Стейк сьомги в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Сьомгу можна приготувати різними способами: посмажити, приготувати на пару або зварити з неї наваристий і корисний суп. Але смачніше всього виходять соковиті стейки з сьомги з ароматними приправами. У статті зібрано 8 відмінних рецептів стейків сьомги.

Соковитий стейк сьомги в фользі в духовці

Стейк з сьомги в фользі стане основою легкої вечері. Риба запікається в духовці, зберігає свою соковитість, а також всі корисні і поживні властивості. Можна доповнити стейк свіжими овочами і прохолодним келихом вина.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Стейк 2 шт.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Лимон ½ шт.
  • Чебрець ¼ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Стейк сьомги в духовці приготувати дуже просто. Рибу перекладіть в миску, додайте сіль і спеції, добре перемішайте.
  2. Далі полийте рибу оливковою олією і видавіть сік лимона, залишити маринуватися на 10 хвилин.
  3. прогрійте Духовку до 200 градусів. Стейк викладіть на лист фольги.
  4. загорніть Краї фольги так, щоб верхня частина сьомги була відкрита.
  5. Запікайте рибу в духовці 25 хвилин. Потім акуратно зніміть фольгу і подавайте стейки з сьомги з часточками лимона і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Як запекти стейк сьомги з овочами в духовці?

Стейки з сьомги, запечені з овочами в духовці, – блюдо, яке спокушає своїм ароматом і миттєво тане в роті. Звичайний, святковий або романтичний вечір стане ще прекраснішим і смачніше.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Сьомга – 400 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Селера – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лимон – 1 шт.
  • італійські Трави сушені – за смаком.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Філе сьомги наріжте на порції, посоліть, приправте і полийте соком половини лимона. Залиште рибу маринуватися на півгодини.

2. Картоплю очистіть, наріжте скибочками, посоліть, приправте, додайте оливкове масло, перемішайте.

3. Ріпчасту цибулю і селеру наріжте соломкою, обсмажте овочі на рослинному маслі до золотистого кольору.

4. Фольгу складіть у два шари, викладіть на неї шар картоплі і половину засмажки з цибулі і селери.

5. Зверху на овочі покладіть стейк і кілька часточок лимона.

6. Загорніть овочі і рибу у фольгу. Заготовки викладіть на деко. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах 25-30 хвилин.

7. Готовий стейк із сьомги з овочами викладіть на блюдо, прикрасьте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати стейк сьомги з лимоном в духовці?

Простий рецепт смачного і ароматного стейки сьомги, запеченого в духовці. Сьомга – невибаглива риба, яка не вимагає спеціальних кулінарних навичок, досить додати трохи лимонного соку, спецій за смаком і чудове блюдо вам забезпечено.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Сьомга – 300-400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лимон – 4 скибочки.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуйте продукти за списком. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

2. Натріть рибу сіллю і спеціями з усіх боків.

3. Залиште сьомгу маринуватися на 20 хвилин, укривши харчовою плівкою.

4. Цибулю наріжте тонкими півкільцями.

5. На лист фольги викладіть частину цибулі.

6. Далі покладіть сьомгу.

7. На рибу покладіть ще частину цибулі.

8. Також розподіліть по стейку часточки лимона.

9. В кінці засипте заготівлю залишилися цибулею.

10. Загорніть фольгу і покладіть згорток в духовку, розігріту до 200-220 градусів, запікайте блюдо 30-35 хвилин.

11. Ніжна сьомга готова, розгорніть фольгу і подавайте блюдо з будь-яким гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!

Смачний стейк сьомги з картоплею в духовці

– чудова страва для вечері в хорошій компанії. Запечені стейки сьомги з картоплею забезпечать вам смачне основне блюдо і не менш соковитий і ароматний гарнір до нього.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Сьомга – 0,5 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Трави прованські – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Рибу наріжте шматками по 2-2,5 сантиметра завтовшки, посоліть і приправте прованськими травами, полийте рослинним маслом.

2. Вичавіть сік половини лимона і полийте їм рибу. Залиште сьомгу маринуватися на 15-20 хвилин.

3. Картопля наріжте тонкими слайсами, промийте їх у воді, щоб позбутися залишків крохмалю, обсушити паперовими рушниками. Фольгу розстеліть в два шари. Укладіть тонкий шар картоплі і посипте його сіллю і спеціями.

4. На картопляний шар викладіть стейк сьомги, зверху покладіть кілька часточок лимона. Кожен стейк сьомги завертайте окремо.

5. Загорніть фольгу, згортки викладіть на деко і запікайте блюдо в духовці при 170 градусах протягом 25-30 хвилин. Блюдо подавайте в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

М’який і ніжний стейк сьомги у вершковому соусі

Сьомга – риба, яку виловлюють у північних морях, вона жирна і смачна. Приготувати ароматну сьомгу у вершковому соусі в домашніх умовах простіше простого. Головне підібрати свіжі та якісні продукти.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Стейк сьомги – 2-3 шт.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Огірки мариновані – 30 гр.
  • Кріп – 3-5 чоток.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сметана – 150 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У форму з високими бортиками влийте воду, всипте сіль, розчиніть її. У форму викладіть стейки, вони повинні бути покриті водою. Залиште рибу в холодильнику на 1 годину.

2. Після закінчення зазначеного часу, вийміть рибу з води і промокніть її паперовими рушниками.

3. Стейки розріжте навпіл, викладіть їх в суху форму, змащену оливковою олією. Шматочки риби також змастіть оливковою олією. Посипте сьомгу мелений перцем, поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 10 хвилин.

4. У чашу блендера викладіть мариновані огірки, кріп і часник подрібніть інгредієнти. Потім викладіть в чашу сметану і добре перемішайте. Вершковим соус готовий.

5. Готову сьомгу дістаньте з духовки, полийте вершковим соусом і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Стейк сьомги з сиром в духовці

За цим рецептом у вас вийде ніжне філе сьомги під рум’яної сирної скоринкою. Таке блюдо можна подавати з гарніром і без. На святковому столі воно також буде виглядати дуже ошатно.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сьомга – 400 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло оливкове – 20 мл

Процес приготування:

1. З стейки сьомги зніміть шкіру. Філе натерти сіллю, перцем і лимонним соком.

2. Цибулю і часник дуже дрібно наріжте. Сир натріть на дрібній тертці. Помідори наріжте тонкими кружечками.

3. Жаростійку форму застелити фольгою, змастіть оливковою олією. Викладіть стейк, посипте його цибулею і часником, зверху покладіть кружальця помідорів.

4. Посипте заготівлю сиром, загорніть фольгу таким чином, щоб вона не прилягала до сиру. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах 35 хвилин.

5. Потім розгорніть фольгу і готуйте стейк ще 10 хвилин. Подавайте Блюдо відразу після приготування в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт стейки з сьомги в сметані

Сьомга – дуже смачна і поживна риба, багата Омегою 3 і насиченими жирами. Готувати її зовсім нескладно. Ми розповімо, як смачно запекти стейк сьомги зі сметаною в духовці.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Сьомга – 500 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Сметана 15 % – 200 мл
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Картоплю очистіть, наріжте тонкими кружечками.

2. Форму змастіть рослинним маслом, викладіть картоплю тонким шаром, посоліть і приправте його.

3. Далі викладіть шматочки сьомги, видавіть на них сік лимона.

4. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями, обдайте його окропом. Розкладіть цибулю поверх сьомги.

5. Сметану змішайте з сіллю, меленим перцем і подрібненим кропом.

6. Сметанним соусом залийте заготівлю та відправте її в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.

7. Швидке і смачне блюдо готове, подавайте його на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як запекти стейк сьомги без фольги в духовці?

Один із самих корисних і популярних способів приготування сьомги – запікання в духовці. Риба зберігає більшу кількість корисних речовин і залишається соковитою.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Стейки сьомги – 2 шт.
  • Розмарин свіжий – 2 гілки.
  • Сіль морська – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Приготуйте пряну суміш з розмарину, солі, меленого перцю і оливкового масла.

2. Натріть стейки пряною сумішшю і залиште для маринування на 10-15 хвилин.

3. Викладіть стейки в жароміцну форму. Духовку розігрійте до 180 градусів.

4. Запікайте стейки в духовці 30 хвилин.

5. Готові стейки сьомги подавайте в гарячому вигляді зі свіжими овочами і соусами по своєму смаку.

Приємного апетиту!