Солоні огірки холодним способом на зиму – 8 рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Огірки холодним способом під залізні кришки в літрових банках

Огірки, засолені холодним способом зазвичай нагадують бочкові, тому багато господинь віддають перевагу таким заготівлях. Як зробити заготовки невеликими порціями в літрових банках під залізною кришкою, ви дізнаєтеся з цього рецепту.

Час готування: 3 дні.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,2-1,5 кг
  • Листя смородини – 2-3 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Кріп – 3-4 парасольки.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Гірчиця суха – 2 ч. л.
  • Перець чилі – 2 див.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Огірки промийте і замочіть в холодній воді на 2-3 години.

2. У банки покладіть по кілька зубчиків часнику, горошин перцю, парасольок кропу, листя хрону, гірчиці сухий і смородини.

3. Потім розкладіть огірки в три літрові банки, утрамбуйте їх.

4. На 1 літр води додайте 1 столову ложку солі і добре перемішайте. Розсіл влийте в банки.

5. Залиште банки на 3 дні. Через три дні, коли процес бродіння закінчиться, загорніть солоні огірки під залізну кришку і поставте у холодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!