Соус Каррі – це індійський продукт, який користується величезною популярністю по всьому світу, завдяки своєму оригінальному смаку і неповторного аромату, який неможливо ні з чим переплутати. І, якщо ви є любителем всього незвичайного, то ця стаття точно для вас! Після прочитання ви дізнаєтеся, як швидко і легко приготувати такий соус на власній кухні. Залишилося лише визначитися, на основі чого ви бажаєте приготувати «каррі»: на кокосовому молоці, майонезі або ж з вершковим маслом.
Класичний соус Каррі в домашніх умовах
Класичний соус Каррі в домашніх умовах – це шалено смачна добавка до будь-якої м’ясної страви і овочів. Для приготування нам будуть потрібні такі компоненти, як м’ясний бульйон, сухий порошок каррі, овочі, вершки і зовсім трохи лимонного соку. Приступимо!
Інгредієнти на
1 порц.
- Бульйон м’ясний-1 склянка
- Каррі 2 ст. л.
- Вершки 2 ст. л.
- Борошно 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт. (велика)
- 1 шт. Яблука (велике зелене)
- Часник 3 зуб.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Сік лимонний 1 ч. л.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Соус Каррі дуже просто готується в домашніх умовах. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо все необхідне на робочу поверхню.
- Очищаємо овочі, цибулю нарізаємо дрібними кубиками, часник – слайсами.
- У сковорідці розігріваємо олію і обсмажуємо подрібнені компоненти до світло-коричневого відтінку.
- Всипаємо до пассеровке борошно, активно перемішуємо і смажимо ще 3 хвилини.
- Прибираємо вогнетривкий посуд з конфорки і тонким струменем вливаємо бульйон, збовтуючи складу віночком до однорідності.
- Вводимо до складу порошок каррі і повертаємо сковороду на вогонь, тушкуємо 5 хвилин після закипання.
- За закінчення часу, додаємо яблуко, натерте на дрібній тертці, гірчицю і сік лимона – заважаємо.
- В останню чергу вливаємо вершки і знову помішуємо.
- Соус подаємо до столу в теплому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!
