Соус Каррі — 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Соус Каррі – це індійський продукт, який користується величезною популярністю по всьому світу, завдяки своєму оригінальному смаку і неповторного аромату, який неможливо ні з чим переплутати. І, якщо ви є любителем всього незвичайного, то ця стаття точно для вас! Після прочитання ви дізнаєтеся, як швидко і легко приготувати такий соус на власній кухні. Залишилося лише визначитися, на основі чого ви бажаєте приготувати «каррі»: на кокосовому молоці, майонезі або ж з вершковим маслом.

Класичний соус Каррі в домашніх умовах

Класичний соус Каррі в домашніх умовах – це шалено смачна добавка до будь-якої м’ясної страви і овочів. Для приготування нам будуть потрібні такі компоненти, як м’ясний бульйон, сухий порошок каррі, овочі, вершки і зовсім трохи лимонного соку. Приступимо!

Інгредієнти на
1 порц.

  • Бульйон м’ясний-1 склянка
  • Каррі 2 ст. л.
  • Вершки 2 ст. л.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт. (велика)
  • 1 шт. Яблука (велике зелене)
  • Часник 3 зуб.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Сік лимонний 1 ч. л.
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Соус Каррі дуже просто готується в домашніх умовах. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо все необхідне на робочу поверхню.
  2. Очищаємо овочі, цибулю нарізаємо дрібними кубиками, часник – слайсами.
  3. У сковорідці розігріваємо олію і обсмажуємо подрібнені компоненти до світло-коричневого відтінку.
  4. Всипаємо до пассеровке борошно, активно перемішуємо і смажимо ще 3 хвилини.
  5. Прибираємо вогнетривкий посуд з конфорки і тонким струменем вливаємо бульйон, збовтуючи складу віночком до однорідності.
  6. Вводимо до складу порошок каррі і повертаємо сковороду на вогонь, тушкуємо 5 хвилин після закипання.
  7. За закінчення часу, додаємо яблуко, натерте на дрібній тертці, гірчицю і сік лимона – заважаємо.
  8. В останню чергу вливаємо вершки і знову помішуємо.
  9. Соус подаємо до столу в теплому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!