Соковиті і ніжні стейки з індички на сковороді з овочами
Для яскравого, соковитого домашнього обіду можна приготувати стейки з індички з овочами. Ароматне блюдо здивує ваших рідних подачею і оригінальним смаком. Беріть на замітку поживний і корисний рецепт.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 5
Інгредієнти:
- Стейк індички – 5 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Кріп – 1 пучок.
- Коріння сухе – 3 ст. л.
- Майонез – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо інгредієнти. Овочі та зелень промиваємо під водою, м’ясо розморожуємо.
2. Стейки індички викладаємо в глибоку миску. Поливаємо рослинним маслом, обсипаємо сіллю і спеціями за смаком.
3. Перекладаємо заготовку в сковороду. Накриваємо кришкою і готуємо близько 20 хвилин. М’ясо слід перевертати.
4. В цей час займемося підготовкою овочів. Моркву натираємо на тертку.
5. Помідори ділимо на тонкі кружечки.
6. Свіжу зелень подрібнюємо ножем.
7. Ріпчасту цибулю подрібнюємо будь-яким зручним способом.
8. Висипаємо на тарілку сухі коріння. Занадто великі розрізаємо.
9. Посипаємо обсмажене м’ясо корінням. Зменшуємо вогонь.
10. Підготуємо лаврове листя і спеції без солі.
11. Поливаємо блюдо половиною майонезу. Викладаємо цибулю.
12. Далі додаємо терту моркву.
13. Обсипаємо продукти спеціями. Сюди ж кладемо лаврове листя і продовжуємо тушкувати вміст.
14. Занурюємо в сковороду помідори.
15. Виливаємо майонез.
16. Зверху посипаємо зеленню.
17. Накриваємо заготівлю кришкою і тушкуємо близько 10 хвилин.
18. Розмішуємо блюдо і даємо йому трохи охолонути.
19. Викладаємо апетитні стейки з овочами на тарілку і подаємо до столу!