Солоні огірки на зиму – 10 рецептів хрустких огірочків з покроковими фото

Дуже смачні солоні огірки на зиму з болгарським перцем

Смачне і цікаве рішення для зимових заготовок – солоні огірки з додаванням болгарського перцю. Яскрава закуска підходить як для домашніх обідів, так і для святкового столу.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 2 кг
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Листя смородини – 3 шт.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Гірчиця в зернах – 1 ч. л.
  • Сіль – 70 гр.
  • Цукор – 70 гр.
  • Оцтова есенція – 2 ч. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість всіх спецій.

2. Огірки старанно промиваємо під холодною водою від дрібних забруднень.

3. Стерилізуємо банку і кладемо в неї вишневі листочки.

4. Далі додаємо смородинові листи.

5. Сюди ж опускаємо гілочки кропу.

6. Занурюємо нарізаний лист хрону.

7. Очищаємо зубчики часнику і кладемо його в банку.

8. Промиваємо болгарські перці і видаляємо з них плодоніжки, серцевину. Сам продукт розрізаємо на невеликі шматки.

9. Викладаємо та інші спеції.

10. Далі начиняємо банку шматочками болгарського перцю і промитими огірками.

11. Викладаємо сіль і цукор.

12. Заливаємо вміст крутим окропом. Наполягаємо 15 хвилин.

13. Зливаємо розсіл в каструлю, кип’ятимо його і знову вливаємо в банку. Додаємо оцтову есенцію. Закатуємо огірки і ставимо їх на зберігання.