Смажена риба на пательні — 10 рецептів приготування з покроковими фото

Риба, смажена у фритюрі

Риба, смажена у фритюрі, виходить неймовірно хрустким і золотистим. Відмінне рішення для вашого ситного обіду або перекусу. Готовий продукт можна подавати з гарнірами або просто з чорним хлібом. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • очищений Судак – 0,4 кг
  • Пиво – 50 мл
  • Борошно – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л. + для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Віночком збиваємо куряче яйце.

Крок 3. Вливаємо сюди пиво і рослинне масло. Перемішуємо.

Крок 4. Поступово всипаємо борошно і сіль.

Крок 5. Вимішуємо масу до повної однорідності й зникнення грудочок.

Крок 6. Попередньо розморожуємо рибу і поділяємо її на філе.

Крок 7. Розрізаємо продукт на невеликі шматочки.

Крок 8. Перчимо і солимо рибу за смаком.

Крок 9. Занурюємо в підготовлений кляр.

Крок 10. Готуємо фритюр. Розігріваємо велику кількість олії в сотейнику або глибокій сковороді. Занурюємо сюди рибу.

Крок 11. Обсмажуємо до золотавої скоринки і дістаємо з олії щипцями.

Крок 12. Перекладаємо частування на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Крок 13. Риба, смажена у фритюрі готова. Можна пробувати!