Швидкі мариновані печериці – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Простий і швидкий рецепт маринованих печериць з яблучним оцтом

Цей варіант маринованих грибів готується дуже швидко і просто. Яблучний оцет надає незвичайний смак і аромат, який чудово вписується в маринад.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Печериці – 500 гр.
  • Оцет яблучний – 70 гр.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Перець чорний горошком – 7 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – 7 гр.
  • Цукор – 15 гр.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.

Процес приготування:

Крок 1. Печериці ретельно миємо під теплою водою і зрізаємо нижню частину ніжки. Якщо гриби занадто великі, то розрізаємо їх на кілька частин. Маленькі печериці варимо цілком.

Крок 2. Часник чистимо і подрібнюємо за допомогою ножа або пропускаємо через прес.Крок 3. В підходящу каструлю кладемо печериці, дрібно нарізаний часник, гвоздику, чорний перець, лавровий лист, яблучний оцет, цукор і сіль.

Крок 4. Закриваємо каструлю кришкою і ставимо на вогонь. Через кілька хвилин гриби пустять воду. Варимо їх на середньому вогні приблизно 5 хвилин. У процесі все перемішуємо пару раз.

Крок 5. Готові печериці перекладаємо з каструлі в зручну ємність і даємо охолонути. Закуска готова. Перед подачею можна додати до грибів нарізану ріпчасту цибулю і рослинне масло. Приємного апетиту!