Дуже швидкий рецепт маринованих печериць за 5 хвилин
В цьому рецепті для маринаду використовується сіль, цукор, коріандр, гвоздика, перець, часник, лавровий лист, олію і оцет. Час економиться за рахунок того, що печериці варяться одночасно з маринадом. Потрібно тільки дати грибів охолонути в холодильнику.
Час приготування: 10 хв.
Час приготування: 5 хв
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Печериці – 1 кг
- Вода – 500 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Гвоздика – 1-2 шт.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет 6% – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Печериці ретельно промиваємо під теплою водою і ніжки підрізаємо. Більш великі гриби розрізаємо на 2 частини.Крок 2. В підходящу каструлю наливаємо воду, соняшникова олія і додаємо сіль, цукор, коріандр, гвоздику, перець, часник і лавровий лист.
Крок 3. Далі кладемо в воду помиті печериці і ставимо каструлю на великий вогонь. Даємо воді закипіти і продовжуємо варити 5 хвилин. Тепер додаємо оцет, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Знімаємо каструлю з вогню.
Крок 4. Перекладаємо печериці в зручну ємність, в якій будемо зберігати гриби. Даємо їм охолонути і закуска готова до подачі. Однак краще прибрати його в холодильник, щоб гриби повністю охололи і добре промариновались.
Крок 5. Подаємо мариновані шампіньйони до столу з зеленню і цибулею. Гриби можна зберігати у холодильнику протягом тижня. Приємного апетиту!