Як приготувати смачну сьомгу в вершково-ікорному соусі?
По цьому рецепту виходить дуже ніжна і смачна риба. Для початку вона запікається в духовці разом з лаймом. У цей час готується соус з теплих вершків та ікри, яким поливається готова сьомга.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Сьомга – 600 гр.
- Лайм – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Ікра червона – 100 гр.
- Вершки 20% – 300 мл
Процес приготування:
1. Лайм миємо й ріжемо на тонкі шматочки. Можна також використовувати лимон.
2. Стейки з сьомги викладаємо на фольгу, додаємо сіль і перець за смаком.
3. Зверху на рибу кладемо 2-3 скибочки лайма чи лимона.
4. Щільно загортаємо фольгу.
5. Відправляємо сьомгу у фользі в форму для випічки. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо рибу протягом 25-30 хвилин.
6. В цей час готуємо соус. Заливаємо вершки в сотейник, ставимо на вогонь і даємо закипіти. Потім зменшуємо вогонь і варимо приблизно 10 хвилин, поки вони не почнуть густіти. Залишаємо, поки вони трохи не охолонуть.
7. Перелити вершки в окрему ємність і додаємо в них ікру. Акуратно перемішуємо.
8. Дістаємо з духовки сьомгу, перекладаємо на тарілку і поливаємо зверху вершково-ікорним соусом. Подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!