Покроковий рецепт приготування сьомги у вершковому соусі зі шпинатом
Для початку окремо риба запікається разом з сіллю, перцем і соком лайма чи лимона. Окремо готується соус з лука, часнику, шпинату і вершків, яким в кінці поливається готова сьомга.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Сьомга – 500-700 гр.
- Вершки 20% – 300 мл
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Лайм або лимон – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Стейки з сьомги викладаємо у форму для запікання, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Також збризкуємо її соком лайма чи лимона. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо в ній рибу приблизно 25-30 хвилин.
2. Поки запікається риба, приступаємо до приготування соусу. Часник чистимо і дрібно нарізаємо.
3. Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо кубиком.
4. Свіжий шпинат ретельно промиваємо під водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно нарізаємо.
5. На сковороді або сотейнику розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому цибулю з часником, поки вони не стануть м’якими.
6. Вливаємо туди вершки і періодично помішуємо, поки вони не стануть злегка густими.
7. Тепер додаємо туди шпинат, перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.
8. Додаємо сіль і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо і вимикаємо вогонь.
9. За цей час повинна була приготуватися риба. Перекладаємо її з форми для запікання на тарілку і поливаємо зверху вершково-шпинатним соусом. Подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!