Соус тартар класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Простий і смачний рецепт соусу тартар з гірчицею

Універсальний соус тартар часто готують з додаванням гірчиці. Продукт додасть заготівлі легку пікантність і ще більш яскравий аромат. Подавайте частування з м’ясом, рибою або картоплею.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 120 гр.

Склад:

  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірок солоний – 30 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Відварюємо курячі яйця і після натираємо жовтки на дрібній тертці. Білки використовувати не потрібно.

2. Викладаємо до стружці з жовтка гірчицю.

3. Збиваємо продукти міксером до однорідного стану.

4. Далі вливаємо олію і лимонний сік. За смаком додаємо перець і сіль.

5. Опускаємо в загальну масу подрібнений кріп і солоний огірок.

6. Вимішуємо вміст до рівномірного розподілу всіх продуктів.

7. Переливаємо готовий тартар з гірчицею в невелику тарілку, охолоджуємо і подаємо до столу.