Соус тартар класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Легкий і ніжний соус тартар прийшов до нас із французької кухні. Найчастіше його подають до риби, морепродуктів і картоплі фрі. Спочатку холодну частування готували на основі майонезу і зеленого лука. Сьогодні є безліч варіацій – з кропом, солоними огірками або каперсами. Оцініть підбірку з 10 різних рецептів та вибирайте, що вам підходить.

Класичний соус тартар в домашніх умовах

Апетитний соус тартар – універсальне додаток до багатьох домашнім стравам. Використовуйте для приготування перевірений класичний рецепт. Зробіть ваш обідній стіл ще яскравіше.

Інгредієнти на
0.15 кг.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Огірок 40 гр. солоних
  • Зелень 1 пучок
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Масло рослинне 1.5 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Майонез 150 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний соус тартар в домашніх умовах? Відварюємо курячі яйця. Відокремлюємо жовтки, які натираємо на дрібній тертці. Білки використовувати не потрібно.
  2. Доповнюємо яєчні жовтки гірчицею і рослинним маслом. Збиваємо продукти до однорідності.
  3. У рідковату масу видавлюємо лимонний сік, майонез. Також додаємо трохи солі і чорного меленого перцю.
  4. Опускаємо в масу подрібнені солоні огірки і зелень.
  5. Вимішуємо заготівлю і після охолоджуємо в холодильнику.
  6. Класичний соус тартар готовий. Переливати його у відповідну ємність і ставте на стіл.

Домашній соус тартар з солоними огірками і майонезом

Простий спосіб приготувати домашній соус тартар – з додаванням майонезу і солоних огірків. Продукт порадує яскравим смаком з легкою кислинкою. Подавайте його до м’ясних і рибних страв.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 200 гр.

Склад:

  • Майонез – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Зелена цибуля – 1 пучок.
  • Перець червоний мелений – ¼ ч. л.
  • Сік лимонний – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Відварюємо курячі яйця. Використовувати будемо тільки жовтки. Їх слід подрібнити в крихту.

2. Доповнюємо жовтки майонезом.

3. Сюди ж додаємо дрібно порізані солоні огірки.

4. Доповнюємо масу ароматним зеленою цибулею.

5. Вимішуємо продукти і доповнюємо їх сіллю, цукром, спеціями і лимонним соком.

6. Ретельно вимішуємо заготовку до розчинення сухих інгредієнтів. Після чого, соус тартар переливаємо в підходящий посуд і подаємо до столу.

Як приготувати соус тартар зі сметаною?

Легкий і ніжний соус тартар можна приготувати на основі сметани. Частування доповнить основні страви на вашому столі. Також продукт порадує простим і швидким кулінарним процесом.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 300 гр.

Склад:

  • Сметана – 1 склянка
  • Огірок – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Потрібну кількість сметани виливаємо в глибоку миску.

2. Продавлюємо в сметану зубчики часнику, додаємо сіль і червоний мелений перець.

3. Далі додаємо заздалегідь промитий дрібно порізаний кріп. Він додасть соусу приємний свіжий аромат.

4. Огірок подрібнюємо ножем або натираємо на тертку. Приєднуємо його до решти продуктів.

5. Ретельно вимішуємо всі продукти. Подаємо соус охолодженим. Його можна прикрасити гілочками свіжого кропу.

Домашній соус тартар з майонезом, сметаною і часником

Легкий і ароматний соус тартар можна приготувати зі сметани, майонезу і часнику. Частування ідеально подавати до м’яса, риби або морепродуктів. Спробуйте простий і перевірений рецепт.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 250 гр.

Склад:

  • Майонез – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Корнішони – 3 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо інгредієнти за списком. Зелень заздалегідь промиваємо. Можна використовувати кріп або зелений лук.

2. Подрібнюємо корнішони і зелень.

3. У відповідну тару виливаємо майонез і сметану. Зверху викладаємо подрібнені продукти.

4. Сюди ж продавлюємо зубчики часнику. Додаємо сіль і білий мелений перець.

5. Вимішуємо масу до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

6. Подаємо соус тартар до столу в охолодженому вигляді. За смаком прикрашаємо його спеціями.

Соус тартар для риби в домашніх умовах

Популярний соус тартар з французькими коренями ,найчастіше подають до рибних страв. Використовуйте для приготування простий рецепт в домашніх умовах. Урізноманітніть ваше звичне меню.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 120 гр.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Огірок маринований – 1 шт.
  • Кріп – 10 гр.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Відварюємо яйця і охолодити їх. Для соусу використовуємо тільки жовтки. Їх необхідно подрібнити або натерти на тертці.

2. Доповнюємо крихту з жовтка гірчицею.

3. Вливаємо олію і збиваємо вміст віночків.

4. Вичавлюємо в масу лимонний сік, додаємо сіль і мелений перець.

5. Далі додаємо дрібно порізану зелень і солоний огірок маринований.

6. Вимішуємо соус до однорідності і переливаємо його в придатну для подачі ємність. Готово!

Покроковий рецепт приготування тартару з каперсами

Домашній соус тартар з каперсами порадує соковитістю і яскравим ароматом. Такий продукт ідеально доповнить м’ясні і рибні страви, а також прикрасить гарніри. Оцініть простий і швидкий у виконанні рецепт.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 250 гр.

Склад:

  • грецький Йогурт – 180 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Каперси – 60 гр.
  • Огірок маринований – 1 шт.
  • Базилік – 5 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Часник – 3 зубчики.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Яйця заздалегідь відварюємо і відокремлюємо від них жовтки. Часник очищаємо, а зелень промиваємо.

2. Кріп дрібно нарізаємо.

3. Також чинимо і з базиліком.

4. Зубчики часнику теж потрібно подрібнити або продавити через прес.

5. Невеликими шматочками розбираємо соковитий маринований огірок.

6. Всі підготовлені інгредієнти відправляємо в блендер.

7. Подрібнюємо вміст до однорідного стану.

8. Перекладаємо готовий соус тартар в підходящий посуд. Перед подачею охолоджуємо його в холодильнику.

Простий і смачний рецепт соусу тартар з гірчицею

Універсальний соус тартар часто готують з додаванням гірчиці. Продукт додасть заготівлі легку пікантність і ще більш яскравий аромат. Подавайте частування з м’ясом, рибою або картоплею.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 120 гр.

Склад:

  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірок солоний – 30 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Відварюємо курячі яйця і після натираємо жовтки на дрібній тертці. Білки використовувати не потрібно.

2. Викладаємо до стружці з жовтка гірчицю.

3. Збиваємо продукти міксером до однорідного стану.

4. Далі вливаємо олію і лимонний сік. За смаком додаємо перець і сіль.

5. Опускаємо в загальну масу подрібнений кріп і солоний огірок.

6. Вимішуємо вміст до рівномірного розподілу всіх продуктів.

7. Переливаємо готовий тартар з гірчицею в невелику тарілку, охолоджуємо і подаємо до столу.

Соус тартар зі свіжим огірком в домашніх умовах

Легкий домашній соус тартар з приємним ароматом можна приготувати з додаванням свіжого огірка. Продукт вийде не дуже калорійним, його можна подавати до обіду разом з рибою або іншими стравами.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 250 гр.

Склад:

  • грецький Йогурт – 200 мл
  • Огірок – 1 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Кмин – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Свіжий огірок промиваємо і очищаємо від шкірки.

2. Далі виймаємо з нього насіння.

3. Залишився продукт ріжемо дрібними кубиками.

4. Солимо огірки, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин до виділення соку.

5. Кмин злегка обсмажуємо в добре прогрітій сковороді.

6. Після обжарювання товчемо його в ступці.

7. У невелику миску виливаємо грецький йогурт і доповнюємо його кмином.

8. Сюди ж додаємо лимонну цедру.

9. Також вичавлюємо трохи лимонного соку.

10. Продавлюємо зубчики часнику.

11. За смаком додаємо сіль, інші спеції і вливаємо олію.

12. Починаємо вимішувати продукти віночком.

13. Повинна вийти однорідна ніжна маса.

14. Опускаємо в неї шматочки огірка.

15. Пробуємо продукт і, при необхідності, регулюємо сіль і перець.

16. Знову вимішуємо заготовку.

17. Перелити соус в підходящий посуд і подаємо до столу в охолодженому вигляді.

Дуже смачний спосіб приготування соусу тартар з йогуртом

Приємний легкий соус тартар можна приготувати з йогурту. Такий кулінарний варіант дозволить отримати низькокалорійний продукт. Також частування потішить приємним ароматом. Подавайте до основних гарячих страв.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 150 гр.

Інгредієнти:

  • грецький Йогурт – 100 мл
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Огірок – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Огірок промиваємо і очищаємо від шкірки, після чого дрібно нарізаємо його ножем.

2. Подрібнюємо і зубчики часнику.

3. Далі ріжемо петрушку.

4. Викладаємо підготовлені продукти в чашу блендера.

5. Виливаємо до них грецький йогурт.

6. Додаємо гірчицю.

7. Солимо, перчимо за смаком. Вливаємо лимонний сік і ретельно подрібнюємо все інгредієнти до однорідності.

8. Перекладаємо соус тартар з йогурту в невелику тарілку для подачі. Готово!

Соус тартар без яєць в туристичнах умовах

Апетитний соус тартар – гарне доповнення до багатьох домашнім стравам. Продукт відрізняється легким смаком і свіжим ароматом. Один з найпростіших і швидких способів його приготування – без яєць. Спробуйте!

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 200 гр.

Склад:

  • Майонез – 100 гр.
  • Сметана – 60 гр.
  • Огірок солоний – 20 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти для соусу за списком. Зелень заздалегідь промиваємо під водою і даємо їй обсохнути.

2. Майонез і сметану виливаємо в глибоку миску і доповнюємо їх подрібненими солоними огірками.

3. Сюди ж додаємо дрібно порізану зелень. Краще всього використовувати кріп, для додання яскравого свіжого аромату.

4. Продавлюємо в масу зубчик часнику. Ретельно вимішуємо всі інгредієнти.

5. Швидкий соус тартар без додавання яєць готовий. Подавайте додаток до столу з рибою або м’ясом.