Приготування курячих стегенець на сковороді займе не більш півгодини вашого часу – ідеальний варіант для господині, коли потрібно терміново нагодувати обідом сім’ю. Куряче м’ясо швидше прожарюється, виходить дуже смачним і ароматним часто, завдяки додаванню спецій і часнику.
Курячі стегенця з хрусткою скоринкою, смажені на сковороді
Щоб стегенця при обжарке придбали красиву золоту хрустку скоринку, необхідно використовувати для маринаду суміш з меду, соєвого соусу і гірчиці. Для аромату в страва найкраще додавати різні спеції.
Інгредієнти на
2 порц.
- Курячий окорочок 500 гр.
- Масло рослинне 30 гр.
- соєвий Соус 50 мл
- Гірчиця 2 ч. л.
- Мед 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений ¼ ч. л.
- Паприка ½ ч. л.
- Розмарин 1 ч. л.
Процес приготування:
- Смажені курячі стегенця на сковороді приготувати дуже просто. На першому етапі приготування займемося стегенцями. Їх необхідно позбавити від пір’я, ретельно вимити і висушити за допомогою серветок або паперових рушників. Потім в окремій піалі потрібно змішати спеції – сіль, чорний перець, паприку, розмарин – і натерти сумішшю стегенця.
- В окремій піалі змішуємо рідкий мед, соєвий соус і гірчицю. Ретельно перемішуємо інгредієнти і поливаємо їх маринадом. Перемішуємо стегенця зі спеціями й соусом. Ставимо ємність в холодильник на 40-60 хвилин. В процесі маринування стегенця бажано постійно перевертати.
- Розігріваємо в сковороді рослинне масло і викладаємо стегенця на паперові рушники, щоб промокнути зайву рідину. Потім викладаємо стегенця в гаряче масло й обсмажуємо до рум’яності спочатку з однієї, а потім з іншого боку.
- Робимо менший вогонь і накриваємо сковороду кришкою. Залишаємо стегенця смажитися на 5-8 хвилин з одного боку і на такий же час з іншого. Вимикаємо плиту і залишаємо страву настоятися під кришкою 5-10 хвилин.
- Готову страву подаємо до столу з будь-яким гарніром – картопляним пюре, кашею або овочами. Також радимо доповнити м’ясо соусом – майонезом або кетчупом.

Приємного апетиту!