Шпроти в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати шпроти з кільки?

Як приготувати шпроти з кільки? Напевно, цим питанням задавалися всі любителі страв з риби. Однак, повторити всім відому закуску в домашніх умовах досить просто, для цього нам знадобиться зовсім небагато вільного часу і продукти, перераховані нижче.

Час готування – 80 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Кілька – 1 кг
  • чайна Заварка (міцна) – 1 склянка
  • Олія соняшникова – 1 ст.
  • цибульна Лушпиння – 2 жмені.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У очищеної кільки зрізаємо голови і видаляємо тельбухи, гарненько обполіскуємо. Паралельно заварюємо міцний чай. Солимо і перчимо, перемішуємо.

Крок 2. На дно вогнетривкої посуду вистилаємо шар цибулиння, додаємо рослинне масло.

Крок 3. Щільно один до одного викладаємо кільку, обов’язково черевом униз для збереження текстури. Вливаємо заварку.

Крок 4. Переміщаємо напівфабрикат в духову шафу, попередньо прогрітий до 100-120 градусів на 60 хвилин.

Крок 5. Обережно дістаємо форму і даємо шпротами повністю охолонути.

Крок 6. Апетитну рибку кладемо поверх хліба і негайно дегустуємо. Приємного апетиту!