Огірки на зиму в банках холодним способом під капронову кришку
Приготувати хрусткі огірки в банку можна холодним способом. Оцініть перевірений домашній рецепт для тривалого зберігання. Частування можна є просто так чи подавати його з іншими закусками.
Час готування: 3 дні
Час приготування: 2 дні
Порцій – 6 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 4 кг
- Вода – 5 л
- Сіль – 1 склянка
- вишневі Листя – 10 шт.
- Листя смородини – 20 шт.
- Лист дубовий – 5 шт.
- Парасольку кропу – 5 шт.
- Листя хрону – 3 шт.
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо огірки і зрізаємо з них кінчики. Далі продукт заливаємо холодною водою і наполягаємо його близько 2 годин.
2. Промиваємо парасольки кропу і листя. Викладаємо їх на дно великої каструлі.
3. Слідом викладаємо на цей шар вимочені огірки. Знову заливаємо їх крижаною водою. Ставимо заготовку під гніт і наполягаємо два дні в теплому місці.
4. Через деякий час огірки перекладаємо в чисті сухі банки. Засипаємо їх сіллю і знову заливаємо холодною водою. Закриваємо заготівлю ошпаренной капроновою кришкою. На 1,5 літрову банку — 40-50 гр. солі.
5. Готове. Солоні огірки холодним способом можна ставити на зберігання в прохолодне приміщення. Через деякий час продукт повністю засолится і буде готовий до вживання.