Соба – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Соба — це національне японське блюдо. Гречану локшину можна доповнити всім, чим завгодно. Складно чим-небудь зіпсувати смачні складові. Страва добре насичує. Зазвичай його вважають фастфудом, проте подають його і в дорогих ресторанах або готують самостійно в домашніх умовах. У сьогоднішній збірці зібрані найпопулярніші варіанти, які напевно стануть вашими фаворитами. Спробуйте і насолоджуйтеся смачною їжею.

Гречана локшина соба з куркою і овочами

Гречана локшина соба з куркою і овочами виходить досить апетитною. Блюдо доречно як для щоденного використання, так і для святкового застілля. Яскраве страва подобається і дітям, і дорослим. Ароматна страва принесе масу позитивних вражень.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Куряча грудка 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Локшина соба 150 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Соус соєвий 60 мл
  • Паприка 1 ч. л.
  • Кунжутне насіння для прикраси

Процес приготування:

  1. Куряче м’ясо промийте під водою і просушіть паперовими серветками. З цибулі і часнику приберіть верхній шар. Моркву очистіть від шкірки економкою. Болгарський перець вимийте і обсушіть.
  2. Курку поріжте кубиками, покладіть в ємність і залийте соєвим соусом, присипте солодкою паприкою і розмішайте. Відставте в сторону маринуватися.
  3. Закип’ятити в каструлі воду, підсолити. Надішліть собу і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на зворотному боці упаковки.
  4. Зварену локшину злийте через сито або друшляк. Промийте кип’яченою водою.
  5. Ріпчаста цибулю подрібніть, і підрум’яньте на сковорідці з олією, попередньо розігрівши її.
  6. Коли цибуля доведете до прозорості, додайте нарізану кубиками моркву і подрібнений часник.
  7. Коли морквина дійде до стадії напівготовності, відправте до овочів болгарський перець, нарізаний кубиками.
  8. Поки овочі готуються, розжарте другу сковорідку. Налийте рослинне масло, перекладіть мариноване м’ясо.
  9. Коли м’ясо змінить колір, перекладіть до нього гречану локшину, готуйте, поки локшина не стане еластичною.
  10. Слідом перекладіть пасеровані овочі. Об’єднайте компоненти і тушкуйте хвилин 5.
  11. Готову собу розділіть на порції і присипте насінням кунжуту. Пригощайте домочадців. Приємного насолоди!

Соба з креветками

Соба з креветками перетворить звичайний вечеря в святкову подію. Апетитне яскраве страва виходить ситним і привабливим, підвищує апетит і манить своїми яскравими фарбами. Гречану локшину можна їсти в необмежених кількостях, не боячись за свою фігуру. Креветки чудово поєднуються з локшиною.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Очищені креветки – 10 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • гречана Локшина Соба – 200 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Печериці – 100 гр.
  • Капуста китайська – 200 гр.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Соєвий соус 30 мл
  • Яблучний/рисовий оцет – 1 ч. л.
  • Мед – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти за списком, поданим вище. Очищені креветки розріжте вздовж, полийте оливковою олією і приперчите.

Крок 2. Прочитайте інструкцію на звороті упаковки з локшиною.

Крок 3. Закип’ятіть в каструлі воду, підсолити. Надішліть собу і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на зворотному боці упаковки.

Крок 4. Зварену локшину злийте через сито або друшляк. Промийте кип’яченою водою.

Крок 5. Розжаримо сковорідку. Розпустіть вершкове масло. Перекладіть креветки і попередньо подрібнений часник. Швидко обсмажте. Влийте ложку соєвого соусу. Протушкувати буквально хвилину. Креветки приберіть зі сковорідки.

Крок 6. Долийте оливкова олія. Сюди ж додайте скибочки печериць і пір’я попередньо очищеного лука.

Крок 7. Моркву очистіть від шкірки економкою. Болгарський перець вимийте і обсушіть. Овочі нарубайте соломкою і відправте в сковорідку. Готуйте на помірній температурі.

Крок 8. Китайську капусту нарубаєте, і відправте в сковорідку.

Крок 9. Коли овочі стануть м’якими, вилийте попередньо змішану субстанцію із залишків соєвого соусу, яблучного або рисового оцту і меду. Розмішайте. Сюди ж викладіть локшину. Прогрійте, постійно помішуючи, 5 хвилин.

Крок 10. Приготовану собу за бажанням прикрасьте зеленню, розділіть на порції і пригощайте домочадців. Приємного насолоди!

Соба з мідіями і овочами

Соба з мідіями і овочами виходить ситним і готується максимально просто. З виконанням страви впорається кожен. Неабияке блюдо підійде як для урочистого застілля, так і для щоденного вживання. Чудове частування неодмінно сподобається всім!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Мідії – 200 гр.
  • Перець червоний болгарський – 150 гр.
  • Морква – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 40 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • гречана Локшина Соба – 200 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Соус унагі – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть компоненти для яскравого страви. Моркву очистіть від шкірки економкою. Болгарський перець вимийте і обсушіть. З цибулі і часнику видаліть верхній шар. Закип’ятіть в каструлі воду, підсолити. Надішліть собу і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці.

Крок 2. Моркву наріжте соломкою. З болгарським перцем проробіть ті ж маніпуляції. Цибулю наріжте півкільцями.

Крок 3. Підрум’яньте овочі на сковороді з рослинним маслом, попередньо розігрівши її. Коли овочі дійдуть до стадії напівготовності, відправте до них мідії і часник.

Крок 4. Зварену локшину злийте через сито або друшляк. Промийте кип’яченою водою. До овочів і мідіям додайте соус унагі і перекладіть гречану локшину, готуйте, поки локшина не стане еластичною.

Крок 5. Приготовану собу розділіть на порції.

Крок 6. Запрошуйте до столу гостей. Приємного насолоди!

Соба зі свининою та овочами

Соба зі свининою та овочами – ситна страва, яка відмінно впишеться у ваш раціон. Для любителів гречки це класна альтернатива. Прості продукти в сукупності перетворюються у бездоганне блюдо. Чоловіча половина з радістю оцінить таке частування.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Свинина вирізка – 250 гр.
  • Перець болгарський – ¼ шт.
  • Перець «Малиновий дзвін» – ¼ шт.
  • Халапеньо – 1-2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Квасоля стручкова – 70 гр.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • гречана Локшина Соба – 130 гр.
  • Кунжут – для подачі.

Для соусу:

  • Масло кунжутне – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Оцет рисовий – 3 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Імбир в порошку – 1/3 ч. ложки

Процес приготування:

Крок 1. Закип’ятіть в каструлі воду, підсолити. Надішліть собу і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на зворотному боці упаковки. Зварену локшину злийте через сито або друшляк. Промийте кип’яченою водою. Свинину промийте під водою і просушіть паперовими серветками. Поріжте соломкою.

Крок 2. Моркву очистіть від шкірки економкою. Болгарський перець халапеньо і вимийте і обсушіть. У мене заморожений солодкий перець. Моркву наріжте соломкою. З болгарським перцем проробіть ті ж маніпуляції. Стручкову квасолю порізати скибочками. Халапеньо очистіть від насіння і порізати кільцями.

Крок 3. З часнику приберіть верхній шар, підрум’яньте на сковорідці з олією, попередньо розігрівши її. Часник приберіть і зарумяньте вирізку. Додайте нарізану моркву. Коли морква дійде до стадії напівготовності, відправте всі види перців.

Крок 4. Через кілька хвилин додайте квасолю. Продовжуйте готувати.

Крок 5. Окремо змішайте компоненти для соусу – кунжутне масло, соєвий соус, рисовий оцет, мед і мелений імбир.

Крок 6. Коли овочі стануть м’якими, вилийте попередньо змішану субстанцію. Розмішайте. Сюди ж викладіть локшину. Прогрійте, постійно помішуючи, 5 хвилин.

Крок 7. Приготовану собу присипте насінням кунжуту. Розділіть на порції і пригощайте домочадців. Приємного насолоди!

Соба з яловичиною

Соба з яловичиною виглядає яскраво і чудово підходить як для обіду, так і вечері. Соковите блюдо стане вашим фаворитом після першого укусу. Якщо ви любите макаронні вироби, вам неодмінно варто спробувати гречану локшину. У поєднанні з м’ясом і овочами це просто фантастика.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Яловичина – 80 гр.
  • Болгарський перець – 50 гр.
  • Огірки – 30 гр.
  • Печериці – 50 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • гречана Локшина Соба – 0,5 пачки.
  • Соєвий соус – 80 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Закип’ятіть в каструлі воду, підсолити. Надішліть собу і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на зворотному боці упаковки. Зварену локшину злийте через сито або друшляк. Промийте кип’яченою водою. Яловичину промийте, поріжте соломкою. Болгарський перець і огірки вимийте, наріжте соломкою.

Крок 2. Вок розжарте, налийте рослинне масло. Підсмажте попередньо очищений часник.

Крок 3. Підрум’яньте в киплячому маслі овочі.

Крок 4. Слідом закиньте скибочки печериць.

Крок 5. Коли гриби покриються скоринкою, відправте до компонентів м’ясо. Готуйте кілька хвилин.

Крок 6. Перекладіть до нього гречану локшину, готуйте, поки локшина не стане еластичною.

Крок 7. Влийте соєвий соус і протушкувати 2 хвилини, постійно перемішуючи вміст.

Крок 8. Приготовану собу розділіть на порції і пригощайте домочадців. Приємного насолоди!

Соба з морепродуктами і овочами

Соба з морепродуктами і овочами – страва, якою захоплюються багато. Ідеально підібрані спеції чудово доповнюють морепродукти, надаючи страві незвичайну родзинку. Блюдо класно насичує і підходить для зайнятих людей. Якщо ви не пробували собу, зробіть це якнайшвидше.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Заморожена суміш морепродуктів – 150 гр.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Морква – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • гречана Локшина Соба – 200 гр.
  • Перець чилі – 15 гр.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Корінь імбиру – 50 гр.
  • Насіння білого кунжуту – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть компоненти для чудового блюда. Моркву і корінь імбиру очистити від шкірки економкою. Болгарський перець і перець чилі вимийте і обсушіть. З цибулі і часнику видаліть верхній шар.

Крок 2. Цибулю наріжте півкільцями. Перець чилі, часник і імбир поріжте скибочками. Моркву наріжте соломкою. З болгарським перцем проробіть ті ж маніпуляції.

Крок 3. Закип’ятіть в каструлі воду, підсолити. Надішліть собу і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці. Зварену локшину злийте через сито або друшляк. Промийте кип’яченою водою.

Крок 4. Нарізку з овочів замаринуйте в соєвому соусі.

Крок 5. Потім підрум’яньте на сковорідці з олією, попередньо розігрівши її. Коли овочі дійдуть до стадії напівготовності, відправте морепродукти. Готуйте до рум’яності.

Крок 6. До овочів і морепродуктів перекладіть гречану локшину, готуйте, поки локшина не стане еластичною.

Крок 7. Приготовану собу розділіть на порції. Присипте насінням кунжуту.

Крок 8. Запрошуйте до столу гостей. Приємного насолоди!

Соба з куркою і грибами

Соба з куркою і грибами – апетитне частування, якому зрадіють ваші гості. Страва виглядає яскраво і презентабельно. Воно чудово прикрасить ваш звана вечеря, наситить і підніме настрій. Поєднання курки з грибами завжди виходить геніальним.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Печериці – 500 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • гречана Локшина Соба – 300 гр.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Масло вершкове – 20-30 гр.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Грудку обмийте і обсушіть. Розрізати на квадратики.

Крок 2. Розжаримо сковорідку. Розпустіть вершкове масло і налийте рослинне. З часнику зніміть верхній шар і підсмажте, попередньо розрізавши на скибочки.

Крок 3. Перекладіть м’ясо і доведіть до золотистого кольору. Після чого зніміть зі сковорідки.

Крок 4. Попередньо почищені і порізані печериці підрум’яньте на тій же сковороді.

Крок 5. Поверніть курку. Здобріть сіллю, спеціями, соєвим соусом і тушкуйте під кришкою до готовності.

Крок 6. Закип’ятіть в каструлі воду, підсолити. Надішліть собу і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на зворотному боці упаковки. Зварену локшину злийте через сито або друшляк. Промийте кип’яченою водою.

Крок 7. Коли м’ясо буде готове, перекладіть до нього гречану локшину, готуйте, поки локшина не стане еластичною. Приготовану собу розділіть на порції і годуйте близьких. Приємного насолоди!

Соба з куркою і соусом теріякі

Соба з куркою і соусом теріякі виходить максимально апетитною. Яскравий смак приведе вас у захват і доставить масу позитивних вражень. Гречана локшина дивовижно підходить до курки. Коли звичайні спагетті приїдаються, я використовую цей смачний рецепт.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Куряче філе – 400 гр.
  • Соус Теріякі – 200 мл
  • гречана Локшина Соба – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Насіння кунжуту – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче м’ясо промийте під водою і просушіть паперовими серветками. Курку порізати смужками. Сковорідку розжарте. Викладіть м’ясо. Масло додавати не потрібно. Злегка підсолити.

Крок 2. Смажте, поки волога не випарується, а м’ясо не стане золотистим. Візьміть насіння кунжуту.

Крок 3. Присипте курку і продовжуйте готувати.

Крок 4. Відміряйте 100 мілілітрів теріякі.

Крок 5. Вилийте до курки. Продовжуйте готувати.

Крок 6. Закип’ятіть в каструлі воду, підсолити. Надішліть собу і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на зворотному боці упаковки. Зварену локшину злийте через сито або друшляк. Промийте кип’яченою водою.

Крок 7. Гречану локшину перекладіть на сковороду, влийте ще 100 мілілітрів теріякі, готуйте, поки локшина не стане еластичною. Приготовану собу розділіть на порції і запрошуйте домочадців. Приємного насолоди!

Соба у вершковому соусі

Соба у вершковому соусі – красиве і ошатне блюдо, яке буде чудово виглядати на романтичній вечері. Апетитні креветки з вершковим соусом чудово доповнюють гречану локшину. Спробувавши одного разу, ви навряд чи забудете смак цієї страви.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Креветки смажені – 9 шт.
  • Селера – 3-4 стебла.
  • Цибуля – 1 шт.
  • гречана Локшина Соба – 0,5 пачки.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Пармезан тертий – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищені креветки швидко обсмажте до рум’яності на прогрітій сковороді. Як тільки утвориться скоринка, зніміть з плити.

Крок 2. З цибулини приберіть верхній шар. Довільно порізати. Стебла селери промийте і подрібніть.

Крок 3. Овочі підсмажте на сковороді з рослинним маслом, попередньо розігрівши її.

Крок 4. Коли вони набудуть стан прозорості, вилийте до них вершки і на мінімальному нагріві доведіть до кипіння.

Крок 5. У киплячий соус викладіть креветки і натертий пармезан.

Крок 6. Закип’ятіть в каструлі воду, підсолити. Надішліть собу і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на зворотному боці упаковки.

Крок 7. Зварену локшину злийте через сито або друшляк. Промийте кип’яченою водою.

Крок 8. Перекладіть В соус гречану локшину, прогрійте кілька хвилин.

Крок 9. Ароматну собу розділіть на порції. Подавайте до столу і кличте рідних і близьких. Приємного апетиту!

Гречана локшина соба в устричному соусі

Гречана локшина соба в устричному соусі готується максимально просто. Якщо ви хочете швидко і смачно перекусити, це ваш варіант. Я часто готую гречану локшину з наповнювачами, а якщо немає часу, то використовую цей неабиякий рецепт. Виходить мега апетитно. Пробуйте з задоволенням!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • гречана Локшина Соба – 300 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Устричний соус – 100 гр.
  • Смажені насіння кунжуту – щіпка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть компоненти для дивовижного страви.

Крок 2. Закип’ятіть в каструлі воду, підсолити. Надішліть собу і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці. Зварену локшину злийте через сито або друшляк. Промийте кип’яченою водою.

Крок 3. Локшину перекладіть на сковорідку з оливковою олією, попередньо розігрівши її. Вилийте устричний соус і додати підсмажене насіння кунжуту. Готуйте 5 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 4. Приготовану собу розділіть на порції. Присипте насінням кунжуту.

Крок 5. Запрошуйте до столу гостей. Приємного насолоди!