Соус Каррі – це індійський продукт, який користується величезною популярністю по всьому світу, завдяки своєму оригінальному смаку і неповторного аромату, який неможливо ні з чим переплутати. І, якщо ви є любителем всього незвичайного, то ця стаття точно для вас! Після прочитання ви дізнаєтеся, як швидко і легко приготувати такий соус на власній кухні. Залишилося лише визначитися, на основі чого ви бажаєте приготувати «каррі»: на кокосовому молоці, майонезі або ж з вершковим маслом.
Класичний соус Каррі в домашніх умовах
Класичний соус Каррі в домашніх умовах – це шалено смачна добавка до будь-якої м’ясної страви і овочів. Для приготування нам будуть потрібні такі компоненти, як м’ясний бульйон, сухий порошок каррі, овочі, вершки і зовсім трохи лимонного соку. Приступимо!
Інгредієнти на
1 порц.
- Бульйон м’ясний-1 склянка
- Каррі 2 ст. л.
- Вершки 2 ст. л.
- Борошно 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт. (велика)
- 1 шт. Яблука (велике зелене)
- Часник 3 зуб.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Сік лимонний 1 ч. л.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Соус Каррі дуже просто готується в домашніх умовах. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо все необхідне на робочу поверхню.
- Очищаємо овочі, цибулю нарізаємо дрібними кубиками, часник – слайсами.
- У сковорідці розігріваємо олію і обсмажуємо подрібнені компоненти до світло-коричневого відтінку.
- Всипаємо до пассеровке борошно, активно перемішуємо і смажимо ще 3 хвилини.
- Прибираємо вогнетривкий посуд з конфорки і тонким струменем вливаємо бульйон, збовтуючи складу віночком до однорідності.
- Вводимо до складу порошок каррі і повертаємо сковороду на вогонь, тушкуємо 5 хвилин після закипання.
- За закінчення часу, додаємо яблуко, натерте на дрібній тертці, гірчицю і сік лимона – заважаємо.
- В останню чергу вливаємо вершки і знову помішуємо.
- Соус подаємо до столу в теплому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Соус каррі з приправи каррі
Соус каррі з приправи каррі готується досить просто, головний секрет успіху полягає в дотриманні пропорцій. Для отримання насиченого смаку в соус додають різні овочі і кисло-солодке яблуко, а потім компоненти увариваются до потрібної густоти.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Приправа каррі – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цибулини – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Яблука зелені – 2 шт.
- Бульйон курячий – 500 мл
- Сіль – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Яблука обполіскуємо, видаляємо лушпиння з цибулі і часнику.
Крок 2. За допомогою терки з дрібними отворами подрібнюємо яблучну м’якоть на дрібні шматочки ріжемо часник з цибулиною.
Крок 3. На повільному вогні розтоплюємо вершкове масло.
Крок 4. Протягом 2-3 хвилин обсмажуємо овочі, додаємо яблуко і прогріваємо ще кілька хвилин.
Крок 5. Вводимо каррі і сіль, перемішуємо і витримуємо на конфорці 1-2 хвилини.
Крок 6. Заливаємо складу ½ частину м’ясного бульйону і тушкуємо, поступово вливаючи залишилася рідина по мірі випаровування. Тушкуємо 30-40 хвилин.
Крок 7. Отриману масу пробиваємо заглибним блендером.
Крок 8. Ніжний і пікантний соус повністю готовий до вживання – дегустуємо. Приємного апетиту!
Соус каррі на кокосовому молоці
Соус каррі на кокосовому молоці – це продукт, який подарує вашим рецепторів справжнє гастрономічне задоволення. Соус має неймовірно насиченим смаком з пряними і кислими нотками, які чудово гармонують з білим рисом і індійськими коржами.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Молоко кокосове – 200 мл
- Вода – 100 мл
- Помідори – 3-4 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Масло рослинне – 2-2,5 ст. л.
- Корінь імбиру – 15-20 гр.
- Перець чилі мелений – ½ ч. л.
- Насіння пажитника – ½ ч. л.
- Насіння гірчиці – 1 ч. л.
- Насіння коріандру – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Порошок каррі – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У сотейник наливаємо олію і розігріваємо його, засипаємо мелене насіння коріандру, пажитника і гірчиці – прогріваємо на повільному вогні до розкриття ароматів.
Крок 2. Закидаємо натертий корінь імбиру, засікаємо 30 секунд.
Крок 3. Додаємо дрібно нарізану цибулю і перемішуємо, пасеруємо до м’якості і легкої рум’яності.
Крок 4. Тепер доповнюємо складу подрібненими томатами (без шкірки), порошком каррі і меленим чилі.
Крок 5. Розбавляємо компоненти кокосовим молоком і водою, солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання – тушкуємо ще 5 хвилин.
Крок 6. Після закінчення часу, соус подаємо до столу або прибираємо в холод для охолодження. Приємного апетиту!
Соус каррі на майонезі
Соус каррі на майонезі – це оригінальна заправка, яка широко використовується в кулінарії. Наприклад, витративши на приготування соусу не більше п’яти хвилин, ви зможете доповнити яловичий стейк або ж заправити будь-який овочевий салат – смачно в будь-якому разі!
Час готування – 5 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Майонез – 100 гр.
- Масло авокадо – 2 ст. л.
- Сік лимона – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Коріандр – 1/3 ч. ложки
- Перець чорний горошком – 1/3 ч. ложки
- Порошок каррі – ½ ч. л.
- Часник – 1 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. В піалі змішуємо масло авокадо, сік лимона і майонез.
Крок 2. В однорідну масу видавлюємо очищений зубець часнику.
Крок 3. За допомогою маточки і ступки перемелюємо коріандр і горошини чорного перцю.
Крок 4. У соус висипаємо мелені приправи, сіль і порошок каррі.
Крок 5. Знову добре перемішуємо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Соус каррі з вершковим маслом
Соус каррі з вершковим маслом – це універсальна добавка до багатьох страв, з приготуванням якої впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Зберігати такий продукт можна в холодильнику, накривши харчовою плівкою, однак, не більше 48 годин.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 250 мл
Інгредієнти:
- Приправа каррі – 4 ч. л.
- Молоко – 250 мл
- Масло вершкове – 20 гр.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір.
Крок 2. У сотейнику з товстим дном на повільному полум’ї, розтоплюємо шматочок вершкового масла.
Крок 3. Всипаємо борошно і приправу каррі.
Крок 4. Інтенсивно перемішуємо і знімаємо з плити.
Крок 5. Заливаємо компоненти молоком і злегка присаливаем. Повертаємо на конфорку і доводимо до кипіння, а після даємо час остудитися до кімнатної температури.
Крок 6. Приємного апетиту!