Сік з обліпихи на зиму – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Натуральний сік з обліпихи без варіння на зиму

Натуральний сік з обліпихи володіє не тільки чудовими смаковими, але і цілющими властивостями. Зберігати його необхідно в холодному місці. Такий напій можна пити в чистому вигляді, робити з нього морси і використовувати в приготуванні коктейлів.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Обліпиха – 1 кг
  • Цукор – 0,4 кг
  • Кислота лимонна – 2 щіпки.

Процес приготування:

1. Обліпиху промийте і просушіть.

2. Ягоди перетріть блендером. В отриману ягідну масу додайте цукор і лимонну кислоту, перемішайте.

3. Потім відокремте макуха від соку з допомогою дрібного сита.

4. Для зберігання соку підготуйте скляну тару. Добре промийте і стерилізуйте її.

5. Сік розлийте в банки, закрийте їх чистими кришками і зберігайте в холодильнику.

Приємного апетиту!