Сьомга у вершковому соусі – 7 рецептів в духовці на сковороді з фото покроково

Покроковий рецепт приготування сьомги у вершковому соусі зі шпинатом

Для початку окремо риба запікається разом з сіллю, перцем і соком лайма чи лимона. Окремо готується соус з лука, часнику, шпинату і вершків, яким в кінці поливається готова сьомга.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Сьомга – 500-700 гр.
  • Вершки 20% – 300 мл
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Лайм або лимон – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Стейки з сьомги викладаємо у форму для запікання, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Також збризкуємо її соком лайма чи лимона. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо в ній рибу приблизно 25-30 хвилин.

2. Поки запікається риба, приступаємо до приготування соусу. Часник чистимо і дрібно нарізаємо.

3. Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо кубиком.

4. Свіжий шпинат ретельно промиваємо під водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно нарізаємо.

5. На сковороді або сотейнику розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому цибулю з часником, поки вони не стануть м’якими.

6. Вливаємо туди вершки і періодично помішуємо, поки вони не стануть злегка густими.

7. Тепер додаємо туди шпинат, перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.

8. Додаємо сіль і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо і вимикаємо вогонь.

9. За цей час повинна була приготуватися риба. Перекладаємо її з форми для запікання на тарілку і поливаємо зверху вершково-шпинатним соусом. Подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!