукор, сметану, підтоплене масло, яйце і цукор ванільний.

4. Банани розминають виделкою або пюрируют блендером. Додають в тісто.

5. В останню чергу, в суміш вводять борошно, трохи солі і крохмаль. Всипають порошок какао. Тісто збивають вінчиком.

6. Шоколадно-бананову масу розподіляють рівномірно у формі і тримають в духовій шафі близько години.

7. У сотейнику нагрівають вершки з разломанным на шматочки темним шоколадом, як тільки глазур почне закипати, її заливають готовий кекс і посипають подрібненими горіхами.