Справжнє чоловіче страва, ситна і калорійна. Однак, щоб правильно приготувати свинячий стейк, необхідно знати деякі тонкощі і нюанси. У зібраних в цій статті 10 рецептах докладно описаний процес приготування соковитих свинячих стейків.
Соковитий стейк зі свинини на сковороді
Справжню атмосферу хорошого пивного ресторану можна створити у себе вдома, приготувавши соковитий свинячий стейк за цим рецептом. Подайте його з прохолодним пивом і хрустким картоплею фрі.
Інгредієнти на
6 порц.
- Свиняча вирізка 1.2 кг
- Масло оливкове для смаження
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати соковитий стейк зі свинини на сковороді? Вирізку наріжте шматками по 1,5 сантиметра завтовшки.
- М’ясо посоліть і приправте за смаком.
- Змастіть стейки оливковою олією з обох сторін і відправте в холодильник маринуватися на 2 години.
- Після маринування викладіть м’ясо на дуже гарячу сковороду. Смажте на сильному вогні 1 хвилину. Потім переверніть м’ясо і смажте з іншого боку 1 хвилину. Повторіть цю процедуру ще двічі. На кожну сторону у вас піде по 3 хвилини.
- Готові стейки залиште на 3-4 хвилини, щоб вони «відпочили» і дійшли до готовності. Подавайте свинячі стейки в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Стейк зі свинини на сковороді гриль
Стейки, як правило, готуються з шийно-реберної частини без кістки. Ці частини багаті жировими прошарками. Смажити стейк краще всього на сковороді-гриль. Блюдо виходить соковитим і ароматним, причому досить швидко.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Свинина – 900 гр.
- Сіль – 8 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Трави італійські – за смаком.
- Масло соняшникова 20 мл
Процес приготування:
1. М’ясо промийте водою і просушіть на паперових рушниках, наріжте шматками по 1,5 сантиметра завтовшки.
2. М’ясо накрийте харчової плівкою і відбийте кухонним молотком.
3. Стейки посипте сіллю і спеціями, рівномірно розподіліть спеції по поверхні м’яса.
4. Сковороду змажте рослинним маслом.
5. На добре розігріту сковороду викладіть м’ясо і смажте його з одного боку на максимальному вогні 5 хвилин. Потім переверніть м’ясо і смажте 5 хвилин з іншого боку. Після цього зменшіть вогонь і готуйте стейки ще 3-5 хвилин.
6. Готові свинячі стейки подавайте до столу в гарячому вигляді з овочами і соусом до смаку.
Приємного апетиту!
Ніжний стейк з шийки свинини на сковороді
Краще блюдо, яке можна приготувати з шийки свинини – це соковитий і підсмажений стейк. Але щоб страва вдалося, необхідно правильно вибрати м’ясо і дотримуватися технологію приготування.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Стейки зі свинячої шийки – 500 гр.
- Сіль велика – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
- Розмарин сушений – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
1. Ідеальна товщина стейка – 2,5 сантиметра. Так він вийде піджареною зовні і залишиться соковитим всередині. М’ясо злегка відбийте молотком з обох сторін.
2. У розігріту сковороду влийте рослинне масло, коли воно нагріється, викладіть м’ясо. Смажте стейки на сильному вогні 5 хвилин. Потім переверніть м’ясо і смажте ще 5 хвилин.
3. Посипте м’ясо сіллю і спеціями.
4. Зубчики часнику очистіть і дрібно наріжте, покладіть часник на м’ясо. Через 5 хвилин знову переверніть стейки, часник приберіть зі сковороди, щоб він не горів. Смажте ще 5 хвилин.
5. Стейк готовий, можна подавати страву до столу.
Приємного апетиту!
Як посмажити стейк зі свинини на кістці на сковороді?
Що може бути краще смачного і ароматного свинячого стейка, приготованого на природі? Такий варіант основного блюда підійде для родинного пікніка і святкового заходу. На вогнищі м’ясо покривається апетитною рум’яною скоринкою і залишається дуже соковитим всередині.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Гірчиця – 6 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину промийте і просушіть паперовими рушниками.
2. М’ясо наріжте шматками по 1,5-2 сантиметра завтовшки. Змастіть м’ясо сіллю, спеціями і гірчицею, залиште на 30 хвилин маринуватися.
3. Сковороду змажте рослинним маслом, встановіть її над гарячим вугіллям. Викладіть м’ясо і смажте 5 хвилин з одного боку.
4. Потім переверніть стейки і готуйте 5 хвилин з іншого боку. Повторіть процедуру ще раз.
5. Подавайте стейк в гарячому вигляді зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Соковитий і м’який стейк з карбонату свинини
Свинячий стейк – досить просте рішення для приготування м’яса, воно займає мінімум часу. Це блюдо перетворить звичайний вечеря в святковий. Подавати стейк за всіма правилами потрібно трохи прогрітій тарілці, так стейк ще краще розкриє свій смак і аромат.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Вирізка свиняча – 500 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо помийте і висушіть паперовими рушниками. Наріжте м’ясо шматками по 1,5-2 сантиметра завтовшки.
2. Відбийте м’ясо кухонним молотком.
3. Шматочки м’яса посипте чорним перцем і залиште на 20-30 хвилин.
4. Поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло. Коли олія нагріється, викладіть м’ясо, смажте його на сильному вогні 3-4 хвилини.
5. Далі переверніть стейки і смажте ще 3-4 хвилини. Потім зменшіть вогонь, прикрийте сковороду кришкою і готуйте ще 7-10 хвилин.
6. Подавайте стейк в гарячому вигляді з гарніром за своїм смаком.
Приємного апетиту!
Як приготувати стейк з корейки свинини на сковороді?
Корейка – одна з самих кращих і смачних частин свинячої тушки. З цього м’яса готують величезну кількість страв. Стейк з корейки – просте блюдо, але ефектне, ситне і смачне.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Корейка свиняча – 800-850 гр.
- Приправа для м’яса – 1-1,5 ч. л.
- Розмарин – 1-2 гілки.
- Часник – 2-3 зуб.
- Масло рослинне – 4-6 ст. л.
Процес приготування:
1. М’ясо помийте, промокніть паперовими рушниками, потім наріжте шматками товщиною 1,5-2 сантиметри.
2. М’ясо натріть спеціями з обох сторін і залиште на 15-30 хвилин.
3. Сковороду поставте на сильний вогонь, влийте рослинне масло, додайте очищені зубчики часнику і розмарин. Трохи обсмажте ці спеції, щоб вони віддали олії свій аромат. Потім видалити часник і розмарин зі сковороди.
4. Далі викладіть м’ясо на сковороду, смажте на сильному вогні по одній хвилині з кожної сторони. Поки м’ясо смажиться, поливайте його гарячим ароматним маслом. Перевертайте м’ясо ще 2-3 рази, трохи збавивши вогонь. Потім вимкніть плиту та дайте м’ясу відпочити 5-7 хвилин.
5. Стейк подавайте в гарячому вигляді зі свіжими і маринованими овочами.
Приємного апетиту!
Дуже смачний свинячий стейк з цибулею на сковороді
Стейк – справжня їжа для чоловіків. За цим рецептом ви легко приготуєте смачну вечерю для своєї другої половини зі свинини і цибулі. Гарнір може бути будь-яким, за вашим бажанням.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Стейк свинячий – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Борошно – 50 гр.
Процес приготування:
1. Стейки посоліть, поперчіть і обваляйте в борошні. Обсмажте м’ясо на сковороді з обох боків до рум’яної скоринки. М’ясо викладіть на тарілку.
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Обсмажте цибулю до прозорості.
3. На сковороду до цибулі викладіть обсмажене м’ясо, частина цибулевої маси покладіть поверх м’яса. Зменшіть вогонь до мінімального, закрийте сковороду кришкою і готуйте ще 30-40 хвилин.
4. За 5 хвилин до готовності посипте м’ясо тертим сиром.
5. Подавайте стейк з цибулею в гарячому вигляді з гарніром зі свіжих або тушкованих овочів.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування стейка з свинини з розмарином
Стейк зі свинини можна готувати без масла на сковороді з антипригарним покриттям, а також можна використовувати сковороду-гриль. Це дозволяє приготувати натуральне страва, без зайвого жиру, але в той же час соковите і ніжне.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Стейк свинячий – 2 шт.
- Розмарин – 1 гілка.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо помийте і висушіть паперовими рушниками.
2. Накрийте м’ясо харчовою плівкою і трохи відбийте його кухонним молоточком.
3. Стейки змастіть невеликою кількістю оливкової олії.
4. Натріть м’ясо сіллю і спеціями, посипати голками розмарину.
5. Розігрійте сковороду-гриль, викладіть на неї м’ясо. Смажте стейки з одного боку на сильному вогні 1 хвилину. Потім переверніть стейки і смажте 1 хвилину з іншого боку.
6. Зменшіть вогонь і продовжуйте смажити м’ясо 8-10 хвилин, перевертаючи його кожні 2 хвилини. Готове м’ясо викладіть на тарілку і дайте йому відпочити 5 хвилин. Подавайте стейки з гарніром з картоплі або інших овочів.
Приємного апетиту!
Соковитий і ніжний свинячий стейк в соєвому соусі
Стейк – популярне блюдо, яке готують в ресторанах і на домашніх кухнях. Якщо розібратися у всіх тонкощах кулінарного процесу, то ваш стейк буде нітрохи не гірше ресторанного. У цьому рецепті ми розповімо, як смачно замаринувати і приготувати стейк зі свинини.
Час готування: 150 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- свинячі Стейки – 2 шт.
- соєвий Соус – за смаком.
- Гірчиця зернами – за смаком.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Розмарин свіжий – 1-2 гілки.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
1. У миску покладіть свинячі стеки, додайте лавровий лист і розмарин.
2. Додайте пару чайних ложок гірчиці, влийте соєвий соус і рослинне масло. М’ясо повинно бути занурене в рідину.
3. М’ясо залиште маринуватися на кілька годин, можна залишити на добу.
4. Потім м’ясо промокніть паперовими рушниками і викладіть на розігріту сковороду. Спочатку обсмажте на сильному вогні по 5 хвилин з кожної сторони. Потім зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і готуйте ще 7-10 хвилин.
5. Стейк виходить неймовірно ароматним і соковитим.
Приємного апетиту!
Як правильно приготувати стейк зі свинини з кров’ю?
Стейк – це великий шматок смаженого м’яса. Він виходить піджареною зовні і соковитим всередині. У ресторанах пропонують кілька способів смаження. Ми розповімо, як в домашніх умовах приготувати смачний свинячий стейк з кров’ю на сковороді.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Свинина – 500-700 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
- Оливкова олія – для обмазки.
Процес приготування:
1. М’ясо помийте, промокніть паперовими рушниками.
2. Наріжте м’ясо упоперек волокон на шматки по 2-3 сантиметра завтовшки.
3. Злегка відбийте м’ясо кухонним молотком, змастіть оливковою олією і залиште на 15-20 хвилин.
4. Поставте сковороду на сильний вогонь, влийте рослинне масло. Потім викладіть м’ясо і смажте по 2-3 хвилини з кожного боку.
5. Щоб перевірити ступінь прожарювання, трохи натисніть на м’ясо, якщо виділяється червона рідина, то стейк вийшов з кров’ю. Зніміть м’ясо зі сковороди, посипте крупною сіллю і меленим перцем. Подавати стейк слід відразу ж, інакше він втратить свої смакові властивості.
Приємного апетиту!