Стейк зубатки на сковороді – це просте у приготуванні і дуже смачна страва, з готуванням якого впорається навіть дитина. У цій статті ви дізнаєтеся, як запросто посмажити цю рибу так, щоб вона зберегла свою початкову форму і щільну текстуру, а не розтеклася по дну жароміцної посуду. В якості добавок і посилення смаку, зубатку можна поєднувати з такими компонентами, як пшеничне борошно або кляр. Ці інгредієнти зроблять страву більш цікавим і оригінальним.
Стейк зубатки, смажена на сковороді
Стейк зубатки, смажена на сковороді – легкий і в той же час ситне блюдо, яке припаде до смаку всім любителям морепродуктів. Головний секрет приготування полягає в тому, що перед термічною обробкою, зубатку слід злегка підморозити, так риба збереже свою форму.
Інгредієнти на
3 порц.
- Зубатка 3 стейка
- Борошно ½ склянки
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Спеції для риби за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Готуємо продукти, згідно зі списком інгредієнтів.
- Якщо зубатка не нарізана, то нарізаємо її стейками, по товщині, що не перевищує 3 сантиметрів. Обполіскуємо і насухо витираємо паперовими рушниками.
- Натираємо рибку зі всіх сторін спеціями і сіллю.
- Паніруємо в пшеничного борошні так, щоб сухий компонент повністю покривав зубатку.
- На добре розігрітій олії смажимо рибу до золотавості.
- за пару хвилин стейки перевертаємо, зменшуємо нагрівання і доводимо до готовності.
- Викладаємо рум’яну зубатку на сервірувальне блюдо і подаємо до столу.
- За бажанням прикрашаємо зеленню і трапезуєм. Приємного апетиту!
Стейк синьою зубатки на сковороді
Стейк синьою зубатки на сковороді – це страва, що готується за лічені хвилини і вражає своїми смаковими характеристиками, що супроводжуються чудовим ароматом, який заповнить все ваше житло ще на процесі термічної обробки. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Стейки зубатки – 3 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 3 ст. л.
- Масло олію – 4-5 ст. л.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вимиту і обсушену рибку натираємо сіллю, поливаємо соком цитрусового фрукта і залишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин для маринування.
Крок 2. Поки риба просочується, збиваємо яйце з сіллю, а дві інші піали насипаємо сухарі і борошно.
Крок 3. Першим ділом паніруємо зубатку в сухарях, потім в яйці і борошні.
Крок 4. Розжарюємо масло і смажимо стейки на помірному полум’я до утворення апетитною скоринки золотистого кольору.
Крок 5. Готову рибу промаківающімі паперовими рушниками і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Стейк зубатки в клярі
Стейк зубатки в клярі – це найпростіший і перевірений спосіб зберегти всю ніжність даної риби і надати їй красивий зовнішній вигляд, завдяки апетитної рум’яної скоринки. Для кляру чудово підійдуть курячі яйця і борошно, адже все геніальне – просто!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Зубатка – 1 кг
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Кріп – 3 гілочки.
- соєвий Соус – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожені шматки обполіскуємо під струменем води і позбавляємося від плівок і дрібних кісток.
Крок 2. Маринуємо зубатку в соєвому соусі, солі і чорному перці (півгодини буде достатньо).
Крок 3. Паралельно готуємо кляр: у глибокій ємності збиваємо яйце з борошном і крохмалем, підсипаємо дрібно нарізаний кріп і ретельно перемішуємо. При необхідності солимо.
Крок 4. Вмочуємо рибку в яєчно-борошняної суміші і викладаємо на сковорідку з олією, готуємо на мінімальному полум’я під кришкою.
Крок 5. Готові скибочки подаємо до столу з молодою картоплею або білим відварним рисом — насолоджуємося. Приємного апетиту!
Стейк зубатки на сковороді гриль
Стейк зубатки на сковороді гриль – шалено смачне і ароматне страву, яке здивує вас своїми чудовими характеристиками: починаючи з ніжною і тане в роті текстурою, закінчуючи корисними властивостями. Приготуйте рибку до обіду або вечері на рифленій сковороді і ваші домочадці скажуть вам спасибі!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Стейки зубатки – 2 шт.
- Масло оливкова – 30 мл
- Лимон – ½ шт.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для риби – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу кімнатної температури швидко промиваємо і насухо витираємо паперовими серветками.
Крок 2. Присмачую стейки соком лимона.
Крок 3. Присипаємо зубатку приправою для риби, сіллю і перцем з усіх боків.
Крок 4. На сковороду гриль або електричний гриль, промазанный оливковою олією, викладаємо рибу.
Крок 5. Готуємо на помірному полум’я з двох сторін, до утворення апетитною скоринки.
Крок 6. При готуванні в електрогрилі, виставляємо температуру 180 градусів (5-6 хвилин).
Крок 7. Зубатку доповнюємо листовим салатом і свіжими овочами, подаємо до столу і знімаємо пробу. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Стейк зубатки, смажений в борошні
Стейк зубатки, смажений в борошні володіє неперевершеною скоринкою золотистого відтінку, перед якою неможливо встояти, навіть якщо ви не особливо любите рибу. Завдяки паніровці, що складається з панірувальних сухарів і борошні, риба зберігає в собі всю свою соковитість і ніжність.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Стейк зубатки – 3 шт.
- Борошно – ½ склянки
- Сухарі панірувальні – ½ склянки
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Яйця – 1 шт.
- Приправа для риби – на смак.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Великі стейки розрізаємо по хребця навпіл.
Крок 2. Обполіскуємо водою і обсушуємо будь-яким зручним способом.
Крок 3. Зубатку складаємо в миску, солимо і присмачую спеціями.
Крок 4. Через 5-7 хвилин рибу обвалюють у борошні.
Крок 5. Після занурюємо у збите яйце.
Крок 6. І паніруємо в сухарях з усіх боків, намагаючись не залишати пробіли.
Крок 7. Готуємо скибочки на сковороді з розпеченим маслом з обох сторін.
Крок 8. Доводимо рибку до готовності на повільному полум’ї під кришкою.
Крок 9. У гарячому вигляді подаємо зубатку до столу і насолоджуємося її ніжністю. Приємного апетиту!