Смажені карасі в сметані на сковороді
Смажена карасі в сметані на сковороді – просте і смачне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Урізноманітніть звичне меню разом з нашим перевіреним покроковими рецептом. Готову страву порадує поживними властивостями і гарним зовнішнім виглядом.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Карась – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Сметана – 4 ст. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – 2 гілки.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Карасів очищаємо і промиваємо, зрізаємо голови.
Крок 3. Солимо і перчимо рибні тушки, поливаємо їх лимонним соком і відставляємо на час в сторону.
Крок 4. Ріжемо цибулю тонкими півкільцями і смажимо на олії до яскравого рум’янцю. Прибираємо в тарілку.
Крок 5. У це ж масло кладемо карасів. Смажимо до рум’яної скоринки з обох сторін.
Крок 6. Поливаємо рибу сметаною, готуємо під кришкою близько 7 хвилин.
Крок 7. Посипаємо рибу обсмаженою цибулею і подрібненим кропом. Можна прибирати з плити.
Крок 8. Смажена карасі в сметані на сковороді готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!