Шоколадний мус – це неймовірно ніжний і повітряний продукт, який відрізняється яскравим смаком. Його можна використовувати для формування тортів, тістечок та інших десертів. Для приготування мусу використовуйте нашу перевірену кулінарну збірку з восьми рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Шоколадний мус для торта в домашніх умовах
Шоколадний мус для торта в домашніх умовах вважається одним з найбільш вишуканих десертів. Цей кремоподібний продукт чудово поєднується з тортами, тістечками та фруктами. Приготувати його нескладно перевіреним покрокового рецептом з нашої кулінарної збірки.
Інгредієнти на
2 порц.
- Темний шоколад 100 гр.
- Молочний шоколад 40 гр.
- Вершки 150 мл
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Масло вершкове 25 гр.
Процес приготування:
- Холодні вершки збиваємо до утворення пишної піни близько 5-7 хвилин, після продукт закриваємо харчовою плівкою і на час прибираємо в холодильник.
- Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки гарненько збиваємо з цукром до побіління.
- З’єднуємо два види шоколаду з вершковим маслом. Розтоплюємо продукти на водяній бані до отримання гладкої однорідної суміші.
- Остуджуємо шоколадну суміш. Поступово додаємо її в жовткову масу.
- Вливаємо залишився шоколад перемішуємо.
- Далі додаємо збиті до стійкої піни білки.
- Доповнюємо масу збитими вершками. Перемішуємо до однорідності.
- Розливаємо заготовку по невеликих склянках, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин (4-6).
- Шоколадний мус для торта в домашніх умовах готовий.
Шоколадний мус з желатином
Шоколадний мус з желатином – це ніжний і смачний продукт для ваших домашніх десертів. Використовуйте його як самостійну страву або як прикраси тортів і тістечок. Приготувати такий мус нескладно. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного рецепту.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Шоколад темний – 30 гр.
- Цукор – 40 гр.
- Жовток яєчний – 2 шт.
- Вершки – 200 мл
- Желатин – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Акуратно відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки з’єднайте з цукром. Білки нам не знадобляться.
Крок 3. Збиваємо продукти міксером, поки жовтки не побіліють.
Крок 4. Заливаємо желатин невеликою кількістю теплої води, перемішуємо і залишаємо для набухання.
Крок 5. Яким зручним способом розтоплюємо шоколад.
Крок 6. Вливаємо розтоплений шоколад в жовткову суміш.
Крок 7. Окремо збиваємо охолоджені вершки. Вмішуємо інгредієнт в основну марсу.
Крок 8. Вливаємо желатин, попередньо розтоплений в мікрохвильовці або на водяній бані. Перемішуємо і ставимо в холодильник для застигання.
Крок 9. Шоколадний мус з желатином готовий. Пригощайтеся!
Шоколадний мус з какао та молока
Шоколадний мус з какао та молока кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Готове ласощі точно урізноманітнює меню ваших свят. Спробуйте!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Молоко – 250 мл + 4 ст. л.
- Шоколад гіркий – 50 гр.
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Вершки – 100 мл
- Горіх мускатний – ¼ ч. л.
- Ванілін – 1 гр.
- Цукор – за смаком.
- Желатин – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Вливаємо чотири столові ложки молока в миску і доповнюємо желатином. Залишаємо на 10 хвилин, щоб желатин набух.
Крок 2. Гіркий шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Крок 3. У каструлі змішуємо 250 мл молока, 1 столову ложку без гірки какао-порошку, мускатний горіх і ванілін. Добре розігріваємо, постійно помішуючи, але не доводимо до кипіння. Далі знімаємо каструлю з вогню і додаємо розтоплений шоколад. Перемішуємо, поки шоколад повністю не розчиниться.
Крок 4. Додаємо желатин в шоколадну суміш і добре перемішуємо, поки він повністю не розчиниться. Залишаємо суміш на 10-15 хвилин, щоб вона охолола.
Крок 5. Збиваємо вершки до утворення піків. Поступово додаємо збиті вершки в шоколадну суміш, акуратно перемішуючи кожного разу.
Крок 6. Розкладаємо мус у склянки або чашки. Залишаємо в холодильнику на кілька годин, щоб десерт застиг.
Крок 7. Шоколадний мус з какао та молока готовий. Пригощайтеся ніжним десертом!
Шоколадний мус з агар-агаром
Шоколадний мус з агар-агаром – це цікавий, повітряний і смачний продукт для ваших домашніх ласощів. Використовуйте продукт для прикраси десертів або їжте його просто так. Приготувати таке в міру солодке частування нескладно. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного рецепту.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Шоколад гіркий – 250 гр.
- Агар-агар – 8 гр.
- Замінник цукру – 6 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 250 мл
Процес приготування:
Крок 1. Розтоплюємо шматочки шоколаду, додавши до них трохи молока.
Крок 2. Змішуємо яєчні жовтки із замінником цукру. Гарненько розтираємо.
Крок 3. Розтоплюємо агар-агар з рештою молоком і з’єднуємо всю суміш з розтертими жовтками.
Крок 4. Додаємо розтоплений шоколад з невеликою кількістю молока і добре все перемішуємо.
Крок 5. Поміщаємо суміш у холодильник на 30-40 хвилин.
Крок 6. Змішуємо охолоджену масу у блендері з попередньо збитими білками. Можна використовувати і міксер.
Крок 7. Шоколадний мус з агар-агаром готовий. Швидше пробуйте і оцінюйте ніжний смак десерту!
Шоколадний мус з вершками
Шоколадний мус з вершками нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Готове ласощі точно урізноманітнює меню ваших свят. Порадуйте себе і приємно здивуйте близьких.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Шоколад темний – 200 гр.
- Вершки жирні – 250 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Пудра цукрова – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розтоплюємо темний шоколад і вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Крок 2. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо жовтки в міцну піну.
Крок 3. В іншій мисці збиваємо білки з цукровою пудрою до отримання густої пишної маси.
Крок 4. З’єднуємо розтоплений шоколад і жовткову суміш. Ретельно все перемішуємо.
Крок 5. Збиваємо вершки до утворення піків. Поступово додаємо збиті яєчні білки в шоколадну суміш, акуратно перемішуючи кожного разу.
Крок 6. Розкладаємо мус у склянки або чашки. Залишаємо в холодильнику на кілька годин, щоб десерт добре застиг.
Крок 7. Шоколадний мус з вершками готовий. Подавайте ніжний десерт до столу!
Вишнево-шоколадний мус
Вишнево-шоколадний мус вийде дуже повітряним, а також порадує вас своїм цікавим яскравим смаком і ароматом. Приготувати його зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями. Побалуйте себе і близьких!
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Крупа манна – 3 ст. л.
- Сироп вишневий – 1 склянка
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Змішуємо вишневий сироп і воду, ставимо їх на вогонь і доводимо до кипіння.
Крок 2. Тонкою цівкою, безперервно помішуючи, всипаємо в киплячу суміш манку. Варимо на слабкому вогні, помішуючи, близько 7 хвилин.
Крок 3. Половину маси відлити в окрему миску. В половину додаємо какао-порошок, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Крок 4. Міксером або блендером збити вишневу половину.
Крок 5. Те ж саме робимо і з шоколадною частиною.
Крок 6. Викладаємо в креманку шоколадний шар. Зверху додаємо вишневий. Так чергуємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Далі десерту даємо повністю охолонути.
Крок 7. Вишнево-шоколадний мус готовий. Пригощайтеся!
Сирно-шоколадний мус
Сирно-шоколадний мус – це неймовірно ніжний, повітряний і смачний продукт для ваших домашніх десертів. Використовуйте його як самостійне частування. Приготувати таке ласощі зможе кожен. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного рецепту.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Сир – 150 гр.
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Желатин – 10 гр.
- Молоко – 50 мл
- Сметана – 50 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розмішуємо желатин в 50 мл холодного молока і залишаємо на 20 хвилин для набухання.
Крок 2. У чашу блендера відправляємо сир, сметану, два види цукру і какао-порошок. Збиваємо до повної однорідності.
Крок 3. Підготовлений желатин розтоплюємо на водяній бані.
Крок 4. Переливаємо суміш в загальну масу.
Крок 5. Збиваємо вміст блендером, починаючи з невеликої швидкості і поступово її збільшуючи. Збиваємо до пишноти близько трьох-п’яти хвилин.
Крок 6. Розливаємо мусс у креманки або стаканчики. Після відправляємо в холодильник на 2-3 години до застигання.
Крок 7. Сирно-шоколадний мус готовий. Пригощайтеся!
Шоколадно-банановий мус
Шоколадно-банановий мус порадує вас своєю легкістю, ніжністю і цікавим смаком. Додавайте продукт домашні десерти або використовувати його для їстівного прикраси. Порадуйте себе і близьких смачним десертом.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Шоколад темний – 50 гр.
- Банан – 1 шт.
- Молоко – 1,5 склянки
- Кориця – 2 палички.
Процес приготування:
Крок 1. Розламуємо шоколад на шматочки і поміщаємо його в металеву миску або сотейник.
Крок 2. Заливаємо їх молоком. Нагріваємо на середньому вогні до появи маленьких бульбашок на поверхні.
Крок 3. Очищаємо банан від шкірки і нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо їх у миску з шоколадною сумішшю.
Крок 4. Нагріваємо, щоб шоколад почав танути. Потім перемішуємо до отримання однорідної маси.
Крок 5. Прибираємо з вогню. Після збиваємо вміст блендером до отримання однорідної мусу.
Крок 6. Поділяємо мус на порції, доповнюємо паличками кориці і охолоджуємо в холодильнику 1-2 години.
Крок 7. Шоколадно-банановий мус готовий. Подавайте охолодженим зі свіжими ягодами або карамельними крихтами. Приємного апетиту!