Солоні огірки на зиму – 10 рецептів хрустких огірочків з покроковими фото

Огірки на зиму в банках холодним способом під капронову кришку

Приготувати хрусткі огірки в банку можна холодним способом. Оцініть перевірений домашній рецепт для тривалого зберігання. Частування можна є просто так чи подавати його з іншими закусками.

Час готування: 3 дні

Час приготування: 2 дні

Порцій – 6 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 4 кг
  • Вода – 5 л
  • Сіль – 1 склянка
  • вишневі Листя – 10 шт.
  • Листя смородини – 20 шт.
  • Лист дубовий – 5 шт.
  • Парасольку кропу – 5 шт.
  • Листя хрону – 3 шт.

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо огірки і зрізаємо з них кінчики. Далі продукт заливаємо холодною водою і наполягаємо його близько 2 годин.

2. Промиваємо парасольки кропу і листя. Викладаємо їх на дно великої каструлі.

3. Слідом викладаємо на цей шар вимочені огірки. Знову заливаємо їх крижаною водою. Ставимо заготовку під гніт і наполягаємо два дні в теплому місці.

4. Через деякий час огірки перекладаємо в чисті сухі банки. Засипаємо їх сіллю і знову заливаємо холодною водою. Закриваємо заготівлю ошпаренной капроновою кришкою. На 1,5 літрову банку — 40-50 гр. солі.

5. Готове. Солоні огірки холодним способом можна ставити на зберігання в прохолодне приміщення. Через деякий час продукт повністю засолится і буде готовий до вживання.