Риба, смажена у фритюрі
Риба, смажена у фритюрі, виходить неймовірно хрустким і золотистим. Відмінне рішення для вашого ситного обіду або перекусу. Готовий продукт можна подавати з гарнірами або просто з чорним хлібом. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- очищений Судак – 0,4 кг
- Пиво – 50 мл
- Борошно – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л. + для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.
Крок 2. Віночком збиваємо куряче яйце.
Крок 3. Вливаємо сюди пиво і рослинне масло. Перемішуємо.
Крок 4. Поступово всипаємо борошно і сіль.
Крок 5. Вимішуємо масу до повної однорідності й зникнення грудочок.
Крок 6. Попередньо розморожуємо рибу і поділяємо її на філе.
Крок 7. Розрізаємо продукт на невеликі шматочки.
Крок 8. Перчимо і солимо рибу за смаком.
Крок 9. Занурюємо в підготовлений кляр.
Крок 10. Готуємо фритюр. Розігріваємо велику кількість олії в сотейнику або глибокій сковороді. Занурюємо сюди рибу.
Крок 11. Обсмажуємо до золотавої скоринки і дістаємо з олії щипцями.
Крок 12. Перекладаємо частування на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
Крок 13. Риба, смажена у фритюрі готова. Можна пробувати!