Солянка з ковбасою, лимоном і маслинами — це збірний м’ясний суп, володіє солоно-кислим смаком. Він має незмінну основу, але, додаючи різні інгредієнти, його можна підлаштувати під будь-які смаки і вимоги. Солянка може бути як легким, кислуватою, так і густий, ситної, з приємним насиченим запахом копченостей.
Збірна м’ясна солянка з ковбасою, оливками і лимоном
Дуже простий і універсальний стосовно набору інгредієнтів варіант приготування супу. Легка, кислувата солянка, яку можна їсти навіть холодної в спекотні літні дні.
Інгредієнти на
6 порц.
- Свинина 600 гр. філе
- Вода-3 л
- Сардельки 2 шт.
- Варена ковбаса 100 гр.
- Копчена ковбаса 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- 3 шт. Огірки солоні
- Огірковий розсіл 250 мл
- Оливки 200 гр.
- Томатна паста 50 гр.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Петрушка 1 пучок
- Лимон 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати збірну м’ясну солянку з ковбасою, лимоном і маслинами? Підготуйте всі інгредієнти, щоб надалі не витрачати час на їх пошук. Візьміть каструлю з товстим дном, наповніть її водою, покладіть всередину свиняче філе і поставте на плиту.
- Відваріть м’ясо протягом години, видаляючи утворюється на поверхні піну. Коли бульйон буде готовий, дістаньте з каструлі свинину і наріжте кубиками. Бульйон краще процідити через дрібне сито, щоб прибрати залишки піни.
- Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте на дрібні кубики. Морквину промийте, почистіть і натріть на крупній тертці.
- Розігрійте сковороду з маслом, викладіть на неї цибулю і обсмажуйте до золотавості.
- До цибулі додайте терту моркву, ретельно перемішайте. Вогонь зменшити до середнього і продовжуйте смажити, періодично помішуючи.
- Солоні огірки наріжте великими кубиками, додайте до зажарки, перемішайте і залиште гаситися під кришкою на 10 хвилин.
- По закінченні зазначеного часу перемішайте вміст сковорідки і додайте томатну пасту. Якщо паста густа, додайте трохи води, перемішайте все, доведіть до кипіння і тушкуйте ще 15 хвилин.
- Ковбасу і сардельки наріжте великими кубиками і додайте в бульйон.
- Туди ж додайте зажарку, огірковий розсіл, сіль і перець. Поставте варитися на середній вогонь на 15 хвилин. Тим часом наріжте лимон і дрібно покришіть петрушку.
- готовий суп Розлийте по тарілках, викладіть маслини, лимон, посипте петрушкою і за бажанням додайте сметану. Подавайте на стіл, поки солянка ще гаряча. Приємного апетиту!
