Соус Каррі — 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Соус Каррі – це індійський продукт, який користується величезною популярністю по всьому світу, завдяки своєму оригінальному смаку і неповторного аромату, який неможливо ні з чим переплутати. І, якщо ви є любителем всього незвичайного, то ця стаття точно для вас! Після прочитання ви дізнаєтеся, як швидко і легко приготувати такий соус на власній кухні. Залишилося лише визначитися, на основі чого ви бажаєте приготувати «каррі»: на кокосовому молоці, майонезі або ж з вершковим маслом.

Класичний соус Каррі в домашніх умовах

Класичний соус Каррі в домашніх умовах – це шалено смачна добавка до будь-якої м’ясної страви і овочів. Для приготування нам будуть потрібні такі компоненти, як м’ясний бульйон, сухий порошок каррі, овочі, вершки і зовсім трохи лимонного соку. Приступимо!

Інгредієнти на
1 порц.

  • Бульйон м’ясний-1 склянка
  • Каррі 2 ст. л.
  • Вершки 2 ст. л.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт. (велика)
  • 1 шт. Яблука (велике зелене)
  • Часник 3 зуб.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Сік лимонний 1 ч. л.
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Соус Каррі дуже просто готується в домашніх умовах. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо все необхідне на робочу поверхню.
  2. Очищаємо овочі, цибулю нарізаємо дрібними кубиками, часник – слайсами.
  3. У сковорідці розігріваємо олію і обсмажуємо подрібнені компоненти до світло-коричневого відтінку.
  4. Всипаємо до пассеровке борошно, активно перемішуємо і смажимо ще 3 хвилини.
  5. Прибираємо вогнетривкий посуд з конфорки і тонким струменем вливаємо бульйон, збовтуючи складу віночком до однорідності.
  6. Вводимо до складу порошок каррі і повертаємо сковороду на вогонь, тушкуємо 5 хвилин після закипання.
  7. За закінчення часу, додаємо яблуко, натерте на дрібній тертці, гірчицю і сік лимона – заважаємо.
  8. В останню чергу вливаємо вершки і знову помішуємо.
  9. Соус подаємо до столу в теплому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Соус каррі з приправи каррі

Соус каррі з приправи каррі готується досить просто, головний секрет успіху полягає в дотриманні пропорцій. Для отримання насиченого смаку в соус додають різні овочі і кисло-солодке яблуко, а потім компоненти увариваются до потрібної густоти.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Приправа каррі – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яблука зелені – 2 шт.
  • Бульйон курячий – 500 мл
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука обполіскуємо, видаляємо лушпиння з цибулі і часнику.

Крок 2. За допомогою терки з дрібними отворами подрібнюємо яблучну м’якоть на дрібні шматочки ріжемо часник з цибулиною.

Крок 3. На повільному вогні розтоплюємо вершкове масло.

Крок 4. Протягом 2-3 хвилин обсмажуємо овочі, додаємо яблуко і прогріваємо ще кілька хвилин.

Крок 5. Вводимо каррі і сіль, перемішуємо і витримуємо на конфорці 1-2 хвилини.

Крок 6. Заливаємо складу ½ частину м’ясного бульйону і тушкуємо, поступово вливаючи залишилася рідина по мірі випаровування. Тушкуємо 30-40 хвилин.

Крок 7. Отриману масу пробиваємо заглибним блендером.

Крок 8. Ніжний і пікантний соус повністю готовий до вживання – дегустуємо. Приємного апетиту!

Соус каррі на кокосовому молоці

Соус каррі на кокосовому молоці – це продукт, який подарує вашим рецепторів справжнє гастрономічне задоволення. Соус має неймовірно насиченим смаком з пряними і кислими нотками, які чудово гармонують з білим рисом і індійськими коржами.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Молоко кокосове – 200 мл
  • Вода – 100 мл
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2-2,5 ст. л.
  • Корінь імбиру – 15-20 гр.
  • Перець чилі мелений – ½ ч. л.
  • Насіння пажитника – ½ ч. л.
  • Насіння гірчиці – 1 ч. л.
  • Насіння коріандру – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Порошок каррі – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник наливаємо олію і розігріваємо його, засипаємо мелене насіння коріандру, пажитника і гірчиці – прогріваємо на повільному вогні до розкриття ароматів.

Крок 2. Закидаємо натертий корінь імбиру, засікаємо 30 секунд.

Крок 3. Додаємо дрібно нарізану цибулю і перемішуємо, пасеруємо до м’якості і легкої рум’яності.

Крок 4. Тепер доповнюємо складу подрібненими томатами (без шкірки), порошком каррі і меленим чилі.

Крок 5. Розбавляємо компоненти кокосовим молоком і водою, солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання – тушкуємо ще 5 хвилин.

Крок 6. Після закінчення часу, соус подаємо до столу або прибираємо в холод для охолодження. Приємного апетиту!

Соус каррі на майонезі

Соус каррі на майонезі – це оригінальна заправка, яка широко використовується в кулінарії. Наприклад, витративши на приготування соусу не більше п’яти хвилин, ви зможете доповнити яловичий стейк або ж заправити будь-який овочевий салат – смачно в будь-якому разі!

Час готування – 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Майонез – 100 гр.
  • Масло авокадо – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр – 1/3 ч. ложки
  • Перець чорний горошком – 1/3 ч. ложки
  • Порошок каррі – ½ ч. л.
  • Часник – 1 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. В піалі змішуємо масло авокадо, сік лимона і майонез.

Крок 2. В однорідну масу видавлюємо очищений зубець часнику.

Крок 3. За допомогою маточки і ступки перемелюємо коріандр і горошини чорного перцю.

Крок 4. У соус висипаємо мелені приправи, сіль і порошок каррі.

Крок 5. Знову добре перемішуємо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Соус каррі з вершковим маслом

Соус каррі з вершковим маслом – це універсальна добавка до багатьох страв, з приготуванням якої впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Зберігати такий продукт можна в холодильнику, накривши харчовою плівкою, однак, не більше 48 годин.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 250 мл

Інгредієнти:

  • Приправа каррі – 4 ч. л.
  • Молоко – 250 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. У сотейнику з товстим дном на повільному полум’ї, розтоплюємо шматочок вершкового масла.

Крок 3. Всипаємо борошно і приправу каррі.

Крок 4. Інтенсивно перемішуємо і знімаємо з плити.

Крок 5. Заливаємо компоненти молоком і злегка присаливаем. Повертаємо на конфорку і доводимо до кипіння, а після даємо час остудитися до кімнатної температури.

Крок 6. Приємного апетиту!