Слабосолона форель – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Слабосолона форель з горілкою

Слабосолона форель з горілкою – це вишукана закуска, яку можна без докорів сумління подати до святкового столу і не сумніватися, що гості залишаться задоволені. Завдяки додаванню спиртного, філе зберігає свою щільну текстуру навіть в готовому вигляді.

Час готування – 12 ч.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3-5.

Склад:

  • Філе форелі – 500 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Горілка – 20 мл
  • Кріп – 1 гілочка.
  • Лист лавра – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На дно емальованої посуду викладаємо листочки лавра і гілочку промитого і обсушенного кропу.

Крок 2. В окремій ємності змішуємо цукор-пісок та сіль.

Крок 3. В сухої суміші обвалюємо філе червоної риби.

Крок 4. Форель викладаємо поверх добавок, заливаємо алкоголем і, придавивши вантажем, прибираємо на 12 годин у холодильник.

Крок 5. На наступний день рибку нарізаємо тонкими слайсами і негайно дегустуємо. Приємного апетиту!