Смажена риба на пательні — 10 рецептів приготування з покроковими фото

Смажені карасі в сметані на сковороді

Смажена карасі в сметані на сковороді – просте і смачне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Урізноманітніть звичне меню разом з нашим перевіреним покроковими рецептом. Готову страву порадує поживними властивостями і гарним зовнішнім виглядом.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Карась – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Карасів очищаємо і промиваємо, зрізаємо голови.

Крок 3. Солимо і перчимо рибні тушки, поливаємо їх лимонним соком і відставляємо на час в сторону.

Крок 4. Ріжемо цибулю тонкими півкільцями і смажимо на олії до яскравого рум’янцю. Прибираємо в тарілку.

Крок 5. У це ж масло кладемо карасів. Смажимо до рум’яної скоринки з обох сторін.

Крок 6. Поливаємо рибу сметаною, готуємо під кришкою близько 7 хвилин.

Крок 7. Посипаємо рибу обсмаженою цибулею і подрібненим кропом. Можна прибирати з плити.

Крок 8. Смажена карасі в сметані на сковороді готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!