Сьомга у вершковому соусі – 7 рецептів в духовці на сковороді з фото покроково

Як приготувати смачну сьомгу в вершково-ікорному соусі?

По цьому рецепту виходить дуже ніжна і смачна риба. Для початку вона запікається в духовці разом з лаймом. У цей час готується соус з теплих вершків та ікри, яким поливається готова сьомга.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Сьомга – 600 гр.
  • Лайм – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Ікра червона – 100 гр.
  • Вершки 20% – 300 мл

Процес приготування:

1. Лайм миємо й ріжемо на тонкі шматочки. Можна також використовувати лимон.

2. Стейки з сьомги викладаємо на фольгу, додаємо сіль і перець за смаком.

3. Зверху на рибу кладемо 2-3 скибочки лайма чи лимона.

4. Щільно загортаємо фольгу.

5. Відправляємо сьомгу у фользі в форму для випічки. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо рибу протягом 25-30 хвилин.

6. В цей час готуємо соус. Заливаємо вершки в сотейник, ставимо на вогонь і даємо закипіти. Потім зменшуємо вогонь і варимо приблизно 10 хвилин, поки вони не почнуть густіти. Залишаємо, поки вони трохи не охолонуть.

7. Перелити вершки в окрему ємність і додаємо в них ікру. Акуратно перемішуємо.

8. Дістаємо з духовки сьомгу, перекладаємо на тарілку і поливаємо зверху вершково-ікорним соусом. Подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!