Смажений сир халумі на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото

Смажений «халумі» з медом

Смажений «халумі» з медом і овочами – це швидка і дуже смачна закуска, яку подають на стіл в якості салату. Весь секрет смаку і неймовірного аромату полягає саме в сирі і заправці, що складається з соєвого соусу, російської гірчиці і натурального меду.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Томати «черрі» – 250 гр.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Сир «халумі» – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • соєвий Соус – 2 ч. л.
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Мед – 2 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • салатний Мікс – 1 жменя.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню викладаємо все необхідне, овочі обполіскуємо і витираємо серветками.

Крок 2. Солодкий перець розрізаємо навпіл і видаляємо всі «нутрощі», кладемо на фольгу, поливаємо олією і перемішуємо руками.

Крок 3. Розжарюємо сковорідку-гриль і смажимо болгарський перець по 3-4 хвилини з кожного боку, потім загорнути в той же шматок фольги і залишаємо в спокої на кілька хвилин.

Крок 4. Тим часом, черрі ріжемо на половинки або четвертинки, цибулю – кільцями – овочі висипаємо в чашу і заправляємо оцтом, сіллю і цукровим піском.

Крок 5. Сир ріжемо на невеликі сегменти і смажимо по 1-1,5 хвилини з кожного боку, до утворення апетитною скоринки.

Крок 6. В піалі змішуємо соняшникове масло з гірчицею, медом, соєвим соусом і дрібкою солі.

Крок 7. У сервірувальне блюдо першим шаром викладаємо салатний мікс, потім помідори з цибулею і соком, що виділився. Далі кладемо смужки печеного перцю і сир – поливаємо підготовленої заправкою.

Крок 8. Барвисте страву подаємо на стіл і дегустуємо. Приємного апетиту!