Огірки холодним способом під залізні кришки в літрових банках
Огірки, засолені холодним способом зазвичай нагадують бочкові, тому багато господинь віддають перевагу таким заготівлях. Як зробити заготовки невеликими порціями в літрових банках під залізною кришкою, ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Час готування: 3 дні.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Огірки – 1,2-1,5 кг
- Листя смородини – 2-3 шт.
- Листя хрону – 2 шт.
- Кріп – 3-4 парасольки.
- Перець чорний горошком – 6 шт.
- Часник – 1 головка.
- Гірчиця суха – 2 ч. л.
- Перець чилі – 2 див.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Огірки промийте і замочіть в холодній воді на 2-3 години.
2. У банки покладіть по кілька зубчиків часнику, горошин перцю, парасольок кропу, листя хрону, гірчиці сухий і смородини.
3. Потім розкладіть огірки в три літрові банки, утрамбуйте їх.
4. На 1 літр води додайте 1 столову ложку солі і добре перемішайте. Розсіл влийте в банки.
5. Залиште банки на 3 дні. Через три дні, коли процес бродіння закінчиться, загорніть солоні огірки під залізну кришку і поставте у холодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!