Червона риба, а саме сьомга – це шалено смачний і корисний продукт, збагачений насиченими жирами, білками і різними вітамінами. При запіканні морепродукта в духовій шафі з використанням фольги, зберігається більшість мікро – і макроелементів, які необхідні як для дорослих, так і для дітей і просто зобов’язані бути в щотижневому раціоні кожного. А приготування цього продукту настільки проста, що впорається навіть дитина, особливо, якщо слідувати докладним рецептами з описом кожної дії.
Стейки сьомги, запечені у фользі в духовці
Коли знаєш, що приготувати на вечерю, готуємо соковиті і тануть у роті стейки з сьомги, в духовій шафі. А додавши часточки лимона і півкільця цибулі, ми отримаємо неймовірно смачну рибу без зайвого жиру. Така страва чудово поєднується з різними гарнірами, але краще всього з картопляним пюре.
Інгредієнти на
1 порц.
- Стейк 1 шт. сьомги
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Лимон-4 скибочки
- Сіль за смаком
- Приправа «Хмелі-Сунелі» за смаком
Процес приготування:
- Сьомга у фользі в духовці готується дуже просто. Готуємо потрібні продукти: рибку ретельно промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників, цибулю очищаємо від лушпиння, а лимон нарізаємо тонкими кільцями.
- З усіх сторін старанно натираємо сьомгу сіллю і спеціями.
- Накриваємо стейк харчовою плівкою і прибираємо в сторону на 20 хвилин для просочення.
- Тим часом цибулю шаткуємо тонкими півкільцями.
- Приступаємо до складання страви. Відрізаємо шматок фольги і по центру викладаємо 1/3 частина нарізаного лука.
- Поверх кладемо рибу.
- Посипаємо ще однією частиною цибулі.
- Зверху розкладаємо шматочки лимона.
- Завершуємо «композицію» цибульними кільцями.
- Щільно загортаємо фольгу і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин при температурі 200-200 градусів.
- За півгодини акуратно перекладаємо сьомгу з фольги на тарілку і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Соковита сьомга з лимоном у фользі в духовці
Червона риба з лимоном – це безпрограшне поєднання, продукти ідеально доповнюють один одного і не перебивають смак, а навпаки доповнюють і посилюють і без того насичений аромат. Запікання в фользі дозволяє максимально об’єднатися цитрусовому фрукту з сьомгою.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Стейки з сьомги – 2 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Чебрець – ¼ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свіжі стейки обполіскуємо водою і даємо трохи часу обсохнути.
Крок 2. Укладаємо рибу в глибоку тару і натираємо сіллю, перцем і чебрецем.
Крок 3. Поливаємо сьомгу скроплюємо оливковою олією і соком лимона. Залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
Крок 4. Викладаємо стейки на фольгу, складену в два шари і підверніть краю.
Крок 5. Навколо риби формуємо човник.
Крок 6. На кожен шматочок сьомги викладаємо гурток з лимона і відправляємо в духовку при 200 градусах на 25 хвилин.
Крок 7. Після закінчення часу, акуратно виймаємо саморобну форму з печі.
Крок 8. Перекладаємо ароматні стейки на тарілки. За бажанням, сервіруємо лимоном і свіжими овочами з зеленню.
Крок 9. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт сьомги з картоплею в фользі
Сьомга – настільки універсальний продукт, що ідеально поєднується не тільки зі свіжими овочами і зеленню, але і з картоплею. І якщо запекти цей коренеплід разом з рибкою, то ми отримаємо комплексне блюдо, яке чудово підходить для сімейного обіду або вечері.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Сьомга – 600 гр.
- Картопля – 800 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і натираємо з двох сторін сіллю і чорним меленим перцем – укладаємо у форму для запікання, попередньо застелену фольгою.
Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими кружальцями.
Крок 3. Викладаємо картопляні часточки навколо сьомги, посипаємо спеціями і солимо.
Крок 4. Промазуємо компоненти тонким шаром майонезу, накриваємо зверху фольгою і відправляємо на 1 годину в духовку при температурі 180 градусів.
Крок 5. Після закінчення часу, знімаємо верхній шар фольги і повертаємо в духовку ще на 15 хвилин, щоб риба з картоплею підрум’янилися.
Крок 6. Готову страву за бажанням посипаємо сухий або мелконарубленной зеленню. Приємного апетиту!
Як запекти сьомгу з овочами у фользі в духовці?
Прекрасна ідея для романтичної вечері для двох під келих білого напівсухого вина – це, звичайно ж, червона риба, запечена з овочами і лимоном, під пряними прованськими травами.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Сьомга – 400 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Селера – ½ шт.
- Лимон – 1 шт.
- Трави прованські – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу ретельно промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників, посипаємо сіллю і сумішшю перців, збризкуємо соком половина лимона і укладаємо в целофановий пакет на півгодини для просочення.Крок 2. Тим часом картоплю очищаємо від шкірки, нарізаємо четвертинками і присмачую спеціями, поливаємо двома ложками оливкової олії і перемішуємо.
Крок 3. Ріпчасту цибулю і селеру ріжемо тонкими брусочками і обсмажуємо на олії до легкого рум’янцю.
Крок 4. Шматок фольги складаємо у два шари і викладаємо підготовлені овочі.
Крок 5. Поверх овочевий «подушки» кладемо сьомгу з кількома шматочками лимона.Крок 6. Щільно загорнути фольгу навколо стейка і відправляємо в духовку на 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 7. Відразу з духовки подаємо страву до столу, за бажанням посипавши зеленню. Приємного апетиту!
Ніжна сьомга, запечена з сиром у фользі
Навіть якщо ви не є любителем морепродуктів, але лише раз спробувавши приготувати сьомгу за цим рецептом, філе цієї соковитої рибки стане одним з ваших улюблених страв! А доповнивши благородного лосося такими овочами, ріпчасту цибулю і томати, одночасно приготується ще і гарнір.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Стейк із сьомги – 1 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 1-2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сир твердий – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з маринування риби: насухо витерту сьомгу натираємо сіллю і чорним меленим перцем – даємо полежати близько 5 хвилин, а потім поливаємо з усіх боків лимонним соком і залишаємо просочуватися на 10 хвилин при кімнатній температурі.
Крок 2. Не гаючи часу, нарізаємо цибулю півкільцями, а томати кубиком.
Крок 3. Лист фольги промазуємо соняшниковою або оливковою олією цибулю і розкладаємо в один шар.
Крок 4. Поверх цибулевих кілець кладемо рибу.
Крок 5. А на стейк викладаємо томатні шматочки.
Крок 6. Закриваємо сьомгу з овочами другим шаром фольги, щільно завертаючи по краях.
Крок 7. Випікаємо близько 25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Крок 8. Після закінчення часу обережно розгортаємо «упаковку» і посипаємо рибу натертим на дрібній тертці сиром повертаємо в піч ще на 10 хвилин.
Крок 9. Соковиту і ніжну рибку перекладаємо на плоске блюдо і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Смачна сьомга, запечена з помідорами у фользі
При запіканні заздалегідь промаринованной червоної риби зі стиглими помідорами – сьомга повністю просочується соком цих насичених і корисних овочів, завдяки чому виходить неймовірно ніжною і просто тане в роті, а розплавлений сир надає страві особливу пікантність.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Сьомга – 500 гр.
- Сир – 100 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Майонез – 50 гр.
- Лимон – ½ шт.
- Кріп – 3-5 гілочок.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно обполіскуємо філе під струменем води і за допомогою пінцета позбавляємося від великих і дрібних кісточок.
Крок 2. Приправляємо рибу сіллю і чорним меленим перцем за смаком і скроплюємо соком лимона з обох сторін – прибираємо в сторону на 15-20 хвилин для просочення.Крок 3. Тим часом вимитий томат середнього розміру ріжемо тонкими кільцями.
Крок 4. Кілька гілочок свіжого кропу дрібно шаткуємо.
Крок 5. Сир подрібнюємо за допомогою терки.
Крок 6. На прямокутний відрізок фольги викладаємо рибу і зверху щедро посипаємо зеленню.
Крок 7. Поверх зелені розкладаємо гуртки помідорів, злегка посипаємо сіллю і перцем.
Крок 8. Завершуємо «композицію» шаром натертого сиру.
Крок 9. Зверху поливаємо сьомгу з овочами, невеликою кількістю рослинного масла і робимо сіточку з майонезу.
Крок 10. Щільно загортаємо фольгу таким чином, щоб під час термічної обробки сік не міг витекти.Крок 11. Випікаємо протягом 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 12. Готову рибку злегка остуджуємо прямо у фользі і лише потім розгортаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт сьомги у вершковому соусі у фользі
Немає нічого смачнішого, ніж стейк з червоної риби, томиться в ніжному вершковому соусі. А при запіканні в духовій шафі під фольгою, зберігається максимальна кількість корисних речовин, а текстура сьомги стає неймовірно ніжною і розходиться по волокнах.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Сьомга – 500 гр.
- Вершки 10% — 100 мл
- Жовтки яєчні – 2 шт.
- Гірчиця діжонська – 2 ч. л.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
- Петрушка – 1 пучок.
- Розмарин – 1 гілочка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Стейки розрізаємо на дві частини і отримуємо хребетну кістку, знімаємо шкірку.
Крок 2. Укладаємо шматочки сьомги в форму для запікання з високими бортиками і приправляємо сіллю і чорним меленим перцем з двох сторін по своєму смаку.Крок 3. Для приготування соусу, в глибокій піалі змішуємо вершки з гірчицею, жовтками, чорним меленим перцем і сушеним базиліком.
Крок 4. За допомогою віночка заважаємо компоненти до однорідності.
Крок 5. На рибку викладаємо гілочку розмарину для насиченого аромату і заливаємо вершковим соусом.
Крок 6. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку при 200 градусах на 20-25 хвилин.Крок 7. Перед подачею посипаємо сьомгу подрібненою петрушкою. Приємного апетиту!