Солодкі мариновані помідори на зиму – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Помідори в маринаді з цибулею і цукром на зиму

Лук надає консервації пікантність, витриманий смак і апетитний аромат, який відіграє важливу роль. Помідори з цибулею в такому маринаді можна подавати як самостійне блюдо, так і в доповнення до гарніру.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:15-20 хв.

Порцій – 15.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Оцет столовий (9 %) – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок — 5 шт.
  • Вода – 1,2 л

*інгредієнти наведено на 3-х літрову банку.

Процес приготування:

1. Помідори промили, обсушили і тепер робимо невеликі отвори за допомогою зубочистки в районі плодоніжки. Так томати краще напитаются маринадом, а також пустять свій сік.

2. Ріпчасту цибулю досить крупно нарізаємо кільцями.

3. Банки заздалегідь простерилизовали і починаємо наповнювати помідорами з цибулею, укладаючи овочі як можна щільніше один до одного. Потім додаємо горошини чорного і запашного перцю.

4. Наповнені банки заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.

5. Через це час зливаємо воду з помідор в загальну каструлю для того, щоб готувати маринад. У каструлю з водою, додаємо сіль, цукор і добре розмішуємо. Після чого доводимо маринад до кипіння і знімаємо з плити.

6. Потім розливаємо маринад по банках з помідорами і в завершенні додаємо столовий оцет.

7. Помідори закатуємо кришками і охолоджуємо до кімнатної температури, обгорнувши їх в рушник.

8. На цьому процес приготування завершено.

Приємного вам апетиту!