Перловка з м’ясом в духовці в горщику
Незважаючи на неприйнятність перлової «солдатської» каші багатьма чоловіками, перловка з м’ясом в горщику в духовці виходить дуже смачним блюдом. У цьому рецепті вам пропонується приготувати перловку зі свинячими реберцями і овочами. Перловку замочимо заздалегідь на кілька годин. В горщику, доповнена м’ясом з овочами, каша виходить розсипчастою і смачною.
Час приготування: 1 годину 40 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Перлова крупа – 1 склянка
- Вода – 2,5 склянки
- Грудинка свиняча – 500 гр.
- Цибуля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Лавровий лист – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь або на ніч перловку промийте і замочіть в холодній воді. Згідно з рецептом, підготувати інші інгредієнти. Овочі очистіть і промийте. Грудинку нарізати на невеликі шматочки.
Крок 2. Цибулю наріжте невеликими кубиками. Моркву подрібнити на крупній тертці.
Крок 3. Грудинку натріть сумішшю солі з будь-якими приправами і залиште на 10-15 хвилин для маринування.
Крок 4. Після закінчення цього часу свинину обсмажте на сильному вогні до рум’яної скоринки з усіх боків.
Крок 5. Потім до неї перекладіть нарізку цибулі з морквою, перемішайте і посмажте ще 5 хвилин.
Крок 6. У підготовлений для запікання горщик покладіть обсмажені інгредієнти.
Крок 7. Поверх м’яса укладіть замочену перловку.
Крок 8. Потім налийте 2,5 склянки гарячої води, додайте трохи солі і лавровий лист.
Крок 9. Горщик закрийте кришкою, поставте в духовку і включіть її на 200°С. Запікайте перловку протягом 30 хвилин. Потім нагрів зменшіть до 150 градусів і продовжите ловлення страви ще 40 хвилин.
Крок 10. Приготовану в духовці в горщику перловку з м’ясом розкладіть в тарілки і сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!