Страви з кислого кефіру – 6 рецептів приготування з кислого кефіру з покроковими фото

Пишні оладки з кислого кефіру

Пишні оладки з кислого кефіру готуються просто і швидко. Смак у таких оладок особливий, не такий, як на свіжому молоці або кефірі, а з легкою кислинкою, що багатьом подобається. Пишність оладок безпосередньо залежить від ступеня бродіння кефіру і важлива правильна пропорція інгредієнтів, інакше оладки не вийдуть.

Час приготування: 35 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • кислий Кефір – 1 л
  • Борошно – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста розбити два яйця, насипати сіль з цукром і налити кислий кефір кімнатної температури. Віночком ці інгредієнти добре перемішати.

Крок 2. Пшеничне борошно просіяти на сито, порційно пересипати в рідку основу і замісити тісто до однорідної текстури.

Крок 3. Потім в тісто насипати соду і ще раз перемішати віночком. Тесту дати трохи часу, щоб почалася реакція соди з кислим кефіром і на поверхні з’явилися пухирці повітря.

Крок 4. Консистенція замішаного тіста повинна у вас вийде більш густий, ніж у сметани.

Крок 5. Розігріти сковорідку з достатньою кількістю рослинного масла. Ложкою викладати в масло і обсмажувати оладки на середньому вогні до рум’яного кольору з обох сторін. Сковорідку можна прикрити кришкою, щоб оладки добре пропеклися всередині.

Крок 6. Приготовлені пишні оладки з кислого кефіру сервірувати до столу гарячі, доповнивши будь топпінгом. Приємного апетиту!