Дуже смачні солоні огірки на зиму з болгарським перцем
Смачне і цікаве рішення для зимових заготовок – солоні огірки з додаванням болгарського перцю. Яскрава закуска підходить як для домашніх обідів, так і для святкового столу.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 2 кг
- Перець болгарський – 2 шт.
- Часник – за смаком.
- Листя вишні – 3 шт.
- Листя смородини – 3 шт.
- Лист хрону – 1 шт.
- Кріп – за смаком.
- Гвоздика – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Гірчиця в зернах – 1 ч. л.
- Сіль – 70 гр.
- Цукор – 70 гр.
- Оцтова есенція – 2 ч. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість всіх спецій.
2. Огірки старанно промиваємо під холодною водою від дрібних забруднень.
3. Стерилізуємо банку і кладемо в неї вишневі листочки.
4. Далі додаємо смородинові листи.
5. Сюди ж опускаємо гілочки кропу.
6. Занурюємо нарізаний лист хрону.
7. Очищаємо зубчики часнику і кладемо його в банку.
8. Промиваємо болгарські перці і видаляємо з них плодоніжки, серцевину. Сам продукт розрізаємо на невеликі шматки.
9. Викладаємо та інші спеції.
10. Далі начиняємо банку шматочками болгарського перцю і промитими огірками.
11. Викладаємо сіль і цукор.
12. Заливаємо вміст крутим окропом. Наполягаємо 15 хвилин.
13. Зливаємо розсіл в каструлю, кип’ятимо його і знову вливаємо в банку. Додаємо оцтову есенцію. Закатуємо огірки і ставимо їх на зберігання.