Смажений «халумі» з медом
Смажений «халумі» з медом і овочами – це швидка і дуже смачна закуска, яку подають на стіл в якості салату. Весь секрет смаку і неймовірного аромату полягає саме в сирі і заправці, що складається з соєвого соусу, російської гірчиці і натурального меду.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Перець болгарський – 2 шт.
- Томати «черрі» – 250 гр.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Сир «халумі» – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- соєвий Соус – 2 ч. л.
- Олія соняшникова 50 мл
- Мед – 2 ч. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- салатний Мікс – 1 жменя.
Процес приготування:
Крок 1. На робочу поверхню викладаємо все необхідне, овочі обполіскуємо і витираємо серветками.
Крок 2. Солодкий перець розрізаємо навпіл і видаляємо всі «нутрощі», кладемо на фольгу, поливаємо олією і перемішуємо руками.
Крок 3. Розжарюємо сковорідку-гриль і смажимо болгарський перець по 3-4 хвилини з кожного боку, потім загорнути в той же шматок фольги і залишаємо в спокої на кілька хвилин.
Крок 4. Тим часом, черрі ріжемо на половинки або четвертинки, цибулю – кільцями – овочі висипаємо в чашу і заправляємо оцтом, сіллю і цукровим піском.
Крок 5. Сир ріжемо на невеликі сегменти і смажимо по 1-1,5 хвилини з кожного боку, до утворення апетитною скоринки.
Крок 6. В піалі змішуємо соняшникове масло з гірчицею, медом, соєвим соусом і дрібкою солі.
Крок 7. У сервірувальне блюдо першим шаром викладаємо салатний мікс, потім помідори з цибулею і соком, що виділився. Далі кладемо смужки печеного перцю і сир – поливаємо підготовленої заправкою.
Крок 8. Барвисте страву подаємо на стіл і дегустуємо. Приємного апетиту!