Слабосолона форель з горілкою
Слабосолона форель з горілкою – це вишукана закуска, яку можна без докорів сумління подати до святкового столу і не сумніватися, що гості залишаться задоволені. Завдяки додаванню спиртного, філе зберігає свою щільну текстуру навіть в готовому вигляді.
Час готування – 12 ч.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3-5.
Склад:
- Філе форелі – 500 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Горілка – 20 мл
- Кріп – 1 гілочка.
- Лист лавра – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. На дно емальованої посуду викладаємо листочки лавра і гілочку промитого і обсушенного кропу.
Крок 2. В окремій ємності змішуємо цукор-пісок та сіль.
Крок 3. В сухої суміші обвалюємо філе червоної риби.
Крок 4. Форель викладаємо поверх добавок, заливаємо алкоголем і, придавивши вантажем, прибираємо на 12 годин у холодильник.
Крок 5. На наступний день рибку нарізаємо тонкими слайсами і негайно дегустуємо. Приємного апетиту!