Помідори в маринаді з цибулею і цукром на зиму
Лук надає консервації пікантність, витриманий смак і апетитний аромат, який відіграє важливу роль. Помідори з цибулею в такому маринаді можна подавати як самостійне блюдо, так і в доповнення до гарніру.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:15-20 хв.
Порцій – 15.
Інгредієнти:
- Помідори – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Оцет столовий (9 %) – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Перець духмяний горошок — 5 шт.
- Вода – 1,2 л
*інгредієнти наведено на 3-х літрову банку.
Процес приготування:
1. Помідори промили, обсушили і тепер робимо невеликі отвори за допомогою зубочистки в районі плодоніжки. Так томати краще напитаются маринадом, а також пустять свій сік.
2. Ріпчасту цибулю досить крупно нарізаємо кільцями.
3. Банки заздалегідь простерилизовали і починаємо наповнювати помідорами з цибулею, укладаючи овочі як можна щільніше один до одного. Потім додаємо горошини чорного і запашного перцю.
4. Наповнені банки заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.
5. Через це час зливаємо воду з помідор в загальну каструлю для того, щоб готувати маринад. У каструлю з водою, додаємо сіль, цукор і добре розмішуємо. Після чого доводимо маринад до кипіння і знімаємо з плити.
6. Потім розливаємо маринад по банках з помідорами і в завершенні додаємо столовий оцет.
7. Помідори закатуємо кришками і охолоджуємо до кімнатної температури, обгорнувши їх в рушник.
8. На цьому процес приготування завершено.
Приємного вам апетиту!