Простий і швидкий рецепт маринованих печериць з яблучним оцтом
Цей варіант маринованих грибів готується дуже швидко і просто. Яблучний оцет надає незвичайний смак і аромат, який чудово вписується в маринад.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Печериці – 500 гр.
- Оцет яблучний – 70 гр.
- Гвоздика – 3 шт.
- Перець чорний горошком – 7 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – 7 гр.
- Цукор – 15 гр.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
Процес приготування:
Крок 1. Печериці ретельно миємо під теплою водою і зрізаємо нижню частину ніжки. Якщо гриби занадто великі, то розрізаємо їх на кілька частин. Маленькі печериці варимо цілком.
Крок 2. Часник чистимо і подрібнюємо за допомогою ножа або пропускаємо через прес.Крок 3. В підходящу каструлю кладемо печериці, дрібно нарізаний часник, гвоздику, чорний перець, лавровий лист, яблучний оцет, цукор і сіль.
Крок 4. Закриваємо каструлю кришкою і ставимо на вогонь. Через кілька хвилин гриби пустять воду. Варимо їх на середньому вогні приблизно 5 хвилин. У процесі все перемішуємо пару раз.
Крок 5. Готові печериці перекладаємо з каструлі в зручну ємність і даємо охолонути. Закуска готова. Перед подачею можна додати до грибів нарізану ріпчасту цибулю і рослинне масло. Приємного апетиту!