Солянка зі свіжої капусти
Солянка зі свіжої капусти виходить неймовірно соковитою та цікавою до смаку. Таке частування відмінно підійде для домашнього обіду чи вечері. Подавайте до столу із чорним хлібом або іншими частуваннями. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Гриби печериці – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Олія – для смаження.
- Вода – 150 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.
Крок 2. Білокачанну капусту промиваємо під водою і дрібно шаткуємо ножем. Викладаємо в миску, посипаємо сіллю і трохи розминаємо руками для більшої соковитості.
Крок 3. Перекладаємо капусту в казан чи глибоку сковороду. Вливаємо трохи води та доводимо до кипіння, після варимо близько 5 хвилин.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо сюди подрібнену цибулю з тертою морквою. Обсмажуємо овочі кілька хвилин до м’якості.
Крок 5. До овочів відправляємо шматочки заздалегідь промитих грибів. Солимо і посипаємо меленим перцем.
Крок 6. Обсмажуємо гриби з овочами близько 5 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 7. Смажені продукти перекладаємо в посуд із капустою. Зменшуємо вогонь і гасимо під кришкою близько 15 хвилин.
Крок 8. Доповнюємо заготовку томатною пастою, добре перемішуємо і 5 хвилин готуємо на невеликому вогні.
Крок 9. Солянка із свіжої капусти готова. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню!