Солоні помідори на зиму в банках – це дуже яскрава і насичена заготовка, яка доповнить багато гарячі страви для вашого столу. Щоб приготувати такий апетитний продукт на тривале зберігання, використовуйте нашу перевірену кулінарну добірку з десяти дуже смачних рецептів з покроковими фотографіями.
Солоні помідори на зиму в банках
Солоні помідори на зиму в банках – це дуже цікава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Його ідеально подавати до гарнірів і гарячих м’ясних страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!
Інгредієнти на 3 літрові банки.
Інгредієнти на
3 л.
- Помідори 1.5 кг
- Парасольки кропу 3 шт.
- Листя вишні 9 шт.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Перець чилі 2 шт.
- Для розсолу:
- Вода 1.5 л
- Сіль 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок 4.5 ст. л.
Процес приготування:
- Як заготовити дуже смачні солоні помідори на зиму в банках? Підготуємо необхідні продукти. Промиваємо овочі під водою, видаляємо плодоніжки.
- Промиваємо і стерилізуємо банки. Викладаємо в них парасольки кропу, листя і головки цибулі.
- Викладаємо в банки промиті помідори.
- Заливаємо їх окропом, прикриваємо кришкою і настоюють 10 хвилин. Зливаємо воду і заливаємо помідори розсолом. Для цього кип’ятимо воду з сіллю і цукром.
- Закочує наповнену банку з допомогою ключа, перевертаємо догори дном.
- Закутуємо заготовки і даємо їм повністю охолонути.
- Солоні помідори на зиму в банках готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце!
Засолювання помідорів холодним способом на зиму
Засолювання помідорів холодним способом на зиму – це універсальна заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і цікавим смаком. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.
Час готування – 2 тижні
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6 л.
Інгредієнти:
На 2 трилітрові банки:
- Помідори – 3 кг
- Часник – 1 головка.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Гвоздика – 4 шт.
- Сіль – 100 гр.
- Вода – 0,5 л.
- Лист хрону – 6 шт.
- Листя вишні – 12 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість помідор, добре промиваємо їх під водою. Плодоніжки прибирати не обов’язково.
Крок 2. Підготуємо зелень: листя вишні і парасольки кропу. Промиваємо їх під водою і обсушуємо.
Крок 3. В промиті простерилізовані банки кладемо половину зелені. Потрібно, щоб вона закривала дно ємності.
Крок 4. Кладемо лаврове листя, зубчики часнику і інші спеції. Заливаємо зелень невеликою кількістю сольового розчину. Для цього кип’ятимо півлітра води і розчиняємо 100 грамів солі.
Крок 5. Викладаємо помідори в банки, закриваємо їх залишилася зеленню.
Крок 6. Заливаємо вміст банок холодною водою.
Крок 7. Закриваємо ємності капроновими кришками. Злегка ворочаем банки, щоб сольовий розчин рівномірно розподілився. Залишаємо заготовки на 3 дні при кімнатній температурі, після прибираємо в холодильник на два тижні до повного засалювання.
Крок 8. Засолювання помідорів холодним способом на зиму завершена. Зберігайте частування в прохолодних умовах!
Солоні помідори без оцту на зиму
Солоні помідори без оцту на зиму – це неймовірно яскраве і насичене за смаком частування, яке послужить доповненням до багатьох гарячих страв. Також такий продукт можна подавати в якості окремої холодної закуски. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 1,6-1,8 кг
- Парасольку кропу – 2 шт.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Селера – 1 гілка.
- Перець гострий – за смаком.
- Часник – 4 зубчики.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Аспірин – 3 таблетки.
Для розсолу:
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо помідори і видаляємо з них плодоніжки.
Крок 2. Промиваємо банку і стерилізуємо її над паром близько 10 хвилин. Всередину викладаємо зелень зі списку, попередньо її промиваємо. Сюди ж відправляємо очищені зубчики часнику, спеції і шматочки гострого перцю.
Крок 3. Викладаємо помідори в банку з зеленню та спеціями.
Крок 4. Заливаємо вміст окропом і наполягаємо 20 хвилин, потім воду зливаємо.
Крок 5. У каструлю вливаємо свіжу воду. Кип’ятимо її з сіллю і цукром. Перемішуємо, щоб сухі продукти повністю розчинилися.
Крок 6. Викладаємо в банку таблетки аспірину і вливаємо гарячий розсіл.
Крок 7. Закатуємо заготівлю, перевертаємо, закутуємо в теплу ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Солоні помідори без оцту на зиму готові. Можна відносити на зберігання!
Солоні помідори з гірчицею на зиму
Солоні помідори з гірчицею на зиму виходять яскравими за смаком і пікантними. Апетитна закуска ідеально доповнить багато гарячі страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час готування – 4 тижні
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Склад:
На 3-х літрову банку:
- Помідори – 1,5 кг
- Гірчиця порошкова – 2 ст. л.
- Цукор – 3/4 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Вода – 1,6 л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Часник – 6 зубчиків.
- Перець червоний гострий – 1 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Листя вишні – 6 шт.
- Листя смородини – 6 шт.
- Парасольку кропу – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування солоних помідорів з гірчицею на зиму підготуємо необхідні продукти, які вказані в списку.
Крок 2. Виливаємо В каструлю воду, додаємо в неї сіль і цукор. Доводимо до кипіння, чекаємо розчинення сухих продуктів. Після воду остуджуємо.
Крок 3. В стерилізовану банку викладаємо лавровий лист, половину горошин перцю, нарізаних зубчиків часнику, гострого перцю і листя хрону, смородини і вишні.
Крок 4. Помідори добре промиваємо. Видаляємо плодоніжки. Половину викладаємо в банку.
Крок 5. Кладемо в банку парасольку кропу, залишилися спеції. Викладаємо решта помідори. Виливаємо охолоджений розсіл.
Крок 6. Горлечко банки прикривають марлею, складеною в кілька разів. На марлю висипаємо гірчицю.
Крок 7. Прикриваємо банку перевернутої кришкою. Ставимо заготовку в глибоку миску і залишаємо на 4 тижні. Через два тижні перевіряємо банку. Якщо розсолу стало менше, доливаємо кип’ячену воду. Якщо на марлі з гірчицею видно сліди нальоту, то замініть її.
Крок 8. Солоні помідори з гірчицею на зиму готові. Закривайте кришкою і прибирайте на зберігання в холодильник!
Засолювання помідорів з часником на зиму
Засолювання помідорів з часником на зиму виходить не тільки яскравим смаком, але і неймовірно ароматною. Частування можна подавати до м’ясних і інших гарячих страв. Урізноманітніть меню ваших заготовок за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 0,5 кг
- Часник – 12 зубчиків.
- Сіль – 12 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для засолювання помідорів з часником на зиму підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.
Крок 2. Добре промиваємо і стерилізуємо зручним для вас способом банку. На дно викладаємо частину нарізаних зубчиків часнику.
Крок 3. Ретельно промиваємо помідори під водою, видаляємо плодоніжки.
Крок 4. Викладаємо в банку помідори, чергуючи їх з шматочками часнику.
Крок 5. У каструлі кип’ятимо дві склянки води, розчиняємо в ній сіль. Після заливаємо помідори гарячим розсолом.
Крок 6. Закручуємо кришкою і залишаємо до повного охолодження в теплому місці.
Крок 7. Засолювання помідорів з часником на зиму готова. Надсилайте на зберігання в холодильник.
Солоні помідори з хроном на зиму
Солоні помідори з хроном на зиму порадують вас яскравим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Таке соковите частування точно нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу як окрему закуску або разом з гарячими обідніми стравами. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 3 кг
- Корінь хрону – за смаком.
- Лист хрону – 1 шт.
- Естрагон – за смаком.
- Часник – 5 зубчиків.
- Листя вишні – за смаком.
- Листя смородини – за смаком.
- Парасольки кропу – 2 шт.
Для розсолу на 1 літр води:
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Щоб приготувати солоні помідори з хроном на зиму, відміряємо потрібну кількість помідорів, промиваємо їх під водою.
Крок 2. Приготуємо сольовий розчин. Кип’ятимо воду з сіллю. Проціджуємо рідину і знову кип’ятимо.
Крок 3. Промиваємо і стерилізуємо банки. Викладаємо у них листя хрону, кріп, іншу зелень. Також відправляємо обчищені корінці хрону і зубчики часнику.
Крок 4. Викладаємо в банки зі спеціями помідори.
Крок 5. Заливаємо вміст банки гарячим розсолом.
Крок 6. Закручуємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Солоні помідори з хроном на зиму готові. Можна прибирати на зберігання в прохолодне приміщення або в холодильнику.
Солоні зелені помідори на зиму
Солоні зелені помідори на зиму – це неймовірно соковита і цікава за смаком заготовка, яка послужить доповненням до багатьох гарячих страв. Також такий продукт можна подавати в якості окремої холодної закуски. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту!
Час готування – 2 тижні
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 3 кг
- Кріп – 1 пучок.
- Часник – 4 зубчики.
- Цукор – 70 гр.
- Сіль – 170 гр.
- Листя смородини – за смаком.
- Листя малини – за смаком.
- Вода – 3,2 л.
- Перець гострий – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти за списком.
Крок 2. Відміряємо потрібну кількість зелених томатів. Промиваємо їх під водою.
Крок 3. Ретельно промиваємо банки і стерилізуємо їх зручним для вас способом.
Крок 4. На дно банок викладаємо очищені зубчики часнику і попередньо промиту зелень.
Крок 5. Викладаємо сюди помідори і шматочки гострого перцю (за бажанням).
Крок 6. Кип’ятимо воду з сіллю і цукром. Заливаємо їй помідори. Закрити капроновими кришками. Далі заготовки наполягаємо кілька тижнів. Можна винести на вулицю на місяць. Після вони будуть готові до вживання. Якщо будете наполягати будинку, будуть готові через 2 тижні.
Крок 7. Солоні зелені помідори на зиму готові. Забирайте на зберігання!
Асорті солоні помідори з огірками на зиму
Асорті солоні помідори з огірками на зиму – це цікава і нескладна у виконанні заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і апетитним виглядом. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.
Час готування – 3 дні
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 0,8 кг
- Огірки – 0,7 кг
- Стебла селери за смаком.
- Перець гострий сушений – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Кріп – 2 гілки.
- лавровий Лист – за смаком.
- Прянощі – 1 ст. л.
Для розсолу на 1 літр води:
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Щоб приготувати асорті з солоних помідорів з огірками на зиму, першим ділом приготуйте всі інгредієнти. Добре промиваємо овочі. Зрізаємо хвостики огірків і видаляємо плодоніжки у помідор. Також помідори рекомендується проколоти зубочисткою.
Крок 2. У сухі стерильні банки викладаємо спеції, зелень, шматочки селери і зубчики часнику. З прянощів можна покласти горошини перцю, зерна коріандру, гвоздику.
Крок 3. Викладаємо сюди підготовлені огірки і помідори. Можна чергувати їх з зеленню, шматочками селери.
Крок 4. У каструлі кип’ятимо воду для розсолу, розчиняємо в ній сіль і цукор. Цукор можна не додавати – за бажанням.
Крок 5. Заливаємо вміст банок розсолом. Частина розсолу залишаємо, він може ще стати в нагоді.
Крок 6. Закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 2-3 дні. Ставте банку в глибоку миску. Якщо рідина почне виходити в процесі бродіння, то долийте залишився розсіл.
Крок 7. Асорті солоні помідори з огірками на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.
Солоні помідори холодним способом під капроновою кришкою
Солоні помідори холодним способом під капроновою кришкою виходять дуже соковитими, цікавими за смаком і неймовірно смачними. Така заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Склад:
На три 1-літрові банки:
- Помідори – 2-2,5 кг
- Парасольку кропу – 3 шт.
- Лист хрону – 1 шт.
- Лист смородини – 3 шт.
- Часник – 6 зубчиків.
- Сіль – 4 ст. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Крок 1. Щоб приготувати солоні помідори холодним способом під капроновою кришкою, відміряємо потрібну кількість основного інгредієнта. Промиваємо помідори під водою і видаляємо плодоніжки.
Крок 2. Стерилізуємо банки-яким зручним способом. На дно викладаємо промиту зелень, очищені зубчики часнику.
Крок 3. Викладаємо промиті помідори до самого верху банки.
Крок 4. Далі необхідно приготувати розсіл. Для цього розчиняємо вказану кількість солі в холодній воді.
Крок 5. Заливаємо заготовки холодним розсолом, щільно закрити капроновими кришками (їх попередньо ошпарюємо).
Крок 6. Прибираємо заготовку в прохолодне темне місце. Через три тижні овочі будуть повністю готові.
Крок 7. Засолювання помідорів холодним способом на зиму завершена. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Засолювання помідорів гарячим способом
Засолювання помідорів гарячим способом дозволяє отримувати максимально соковитий і яскравий за смаком продукт. Таке частування можна подавати з м’ясними стравами або гарячими гарнірами. Для приготування помідорів на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 3 дні
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 3 кг
- Селера черешкова – 1 пучок.
- Часник – 1 головка.
- Кріп – 1 пучок.
Для розсолу на 1 літр води:
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для засолювання помідорів гарячим способом. Зелень промиваємо й обсушуємо. Черешки селери нарізаємо. Часник очищаємо і поділяємо на зубчики. Занадто великі можна розрізати.
Крок 2. Добре промиваємо помідори під водою, видаляємо плодоніжки.
Крок 3. Далі вирізаємо частина, де перебувала плодоніжка. Це дозволить овочів швидше просолитися.
Крок 4. Робимо це акуратно, щоб не пошкодити весь плід. Потрібно отримати невеликий отвір.
Крок 5. В стерилізовані банки викладаємо зелень. Кладемо сюди помідори, чергуючи їх з часником і черешками селери. Заливаємо гарячим розсолом. Для цього кип’ятимо воду і розчиняємо у ній цукор з сіллю. Склянку розсолу відкладаємо на випадок, якщо в банки потрібно долити води.
Крок 6. Банку з вмістом залишаємо на три дні в теплому місці. Після можна закривати кришкою.
Крок 7. Засолювання помідорів гарячим способом завершена. Забирайте заготовку на зберігання в прохолодне місце!