Ніжна і м’яка сьомга у вершковому соусі з сиром
Спочатку риба маринується в спеціях і лимонному перці. Далі вона обсмажується разом з цибулею, потім вливаються вершки, додається сушений часник, сир і зелень. Виходить дуже смачне блюдо, яке буде чудово поєднуватися з будь-яким гарніром.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Сьомга – 300-400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки – 150 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції для риби – на смак.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець лимонний – 0.5 ч. л.
- Часник сушений – 0.5 ч. л.
- Сир твердий – 30 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Свіжу сьомгу нарізаємо на невеликі шматочки і переміщаємо в окрему ємність. Додаємо сіль, спеції для риби і лимонний перець. Все добре перемішуємо і даємо постояти хвилин 10-15.
2. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо рослинне масло разом з вершковим маслом і обсмажуємо на ньому цибулю, поки він не стане м’яким.
3. Далі відправляємо в сковороду сьомгу, перемішуємо і смажимо, поки риба не набуде світло-рожевий колір.
4. Тепер заливаємо все вершками, додаємо чорний перець, сушений часник і добре перемішуємо. Тушкуємо на невеликому вогні приблизно 3-4 хвилини, іноді помішуючи.
5. Твердий сир натираємо на крупній тертці, відправляємо до сьомзі, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і даємо страві постояти 5 хвилин.
6. Перекладаємо рибу на тарілку і посипаємо зверху нарізаною зеленню. Подаємо до столу з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!