Страви в горщиках в духовці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Перловка з м’ясом в духовці в горщику

Незважаючи на неприйнятність перлової «солдатської» каші багатьма чоловіками, перловка з м’ясом в горщику в духовці виходить дуже смачним блюдом. У цьому рецепті вам пропонується приготувати перловку зі свинячими реберцями і овочами. Перловку замочимо заздалегідь на кілька годин. В горщику, доповнена м’ясом з овочами, каша виходить розсипчастою і смачною.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Перлова крупа – 1 склянка
  • Вода – 2,5 склянки
  • Грудинка свиняча – 500 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь або на ніч перловку промийте і замочіть в холодній воді. Згідно з рецептом, підготувати інші інгредієнти. Овочі очистіть і промийте. Грудинку нарізати на невеликі шматочки.

Крок 2. Цибулю наріжте невеликими кубиками. Моркву подрібнити на крупній тертці.

Крок 3. Грудинку натріть сумішшю солі з будь-якими приправами і залиште на 10-15 хвилин для маринування.

Крок 4. Після закінчення цього часу свинину обсмажте на сильному вогні до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 5. Потім до неї перекладіть нарізку цибулі з морквою, перемішайте і посмажте ще 5 хвилин.

Крок 6. У підготовлений для запікання горщик покладіть обсмажені інгредієнти.

Крок 7. Поверх м’яса укладіть замочену перловку.

Крок 8. Потім налийте 2,5 склянки гарячої води, додайте трохи солі і лавровий лист.

Крок 9. Горщик закрийте кришкою, поставте в духовку і включіть її на 200°С. Запікайте перловку протягом 30 хвилин. Потім нагрів зменшіть до 150 градусів і продовжите ловлення страви ще 40 хвилин.

Крок 10. Приготовану в духовці в горщику перловку з м’ясом розкладіть в тарілки і сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!