Швидкі мариновані печериці – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як смачно замаринувати печериці в майонезі для мангалу?

Маринад складається з дуже простих інгредієнтів: майонез, сіль, лимонний сік і часник. Однак з нього виходять чудові гриби, приготовлені на мангалі, які стануть гідним конкурентом шашлику з м’яса.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Печериці – 300 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик

Процес приготування:

Крок 1. Печериці ретельно миємо під холодною проточною водою. Ніжки підрізаємо, а капелюшки кладемо в миску або пакет, в якому будуть маринуватися гриби.Крок 2. В зручну ємність кладемо майонез, додаємо сіль і свіжовичавлений лимонний сік. Все перемішуємо.

Крок 3. Потім дрібно ріжемо часник або пропускаємо через прес і додаємо до майонезу. Добре перемішуємо. При бажанні можна будь-яку зелень дрібно нарізати і також надіслати її до маринаду.

Крок 4. В печерицях робимо невеликі отвори з допомогою виделки. Так гриби краще промаринуются. Відправляємо їх до маринаду і ретельно перемішуємо, щоб він покривав кожен гриб. Маринуємо мінімум 15 хвилин, але краще залишити на пару годин.

Крок 5. Тепер нанизуємо печериці на шампури.Крок 6. Готуємо гриби на мангалі приблизно 15 хвилин. Вугілля повинні бути добре прогріті. Шампури періодично обертаємо, поки не з’явиться золотава скоринка. Готовність перевіряємо, відрізавши невеликий шматочок від гриба. Подаємо готові печериці зі свіжими овочами або соусом. Приємного апетиту!