Сорбет – це смачний освіжаючий десерт з лінійки фруктово-ягідного морозива. Готується він на основі суміші ягідного пюре з цукровим сиропом, повністю або частково заморожується, подається в креманках, як морозиво, чи холодним напоєм. Десерт популярний за рахунок невисоку калорійність, натурального смаку і корисних властивостей ягід або фруктів. Зберігати десерт можна до 45 діб.
Сорбет з ягід в домашніх умовах
Сорбет з ягід в домашніх умовах готується просто, швидко, не враховуючи часу на заморозку, і буде більш корисною альтернативою морозива, особливо для дітей. Для сорбету можна брати будь-які ягоди і краще в міксті. В десерті відмінно зберігаються смак і аромат ягід, а текстура виходить ніжною і трохи тягучим. У цьому рецепті готуємо сорбет з чорниці, з додаванням кукурудзяного крохмалю і лимонного соку.
Інгредієнти на
4 порц.
- Чорниця 400 гр.
- Цукор-пісок 80 гр.
- Вода 250 мл
- Сік лимонний 2 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
Процес приготування:
- Сорбет дуже просто готується в домашніх умовах. Насамперед підготуйте, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для домашнього ягідного сорбету.
- Чорницю переберіть, видаливши дрібне сміття, промийте під проточною водою і на друшляку обшпарте окропом, що шкірку ягід зробить більш м’якою.
- Підготовлену чорницю пюрируйте за допомогою заглибного блендера.
- Чорничне пюре протріть через густе сито, а макуха залиште в піалі.
- У каструлю налийте 250 мл чистої води, насипте цукор, перекладіть ягідний макуха, перемішайте і поваріть сироп протягом 3 хвилин від початку закипання.
- Сироп зніміть з плити і дайте 10-15 хвилин для охолодження і настоювання.
- Потім сироп процідіть і додайте до нього сік лимона.
- В окремій піалі змішати до однорідного стану кукурудзяний (на картопляний не міняйте, так як не вийде кремова текстура) крохмаль з двома ложками холодної води.
- Чорничний сироп доведіть до кипіння, тонким струменем влийте розведений крохмаль і при помішуванні на невеликому вогні, поваріть до загустіння. Зварений сироп остудіть.
- Потім до нього додайте чорничне пюре і віночком все добре перемішайте.
- Сорбет перелийте в плоску форму для заморозки, прикрийте плівкою і на півгодини поставте в морозилку.
- Потім сорбет віночком добре перемішайте, поверніть в морозилку і через 40 хвилин цю процедуру повторіть.
- Перемішування важливо, щоб сорбет вийшов у вигляді дрібної крихти, а не суцільним крижаним шаром. Після кожного перемішування ягідний сорбет буде стає більш щільним і густим.
- Приготований і остаточно заморожений сорбет з ягід в домашніх умовах можете розкладати змоченою в окропі ложечкою по креманкам, декорувати ягодами і подавати на стіл. Приємного апетиту!
Полуничний сорбет
Полуничний сорбет, особливо в сезон свіжої полуниці, буде у вас яскравим, ароматним і освіжаючим десертом як для дітей, так і дорослих. Готується він на основі полуничного пюре і цукрового сиропу. У цьому рецепті до сорбету додамо трохи джину, так як алкоголь перешкоджає формуванню великих крижаних кристалів і текстуру сорбету робить більш гладкою. Сорбет відмінно зберігається в морозилці довгий час.
Час приготування: 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 6 (650 гр.).
Склад:
- Полуниця – 500 гр.
- Цукор – 70 гр.
- Вода – 100 мл
- Лимон – ½ шт.
- М’ята – 2 гілочки.
- Джин – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для полуничного сорбету. Полуницю добре промийте холодною водою і видалити чашолистки.
Крок 2. Підготовлену полуницю перекладіть в будь-яку форму, яка підходить до заморожування. Додайте до ягоді сік половини лимона і для свіжості, листочки м’яти.
Крок 3. За допомогою заглибного блендера полуницю пюрируйте, а для видалення кісточок можете додатково перетерти на сито. У пюре додайте ложку джина або іншого хорошого алкоголю і перемішайте.
Крок 4. У каструлі зваріть сироп з води і цукру і потримайте на вогні до його фарбування в легкий карамельний колір.
Крок 5. Сироп трохи остудіть і перелийте в полуничне пюре.
Крок 6. Змішати пюре з сиропом ще раз добре перемішайте.
Крок 7. Сорбет поставте в морозилку на 1 годину, а потім ложкою добре перемішайте. Через годину повторно перемішайте, що зробить текстуру десерту більш однорідною.
Крок 8. Потім посуд з сорбетом щільно закрийте і залиште в морозилці для остаточної заморозки і зберігання.
Крок 9. Приготований полуничний сорбет в будь-який час можете розкладати по креманкам і сервірувати до десертному столу. Приємного апетиту!
Домашній лимонний сорбет
Варіантом освіжаючого десерту і не тільки в жарку погоду, може бути у вас домашній лимонний сорбет. Його готують або з додаванням білків і вигляді легкого морозива, або тільки з лимона з цукровим сиропом. Лимонний сорбет володіє вираженим смаком, тому його роблять невеликими порціями і додають до більш ніжним десертів, наприклад, до звичайного морозива. У цьому базовому рецепті лимонного сорбету бажано суворо дотримуватися пропорції інгредієнтів, інакше сорбет буде дуже кислим.
Час приготування: 25 хвилин.
Час приготування: 25 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Лимон – 1 шт.
- Цукор – 40 гр.
- Мед – за смаком.
- Вода – 20 мл
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для сорбету відразу відміряти, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій.
Крок 2. Лимон ретельно промити і будь-яким способом акуратно зняти цедру.
Крок 3. У сотейник налити 20 мл чистої води, насипати до неї цукор з кукурудзяним крохмалем і віночком ретельно перемішати до однорідного стану.
Крок 4. Цю масу на невеликому вогні при помішуванні довести до кипіння і пару хвилин проварити, щоб сироп став густим. Перекласти до нього цедру лимона, віночком ще раз перемішати і остудити до кімнатної температури.
Крок 5. Будь-яким способом віджати сік лимона і перелити в стакан для збивання.
Крок 6. Потім до соку перелити охолоджений сироп і з допомогою заглибного блендера добре все перемішати.
Крок 7. По своєму смаку в сорбет додати трохи меду і блендером все ще раз збити. Мед сорбету додасть солодкість і не дасть утворитися великим крижаними кристалами.
Крок 8. Приготований домашній лимонний сорбет перелити в невелику форму, поставити в морозилку і через кожну годину тричі добре перемішати ложкою, щоб текстура вийшла однорідною. Перед подачею на стіл лимонний сорбет дістати заздалегідь за 10 хвилин. Приємного апетиту!
Сорбет без додавання цукру
Рецепти сорбету без додавання цукру затребувані не тільки для дієтичного і правильного харчування, але і більш корисні для дітей. Готують їх з додаванням підсолоджувачів, меду або з додаванням солодких фруктів. У цьому рецепті готуємо сорбет без додавання цукру з сезонної полуниці з чорницею. Додамо банан, що додасть сорбету, не тільки насолоду, але й більш гладку текстуру.
Час приготування: 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Банан – 1-2 шт.
- Полуниця – 1 жменя.
- Чорниця – 1 жменя.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати всі інгредієнти для сорбету без цукру. Полуницю промити і очистити від чашолистків. Чорницю перебрати і обполоснути водою. Зайву воду прибрати серветкою. Банан очистити від шкірки.
Крок 2. Потім банан нарізати невеликими шматочками і перекласти в посуд для сорбету.
Крок 3. Додати до банану підготовлену полуницю.
Крок 4. Потім пересипати ягоди чорниці.
Крок 5. За допомогою заглибного блендера ягоди з бананом пюрировать в однорідну масу.
Крок 6. Цю масу розлити по будь-яким стаканчики для морозива і в середину їх помістити дерев’яні палички.
Крок 7. Для отримання сорбету помірно м’яким, поставити його в морозилку на 3 години, не більше. Такий сорбет можна їсти ложечкою.
Крок 8. Приготований сорбет з ягід без додавання цукру через добу витримки в морозилці буде, як морозиво на паличках, що дітям сподобається більше. Приємного апетиту!
Яблучний сорбет
Яблучний сорбет просто готується і в будь-який час року відмінно замінить морозиво. Основою його береться яблучне пюре з різних яблук, можна в міксті. Такий сорбет відрізняє ніжна текстура, виражений яблучний аромат зі смаком і малу кількість калорій. У цьому рецепті до яблучного сорбету додамо сік лимона, що додасть йому цитрусову кислинку і збереже світлий колір.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Яблука – 4 шт.
- Цукор – 1/3 склянки
- Вода – ¼ склянки
- Сік лимона – 1.5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте простий набір інгредієнтів для яблучного сорбету.
Крок 2. З води і цукру зваріть в сотейнику сироп і поваріть його на невеликому вогні пару хвилин. Потім сироп остудіть.
Крок 3. Яблука промийте, гострим ножем зніміть шкірку, розріжте на часточки і видаліть серцевину з насіннєвою коробочкою.
Крок 4. Потім часточки наріжте невеликими кубиками.
Крок 5. Нарізку яблук перекладіть в чашу блендера, налийте остиглий сироп, сік лимона і на великій швидкості пюрируйте яблука в однорідну масу.
Крок 6. Яблучне пюре перекладіть в плоский посуд для заморожування, прикрийте кришкою і на 4 години поставте в морозилку. Щогодини сорбет добре віночком перемішуйте, щоб текстура вийшла дрібнокристалічної і ніжною.
Крок 7. Через 4 години приготований яблучний сорбет можна розкладати по креманкам, декорувати свіжими ягодами і подавати до десертному столу. Приємного апетиту!