
Солянка з ковбасою, лимоном і маслинами — це збірний м’ясний суп, володіє солоно-кислим смаком. Він має незмінну основу, але, додаючи різні інгредієнти, його можна підлаштувати під будь-які смаки і вимоги. Солянка може бути як легким, кислуватою, так і густий, ситної, з приємним насиченим запахом копченостей.
Збірна м’ясна солянка з ковбасою, оливками і лимоном
Дуже простий і універсальний стосовно набору інгредієнтів варіант приготування супу. Легка, кислувата солянка, яку можна їсти навіть холодної в спекотні літні дні.

Інгредієнти на
6 порц.
- Свинина 600 гр. філе
 - Вода-3 л
 - Сардельки 2 шт.
 - Варена ковбаса 100 гр.
 - Копчена ковбаса 100 гр.
 - Цибуля ріпчаста 1 шт.
 - Морква 1 шт.
 - 3 шт. Огірки солоні
 - Огірковий розсіл 250 мл
 - Оливки 200 гр.
 - Томатна паста 50 гр.
 - Масло рослинне 2 ст. л.
 - Петрушка 1 пучок
 - Лимон 1 шт.
 - Сіль за смаком
 - Перець чорний мелений за смаком
 
Процес приготування:
- Як приготувати збірну м’ясну солянку з ковбасою, лимоном і маслинами? Підготуйте всі інгредієнти, щоб надалі не витрачати час на їх пошук. Візьміть каструлю з товстим дном, наповніть її водою, покладіть всередину свиняче філе і поставте на плиту.
 - Відваріть м’ясо протягом години, видаляючи утворюється на поверхні піну. Коли бульйон буде готовий, дістаньте з каструлі свинину і наріжте кубиками. Бульйон краще процідити через дрібне сито, щоб прибрати залишки піни.
 - Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте на дрібні кубики. Морквину промийте, почистіть і натріть на крупній тертці.
 - Розігрійте сковороду з маслом, викладіть на неї цибулю і обсмажуйте до золотавості.
 - До цибулі додайте терту моркву, ретельно перемішайте. Вогонь зменшити до середнього і продовжуйте смажити, періодично помішуючи.
 - Солоні огірки наріжте великими кубиками, додайте до зажарки, перемішайте і залиште гаситися під кришкою на 10 хвилин.
 - По закінченні зазначеного часу перемішайте вміст сковорідки і додайте томатну пасту. Якщо паста густа, додайте трохи води, перемішайте все, доведіть до кипіння і тушкуйте ще 15 хвилин.
 - Ковбасу і сардельки наріжте великими кубиками і додайте в бульйон.
 - Туди ж додайте зажарку, огірковий розсіл, сіль і перець. Поставте варитися на середній вогонь на 15 хвилин. Тим часом наріжте лимон і дрібно покришіть петрушку.
 - готовий суп Розлийте по тарілках, викладіть маслини, лимон, посипте петрушкою і за бажанням додайте сметану. Подавайте на стіл, поки солянка ще гаряча. Приємного апетиту!
 





















