Шоколадний мус – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шоколадний мус – це неймовірно ніжний і повітряний продукт, який відрізняється яскравим смаком. Його можна використовувати для формування тортів, тістечок та інших десертів. Для приготування мусу використовуйте нашу перевірену кулінарну збірку з восьми рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Шоколадний мус для торта в домашніх умовах

Шоколадний мус для торта в домашніх умовах вважається одним з найбільш вишуканих десертів. Цей кремоподібний продукт чудово поєднується з тортами, тістечками та фруктами. Приготувати його нескладно перевіреним покрокового рецептом з нашої кулінарної збірки.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Темний шоколад 100 гр.
  • Молочний шоколад 40 гр.
  • Вершки 150 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Масло вершкове 25 гр.

Процес приготування:

  1. Холодні вершки збиваємо до утворення пишної піни близько 5-7 хвилин, після продукт закриваємо харчовою плівкою і на час прибираємо в холодильник.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки гарненько збиваємо з цукром до побіління.
  3. З’єднуємо два види шоколаду з вершковим маслом. Розтоплюємо продукти на водяній бані до отримання гладкої однорідної суміші.
  4. Остуджуємо шоколадну суміш. Поступово додаємо її в жовткову масу.
  5. Вливаємо залишився шоколад перемішуємо.
  6. Далі додаємо збиті до стійкої піни білки.
  7. Доповнюємо масу збитими вершками. Перемішуємо до однорідності.
  8. Розливаємо заготовку по невеликих склянках, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин (4-6).
  9. Шоколадний мус для торта в домашніх умовах готовий.

Шоколадний мус з желатином

Шоколадний мус з желатином – це ніжний і смачний продукт для ваших домашніх десертів. Використовуйте його як самостійну страву або як прикраси тортів і тістечок. Приготувати такий мус нескладно. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного рецепту.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Шоколад темний – 30 гр.
  • Цукор – 40 гр.
  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Желатин – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Акуратно відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки з’єднайте з цукром. Білки нам не знадобляться.

Крок 3. Збиваємо продукти міксером, поки жовтки не побіліють.

Крок 4. Заливаємо желатин невеликою кількістю теплої води, перемішуємо і залишаємо для набухання.

Крок 5. Яким зручним способом розтоплюємо шоколад.

Крок 6. Вливаємо розтоплений шоколад в жовткову суміш.

Крок 7. Окремо збиваємо охолоджені вершки. Вмішуємо інгредієнт в основну марсу.

Крок 8. Вливаємо желатин, попередньо розтоплений в мікрохвильовці або на водяній бані. Перемішуємо і ставимо в холодильник для застигання.

Крок 9. Шоколадний мус з желатином готовий. Пригощайтеся!

Шоколадний мус з какао та молока

Шоколадний мус з какао та молока кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Готове ласощі точно урізноманітнює меню ваших свят. Спробуйте!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Молоко – 250 мл + 4 ст. л.
  • Шоколад гіркий – 50 гр.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Вершки – 100 мл
  • Горіх мускатний – ¼ ч. л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Цукор – за смаком.
  • Желатин – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо чотири столові ложки молока в миску і доповнюємо желатином. Залишаємо на 10 хвилин, щоб желатин набух.

Крок 2. Гіркий шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Крок 3. У каструлі змішуємо 250 мл молока, 1 столову ложку без гірки какао-порошку, мускатний горіх і ванілін. Добре розігріваємо, постійно помішуючи, але не доводимо до кипіння. Далі знімаємо каструлю з вогню і додаємо розтоплений шоколад. Перемішуємо, поки шоколад повністю не розчиниться.

Крок 4. Додаємо желатин в шоколадну суміш і добре перемішуємо, поки він повністю не розчиниться. Залишаємо суміш на 10-15 хвилин, щоб вона охолола.

Крок 5. Збиваємо вершки до утворення піків. Поступово додаємо збиті вершки в шоколадну суміш, акуратно перемішуючи кожного разу.

Крок 6. Розкладаємо мус у склянки або чашки. Залишаємо в холодильнику на кілька годин, щоб десерт застиг.

Крок 7. Шоколадний мус з какао та молока готовий. Пригощайтеся ніжним десертом!

Шоколадний мус з агар-агаром

Шоколадний мус з агар-агаром – це цікавий, повітряний і смачний продукт для ваших домашніх ласощів. Використовуйте продукт для прикраси десертів або їжте його просто так. Приготувати таке в міру солодке частування нескладно. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного рецепту.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Шоколад гіркий – 250 гр.
  • Агар-агар – 8 гр.
  • Замінник цукру – 6 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 250 мл

Процес приготування:

Крок 1. Розтоплюємо шматочки шоколаду, додавши до них трохи молока.

Крок 2. Змішуємо яєчні жовтки із замінником цукру. Гарненько розтираємо.

Крок 3. Розтоплюємо агар-агар з рештою молоком і з’єднуємо всю суміш з розтертими жовтками.

Крок 4. Додаємо розтоплений шоколад з невеликою кількістю молока і добре все перемішуємо.

Крок 5. Поміщаємо суміш у холодильник на 30-40 хвилин.

Крок 6. Змішуємо охолоджену масу у блендері з попередньо збитими білками. Можна використовувати і міксер.

Крок 7. Шоколадний мус з агар-агаром готовий. Швидше пробуйте і оцінюйте ніжний смак десерту!

Шоколадний мус з вершками

Шоколадний мус з вершками нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Готове ласощі точно урізноманітнює меню ваших свят. Порадуйте себе і приємно здивуйте близьких.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Шоколад темний – 200 гр.
  • Вершки жирні – 250 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Пудра цукрова – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розтоплюємо темний шоколад і вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Крок 2. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо жовтки в міцну піну.

Крок 3. В іншій мисці збиваємо білки з цукровою пудрою до отримання густої пишної маси.

Крок 4. З’єднуємо розтоплений шоколад і жовткову суміш. Ретельно все перемішуємо.

Крок 5. Збиваємо вершки до утворення піків. Поступово додаємо збиті яєчні білки в шоколадну суміш, акуратно перемішуючи кожного разу.

Крок 6. Розкладаємо мус у склянки або чашки. Залишаємо в холодильнику на кілька годин, щоб десерт добре застиг.

Крок 7. Шоколадний мус з вершками готовий. Подавайте ніжний десерт до столу!

Вишнево-шоколадний мус

Вишнево-шоколадний мус вийде дуже повітряним, а також порадує вас своїм цікавим яскравим смаком і ароматом. Приготувати його зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями. Побалуйте себе і близьких!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Сироп вишневий – 1 склянка
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Змішуємо вишневий сироп і воду, ставимо їх на вогонь і доводимо до кипіння.

Крок 2. Тонкою цівкою, безперервно помішуючи, всипаємо в киплячу суміш манку. Варимо на слабкому вогні, помішуючи, близько 7 хвилин.

Крок 3. Половину маси відлити в окрему миску. В половину додаємо какао-порошок, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Крок 4. Міксером або блендером збити вишневу половину.

Крок 5. Те ж саме робимо і з шоколадною частиною.

Крок 6. Викладаємо в креманку шоколадний шар. Зверху додаємо вишневий. Так чергуємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Далі десерту даємо повністю охолонути.

Крок 7. Вишнево-шоколадний мус готовий. Пригощайтеся!

Сирно-шоколадний мус

Сирно-шоколадний мус – це неймовірно ніжний, повітряний і смачний продукт для ваших домашніх десертів. Використовуйте його як самостійне частування. Приготувати таке ласощі зможе кожен. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного рецепту.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Сир – 150 гр.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Желатин – 10 гр.
  • Молоко – 50 мл
  • Сметана – 50 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розмішуємо желатин в 50 мл холодного молока і залишаємо на 20 хвилин для набухання.

Крок 2. У чашу блендера відправляємо сир, сметану, два види цукру і какао-порошок. Збиваємо до повної однорідності.

Крок 3. Підготовлений желатин розтоплюємо на водяній бані.

Крок 4. Переливаємо суміш в загальну масу.

Крок 5. Збиваємо вміст блендером, починаючи з невеликої швидкості і поступово її збільшуючи. Збиваємо до пишноти близько трьох-п’яти хвилин.

Крок 6. Розливаємо мусс у креманки або стаканчики. Після відправляємо в холодильник на 2-3 години до застигання.

Крок 7. Сирно-шоколадний мус готовий. Пригощайтеся!

Шоколадно-банановий мус

Шоколадно-банановий мус порадує вас своєю легкістю, ніжністю і цікавим смаком. Додавайте продукт домашні десерти або використовувати його для їстівного прикраси. Порадуйте себе і близьких смачним десертом.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Шоколад темний – 50 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • Молоко – 1,5 склянки
  • Кориця – 2 палички.

Процес приготування:

Крок 1. Розламуємо шоколад на шматочки і поміщаємо його в металеву миску або сотейник.

Крок 2. Заливаємо їх молоком. Нагріваємо на середньому вогні до появи маленьких бульбашок на поверхні.

Крок 3. Очищаємо банан від шкірки і нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо їх у миску з шоколадною сумішшю.

Крок 4. Нагріваємо, щоб шоколад почав танути. Потім перемішуємо до отримання однорідної маси.

Крок 5. Прибираємо з вогню. Після збиваємо вміст блендером до отримання однорідної мусу.

Крок 6. Поділяємо мус на порції, доповнюємо паличками кориці і охолоджуємо в холодильнику 1-2 години.

Крок 7. Шоколадно-банановий мус готовий. Подавайте охолодженим зі свіжими ягодами або карамельними крихтами. Приємного апетиту!