Частенько після вдалого літнього сезону на ділянці можна помітити безліч так і не встигли дозріти зелених помідорів. Існує безліч способів приготування такого різновиду томатів, але сьогодні ми розповімо вам про те, як смачно можна консервувати зелені помідори на зиму.
Солоні зелені помідори в банках холодним способом
Солоні зелені помідори – прекрасна закуска до будь-якої страви та чудовий інгредієнт для різних салатів і розсольників. Взимку вони особливо гарні в зв’язку з високим вмістом корисних мікроелементів.
Інгредієнти на
6 порц.
- Помідор зелений 1 кг
- Часник 5 зуб.
- Листя чорної смородини 5 шт.
- Листя хрону 3 шт.
- Кріп 2 парасольки
- Вода 1 л
- Сіль 2 ст. л.
- Перець чилі за смаком
- Перець запашний за смаком
Процес приготування:
- Як заготовити солоні зелені помідори на зиму в банках? Промиваємо помідори і видаляємо у них хвостики.
- Промиваємо листя і зелень, очищаємо часник.
- Накладаємо невелика кількість зелені в простерилизованную банку, зверху викладаємо помідори і ще трохи зелені, перець і часник.
- Зверху викладаємо листя смородини, хрону, а також кріп.
- Сіль розчиняємо у воді і заливаємо холодним розсолом помідори.
- Розсіл повинен доходити до самого горлечка.
- Нагріваємо пластикову кришку в гарячій воді і щільно закриваємо банку.
- Залишаємо помідори в прохолодному місці приблизно на місяць. Приємного апетиту!
Засолювання зелених помідорів без оцту і без стерилізації
Далеко не всім подобається присмак оцту консервації, і якщо ви ставитеся до цього числа, то цей рецепт для вас. Такі зелені помідори виходять дуже смачними і чимось нагадують бочкові, але головне, що навіть без додавання оцту вони будуть зберігатися всю зиму.
Час готування: 14 діб.
Час приготування: 60 хв
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 2 кг
- Часник – 2 шт.
- Листя вишні – 15 шт.
- Листя хрону – 3 шт.
- Суцвіття кропу – 5 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Насіння гірчиці – 1 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Перець запашний горошком – 10 шт.
- Вода – 2 л
- Сіль – 7 ст. л.
- Перець гіркий – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо дрібні зелені помідори в прохолодній воді.
Крок 2. Промиваємо зелень, нарізаємо листя хрону і кріп. Укладаємо на дно каструлі приблизно половину зелені, часник, насіння гірчиці і 5 горошин запашного перцю.
Крок 3. Щільно укладаємо помідори в каструлю, зверху викладаємо зелень, що залишилася.
Крок 4. Розводимо сіль у воді, добре перемішуємо і заливаємо розсіл в каструлю. Зверху прикриваємо все цілими листям хрону.
Крок 5. Каструлю прикриваємо тарілкою і вантажем і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 2 тижні. Приємного апетиту!
Солоні зелені помідори в банках гарячим способом
В даному рецепті використовується гарячий спосіб засолювання зелених помідорів, що значно скорочує час приготування. Самі помідори виходять м’ясистими, щільними і пікантними.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 60 хв
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 1,5 кг
- Часник – 2 зубчики
- Суцвіття кропу – 4 шт.
- Перець чилі – 2 шт.
- Перець духмяний горошком – 20 шт.
- Перець чорний горошком – 20 шт.
- Гвоздика – 10 шт.
- Оцет 9% – 100 мл
- Вода – 2,5 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори промиваємо й обсушуємо, потім проколюємо зубочисткою з боку плодоніжки, як на фото.
Крок 2. Розкладаємо помідори по банкам і заливаємо їх окропом. Залишаємо їх настоюватися протягом 20 хвилин.
Крок 3. Зливаємо воду з банок в каструлю, засипаємо сіль і цукор і ретельно їх розмішуємо. Коли вода закипить, додаємо по 10 горошин запашного і чорного перцю і пару штук гвоздики. Варимо киплячий маринад протягом 3 хвилин, вливаємо оцет і, потримавши ще хвилину, знімаємо з вогню.
Крок 4. Помідори дістаємо з банок, додаємо на дно кожної по половинці перчика чилі, парасольки кропу і пару зубчиків часнику, а також порівну розсипаємо залишився перець і гвоздику. Закладаємо помідори назад у банки.
Крок 5. Розливаємо по банках гарячий маринад і щільно закручуємо стерилізованими кришками.
Крок 6. Перевертаємо банки догори дном, вкриваємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.
Крок 7. Готові помідори зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!
Солоні зелені помідори на зиму в пластиковому відрі
Солоні зелені помідори – прекрасна закуска до будь-якого алкоголю та чудовий інгредієнт для салатів. Готуються вони досить просто, а знайти їх можна в кінці літа на кожному городі.
Час готування: 4 доби.
Час приготування: 60 хв
Порцій – 10.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 3 кг
- Морква – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Кріп – 4 ст. л.
- Петрушка – 4 ст. л.
- Перець гострий – 1 шт.
- Часник – 12 зубчиків
- Листя хрону – 2 шт.
- лавровий Лист – 5 шт.
- Вода – 2 л
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори вимиваємо і гарненько обсушуємо.
Крок 2. Надрізаємо їх хрест-навхрест.
Крок 3. Морква подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна.
Крок 4. Так само подрібнюємо болгарський і гострий перець і часник.
Крок 5. Дрібно нарізаємо зелень.
Крок 6. Для розсолу розчиняємо сіль з цукром в гарячій воді і ретельно перемішуємо.
Крок 7. Фаршируємо помідори овочевою сумішшю і складаємо в пластикове відро, перемежовуючи листям хрону і лавровим листом. Заливаємо в відерце розсіл.
Крок 8. Накриваємо відро тарілкою з вантажем, щоб помідори не спливали.
Крок 9. Залишаємо помідори на 4 дні при кімнатній температурі. Приємного апетиту!
Солоні зелені помідори з гірчицею в банках
Солоні помідори по цьому рецепту відрізняються довготою засолювання, але результат того вартий, адже закуска виходить дуже соковитою, ароматною і смачною. Гірчиця додає помідорів прянощі і допоможе їм зберігатися протягом всієї зими.
Час готування: 30 діб.
Час приготування: 60 хв
Порцій – 10.
Склад:
- Помідори зелені – 4 кг
- Часник – 1 шт.
- Кріп свіжий – 20 гр.
- Петрушка свіжа – 20 гр.
- Кінза свіжа – 20 гр.
- Гірчиця суха – 50 гр.
- Вода – 2 л
- Сіль – 70 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори ретельно вимиваємо і обсушуємо.
Крок 2. Готуємо всі необхідні продукти: промиваємо зелень, очищаємо часник.
Крок 3. Розподіляємо гірчицю рівним шаром по дну посуду, зверху насипаємо приблизно половину зелені і додаємо нарізаний часник.
Крок 4. Поверх зелені викладаємо помідори. Для розсолу розчиняємо в киплячій воді сіль, трохи охолодити суміш і заливаємо нею помідори. Зверху засипаємо залишки зелені і прикриваємо посуд кришкою.
Крок 5. Помідори залишаємо при кімнатній температурі приблизно на тиждень, а потім переставляємо їх у холодне місце ще на 25 днів. Приємного апетиту!
Як засолити зелені помідори на зиму з лимонною кислотою?
Зелені помідори, засолені з лимонною кислотою, відрізняються більш ніжною і свіжою кислинкою, ніж ті, що засолені з додаванням оцту. Зберігаються вони все так само довго, але для людей, що не люблять оцет, такий рецепт доведеться як не можна до речі.
Час готування: 6 ч.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Помідори зелені – 600 гр.
- Часник – 2 зубчики
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Гірчиця французька – ½ ч. л.
- Коріандр – ½ ч. л.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо зелені помідори прохолодною водою, потім обсушуємо їх на рушник. і, вирізаючи плодоніжку.
Крок 2. В простерилізовані банки додаємо перець, коріандр, гірчицю і лаврове листя. Часник ріжемо на дві частини і теж додаємо в банку. Зверху викладаємо помідори.
Крок 3. Розводимо у воді цукор, сіль та лимонну кислоту. Доводимо рідину до кипіння, розливаємо розсіл по банкам і закочує їх.
Крок 4. Банки перевертаємо догори дном і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Приємного апетиту!
Зелені помідори на зиму з петрушкою і часником
Свіжий, пряний спосіб засолювання зелених помідорів. Готується все необхідне швидко, а сам процес засолювання займає всього тиждень, зате зберігаються такі помідори кілька місяців.
Час готування: 7 діб.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Помідори зелені – 1 кг
- Часник – 5 зубчиків.
- Суцвіття кропу – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Петрушка свіжа – 1 пучок
- Кріп свіжий – 1 пучок
- Лист лавровий – 2 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний горошком – за смаком
- Перець запашний – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Надрізаємо помідори так, щоб вийшов не дуже глибокий хрест.
Крок 2. Подрібнюємо часник, зелень і перець чилі. Змішуємо начинку.
Крок 3. Фаршируємо зелені помідори овочевий сумішшю, викладаємо в глибоку миску. Засипаємо лавровий лист, перець і суцвіття кропу.
Крок 4. Розбавляємо сіль у воді і заливаємо помідори отриманим розсолом. Прикриваємо миску тарілкою з вантажем і залишаємо на тиждень при кімнатній температурі. Приємного апетиту!
Солоні зелені помідори на зиму як діжкові
Відмінний рецепт засолки зелених помідорів, які за смаком виходять відрізнятись від бочкових. Готуються вони швидко і просто, а засолювання займає трохи більше 2 тижнів.
Час приготування: 15 діб.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 1 кг
- Часник – 3 зубчики
- Перець чилі – 1 шт.
- Листя вишні – за смаком
- Листя смородини – за смаком.
- Листя хрону – за смаком.
- Парасольки кропу – за смаком.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо всі інгредієнти. Очищаємо часник і нарізаємо його пластинами.
Крок 2. Викладаємо на дно каструлі приблизно третина спецій.
Крок 3. Зверху укладаємо помідори.
Крок 4. Потім знову спеції і знову – помідори. Таким чином розкладаємо шарами всі інгредієнти так, щоб верхнім шаром була зелень.
Крок 5. Розбавляємо сіль в киплячій воді і заливаємо отриманий розсіл в помідори. Прикриваємо ємність і залишаємо помідори при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо в прохолодне місце на 2 тижні. Приємного апетиту!