Смажена капуста на сковороді – це варіант досить простого, недорогого і здорової страви для тих, у кого брак часу, але є бажання харчуватися здоровою і смачною їжею. Готування овоча можна варіювати за смаком та уподобаннями, експериментуючи з різними інгредієнтами. Використовуйте перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів.
Смажена капуста з цибулею і морквою
Смажена капуста з цибулею і морквою відрізняється не тільки чудовим смаком, але і поживними властивостями. Якщо вам необхідно швидко перекусити, то апетитне овочеве блюдо – це те, що вам потрібно. Для простого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти на
6 порц.
- Капуста білоголова 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Лавровий лист 2 шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Вода-1.5 склянки
Процес приготування:
- Білокачанну капусту ретельно промиваємо і розрізаємо на невеликі шматочки. Після тонко шаткуємо ножем.
- Далі нарізаємо цибулю кубиками і тремо моркву на тертці.
- Беремо сковороду з товстим дном розігріваємо в ній рослинне масло і висипаємо на нього цибулю і моркву. Додаємо спеції. Обсмажуємо овочі до м’якості, періодично помішуючи.
- Викладаємо до овочів капусту. Солимо все до смаку, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин. Даємо вмісту підрум’янитися.
- Томатну пасту розвести в півтори склянках води. Вливаємо суміш до овочів.
- Готуємо страву на повільному вогні 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Можна закрити кришкою. За 5 хвилин до готовності додаємо лавровий лист для аромату.
- Смажена капуста з цибулею і морквою готова. Розкладайте соковите частування по тарілках і подавайте до столу!
