Приготування курячих стегенець на сковороді займе не більш півгодини вашого часу – ідеальний варіант для господині, коли потрібно терміново нагодувати обідом сім’ю. Куряче м’ясо швидше прожарюється, виходить дуже смачним і ароматним часто, завдяки додаванню спецій і часнику.
Курячі стегенця з хрусткою скоринкою, смажені на сковороді
Щоб стегенця при обжарке придбали красиву золоту хрустку скоринку, необхідно використовувати для маринаду суміш з меду, соєвого соусу і гірчиці. Для аромату в страва найкраще додавати різні спеції.
Інгредієнти на
2 порц.
- Курячий окорочок 500 гр.
- Масло рослинне 30 гр.
- соєвий Соус 50 мл
- Гірчиця 2 ч. л.
- Мед 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений ¼ ч. л.
- Паприка ½ ч. л.
- Розмарин 1 ч. л.
Процес приготування:
- Смажені курячі стегенця на сковороді приготувати дуже просто. На першому етапі приготування займемося стегенцями. Їх необхідно позбавити від пір’я, ретельно вимити і висушити за допомогою серветок або паперових рушників. Потім в окремій піалі потрібно змішати спеції – сіль, чорний перець, паприку, розмарин – і натерти сумішшю стегенця.
- В окремій піалі змішуємо рідкий мед, соєвий соус і гірчицю. Ретельно перемішуємо інгредієнти і поливаємо їх маринадом. Перемішуємо стегенця зі спеціями й соусом. Ставимо ємність в холодильник на 40-60 хвилин. В процесі маринування стегенця бажано постійно перевертати.
- Розігріваємо в сковороді рослинне масло і викладаємо стегенця на паперові рушники, щоб промокнути зайву рідину. Потім викладаємо стегенця в гаряче масло й обсмажуємо до рум’яності спочатку з однієї, а потім з іншого боку.
- Робимо менший вогонь і накриваємо сковороду кришкою. Залишаємо стегенця смажитися на 5-8 хвилин з одного боку і на такий же час з іншого. Вимикаємо плиту і залишаємо страву настоятися під кришкою 5-10 хвилин.
- Готову страву подаємо до столу з будь-яким гарніром – картопляним пюре, кашею або овочами. Також радимо доповнити м’ясо соусом – майонезом або кетчупом.
Приємного апетиту!
Як швидко приготувати стегенця з майонезом і часником?
Пропонуємо рецепт курячих стегенець, замаринованих в майонезі з додаванням часнику і обсмажені на сковороді. Смачне і ароматне блюдо виходить дуже ніжним і апетитним. Але не варто захоплюватися: ласощі дуже калорійне.
Час готування – 1 ч. 5 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Стегенця курячі – 1 кг
- Майонез – 2 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуємо контейнер для маринування курячих стегенець. Потім промиваємо продукт проточною водою і прибираємо зайву рідину паперовими рушниками. Складаємо стегенця в контейнер.
Крок 2. Тепер стегенця слід приправити сіллю і чорним меленим перцем в потрібній вам кількості і додати 2 столові ложки майонезу.
Крок 3. Для маринаду нам також знадобиться 3 зубки часнику, які ми очищаємо від лушпиння. Видавлюємо часник прямо в контейнер через часникодавку. Якщо такого пристосування у вас немає, можна скористатися дрібної теркою.
Крок 4. Щоб блюдо вийшло більш смачним, слід поставити контейнер з стегенцями в маринаді в холодильник хоча б на 30 хвилин. Попередньо змішати курку з маринаду, щоб стегенця добре просочилися.
Крок 5. В заздалегідь розігріту в сковороді рослинне масло викладаємо замариновані стегенця. Обсмажуємо курку близько десяти хвилин, поки не з’явиться красива рум’яна кірочка (під кришкою). Потім стегенця потрібно буде перевернути на іншу сторону і повторити процедуру.
Крок 6. Щоб дізнатися, чи добре просмажене куряче м’ясо, потрібно проколоти його ножем або зубочисткою. Про готовність стегенець судіть по прозорого соку, який виділяється з проколу. Після охолодження подаємо стегенця до столу.
Приємного апетиту!
Курячі стегенця в соєвому соусі на сковороді
Курячі стегенця, замариновані в соєвому соусі, – дуже смачне і ароматне блюдо. Завдяки маринаду м’ясо стає соковитим, м’яким і набуває красивий відтінок.
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Стегенця курячі – 800 гр.
- Соус соєвий – 50 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло соняшникове – 40 мл
- італійські Трави – 10 гр.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі стегенця спочатку промиваємо теплою проточною водою. Потім, щоб прибрати зайву вологу, м’ясо слід обтерти паперовими рушниками. Якщо у вас занадто великі стегенця, розріжте їх навпіл.
Крок 2. Викладаємо курку в миску і приправляємо її спеціями і травами. Заливаємо стегенця соєвим соусом. Будьте обережні при додаванні солі, щоб не переборщити, так як соєвий соус спочатку солоний.
Крок 3. Очищений від лушпиння ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Не варто економити з цим інгредієнтом: страва буде ще смачніше. Відправляємо скибочки цибулі до стегенець. Перемішуємо інгредієнти і залишаємо в холодильнику на годину. Це мінімум. Найкраще замаринувати м’ясо на ніч.
Крок 4. В заздалегідь розігріту олію викладаємо замариноване м’ясо з цибулею і обсмажуємо його до появи рум’яності з обох сторін. Потім сковороду з стегенцями потрібно накрити кришкою і обсмажувати м’ясо до готовності 15-20 хвилин.
Крок 5. Даємо курці настоятися під кришкою, а потім подаємо до столу разом з гарніром – рисової або гречаною кашею, картоплею, овочами.
Приємного апетиту!
Смачні курячі стегенця з цибулею
Рецепт стегенець, приготованих з ніжним смаком і карамельним за кольором і запахом цибулею, досить простий і подобається абсолютно всім господиням. Він легко завоює місце на вашому буденне і святковому столі.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Стегенця курячі – 1 кг
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – для смаження.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник сушений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вимиваємо курячі стегенця проточною теплою водою. Потім обтираем м’ясо паперовими рушниками, щоб вбралася зайва волога. Обсохлі стегенця розрізаємо на більш дрібні шматочки.
Крок 2. Знімаємо з обох цибулин цибулі й нарізаємо їх кільцями невеликої товщини.
Крок 3. В заздалегідь розігріту в сковороді оливкову олію висипаємо кільця цибулі. Обсмажуємо до карамельного відтінку: на це знадобиться близько п’яти хвилин.
Крок 4. Курячі стегенця присмачую спеціями – сушеним часником, чорним меленим перцем і сіллю. Потім викладаємо м’ясо в сковороду до цибулі.
Крок 5. Обсмажуємо шматочки курячих стегенець близько п’яти хвилин, а потім перевертаємо їх на іншу сторону і продовжуємо обсмажувати таку ж кількість часу.
Крок 6. Зменшуємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо під нею м’ясо з цибулею 45 хвилин. Через певний час страву можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Курячі стегенця з підливою на сковороді
Курячі стегенця з підливою готують у два етапи. Перший етап включає в себе смаження м’яса в борошні до золотистої скоринки. На другому етапі стегенця тушкують у цибулевої підливі, а потім тушкують у духовці до повної готовності.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 4.
Інгредієнти:
- Стегенця курячі – 4 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- цибульний Порошок – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець кайенский – 1 / 4 ч. л.
- Масло ріпакова – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Чорний мелений перець – за смаком.
- Бульйон курячий – 1 склянка
- Чебрець – 2 гілки.
- Лист лавровий – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Включаємо духовку і виставляємо температуру 175 градусів. Заздалегідь просіваємо борошно через сито. Нам знадобиться дві столові ложки.
Крок 2. В окрему піалу викладаємо борошно, одну чайну ложку цибульного порошку, одну чайну ложку паприки і 1/4 чайної ложки кайенского перцю. Додаємо до інгредієнтів сіль і чорний перець, а потім перемішуємо. У сковороді (бажано чавунної) розігріваємо рапсове масло. Вимиті і обсохлі курячі стегенця обвалюємо в суміші і викладаємо в гаряче масло. Після обжарювання з обох сторін стегенець (1-2 хвилини до хрусткої скоринки) перекладаємо їх на тарілку.
Крок 3. Зубки часнику і цибулини без лушпиння дрібно рубаємо ножем і відправляємо в сковороду, до залишків ріпакової олії. Обсмажуємо спочатку цибулю до золотистого відтінку близько п’яти хвилин. Потім додаємо до нього часник і обсмажуємо не більше однієї хвилини. Не забуваємо посолити і поперчити інгредієнти.
Крок 4. До суміші цибулі і часнику додаємо залишки борошна і готовий курячий бульйон. На сильному вогні доводимо суміш до кипіння. Потім вогонь потрібно зменшити і викласти в сковороду стегенця, чебрець і лавровий лист (бажано свіжий).
Крок 5. Ставимо сковороду з стегенцями в підливі всередину розігрітій до 180 градусів духовки на півгодини. Дістаємо з готового блюда чебрець і лавровий лист.
Приємного апетиту!
Простий рецепт курячих стегенець з картоплею
Курячі стегенця готують різними способами: в аерогрилі, духовці, мультиварці і, звичайно, на сковороді. З стегенець виходять різні блюда з соусами і спеціями. Одним з них є м’ясо з картоплею.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Стегенця курячі – 2 шт.
- Картопля – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Розмарин – 4 гілки.
- Цибуля зелена – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Перед тим, як обсмажити, стегенця потрібно вимити теплою проточною водою і просушити паперовими рушниками. Потім м’ясо потрібно викласти в сковороду і обсмажувати без додавання олії до тих пір, поки стегно не зарум’яниться.
Крок 2. Очищаємо картоплю, цибулю і часник. Зубок часнику відкладаємо в сторону. Споліскуємо картоплю й нарізаємо його брусками.
Крок 3. Цибулину потрібно розрізати навпіл уздовж і нарізати півкільцями.
Крок 4. Перевертаємо стегенця іншою стороною і викладаємо до них картоплю. Солимо продукти. Потім додаємо в сковороду нарізану півкільцями цибулю. Накриваємо ємність кришкою і обсмажуємо інгредієнти 20 хвилин на невеликому вогні.
Крок 5. Знімаємо кришку і знову перевертаємо стегенця. Помішуємо лопаткою картоплю з цибулею. Зубок часнику пропускаємо через землянку до стегенець, картоплі і цибулі.
Крок 6. Додаємо в блюдо розмарин (4 гілки). Коли стегенця з картоплею будуть повністю готові, гілки розмарину потрібно буде дістати з сковороди. За бажанням страву можна подавати до столу з зеленою цибулею і соусом.
Приємного апетиту!
Стегенця, тушковані в сметані на сковороді
Страва з курячих стегенець в сметанному соусі – дуже смачне, ситне і смачне. Воно поєднується з будь-яким гарніром, виходить ніжним, з приємним вершковим маслом, злегка терпким за рахунок мускатного горіха, смаком.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 8.
Склад:
- Стегенця курячі – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Сметана 20% – 500 гр.
- мускатний Горіх мелений – 1 ч. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вимиваємо курячі стегенця проточною водою і обтираем паперовим рушником, щоб прибрати зайву рідину. Потім гомілки стегенець відокремити від стегон за допомогою ножа і викласти половину м’яса у сковорідку. Очищений від лушпиння цибулю нарізаємо півкільцями. Посипаємо стегенця сіллю і половиною порції меленого мускатного горіха. Змащуємо шар сметаною (250 грамів).
Крок 2. Повторюємо процедуру викладки інгредієнтів: розподіляємо м’ясо, знову посипаємо його сіллю і мускатним горіхом, викладаємо півкільця цибулі і змащуємо сметаною.
Крок 3. Включаємо плиту і ставимо на неї сковороду з стравою. Накриваємо ємність кришкою. Тушкуємо стегенця з цибулею в соусі 1,5 години на невеликому вогні. Кришку в процесі гасіння не відкриваємо.
Крок 4. Вимиваємо кілька гілочок свіжої зелені і струшуємо її, щоб позбутися від зайвої рідини. Рубаємо зелень ножем і додаємо в готову страву, вимикаємо плиту.
Крок 5. Знову накриваємо сковороду кришкою і даємо страві настоятися 5 хвилин.
Приємного апетиту!
Курячі стегенця в пиві з золотистою скоринкою
Завдяки вмісту в рецепті пива, курячі стегенця швидше просочуються спеціями, а м’ясо виходить дуже м’яким і ніжним. У готовому страві є злегка вловимий запах хмелю, проте відсутній алкоголь: він випаровується у процесі теплової обробки.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Стегенця курячі – 2 шт.
- Паприка солодка – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Пиво– 300 мл
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Пару курячих стегенець перевіряємо на наявність пір’я і плівок. Видаляємо їх. Потім промиваємо стегенця теплою водою і обтираем паперовими рушниками, щоб волога вбереться в папір і м’ясо швидше обсохло.
Крок 2. В окремій піалі змішуємо одну столову ложку солодкої паприки і сіль. Змащуємо курячі стегенця спеціями зі всіх сторін. Викладаємо м’ясо в спеціях в розігріту на плиті ємність з рослинним маслом. Обсмажуємо стегенця з усіх боків до рум’яності.
Крок 3. Одну велику і очищену від лушпиння цибулину розрізаємо вздовж навпіл і подрібнюємо півкільцями. Викладаємо смажені стегенця з сковороди на тарілку, а в олію, кладемо цибулю.
Крок 4. Коли цибуля розм’якшиться, повертаємо в сковороду стегенця. Вливаємо 300 мілілітрів пива.
Крок 5. Щільно накриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо страву до готовності півгодини на середньому вогні.
Приємного апетиту!