Страви з яловичого фаршу – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Страви з яловичого фаршу – це не тільки котлети і макарони по-флотськи, хоч навіть і від цих страв важко відмовитися, список набагато довший. При наявності продуманих рецептів та частки кулінарної фантазії, з яловичого фаршу можна приготувати чудові страви для обіду, вечері, пікніка в компанії або пишного святкового застілля. Фарш можна приготувати самостійно, щоб точно бути впевненим в його якості.

Соковиті котлети з яловичого фаршу на сковороді

Соковиті котлети з яловичого фаршу на сковороді готуються просто і дуже швидко. Вони виходять смачними, соковитими і підсмажений з боків. До того ж вони чудово поєднуються з будь-якими гарнірами з картоплі, каш, макаронів або овочів.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Яловичина ⅘ кг
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сіль 1.5 ч. л.
  • Білий хліб-2 скибочки
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Молоко коров’яче 1 склянка

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачне блюдо з яловичого фаршу? Яловичину обмийте і просушіть паперовими серветками. Головки ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння.
  2. Яловичину і цибулю наріжте великими шматками. Потім прокрутіть все через м’ясорубку. В отриманий фарш розбийте одне куряче яйце, посоліть і приправити свіжомеленим перцем за смаком, добре перемішайте.
  3. З двох-трьох скибочок білого хліба зріжте кірку, залийте молоком і залиште на пару хвилин.
  4. Коли м’якуш хліба розмокне в молоці, відіжміть і викладіть масу в миску з фаршем, перемішайте.
  5. Щоб фарш вийшов щільним і добре тримав форму, вимішувати його потрібно декілька хвилин.
  6. Потім змочіть руки водою, візьміть столову ложку фаршу і зліпіть невелику котлету. Можна зробити все котлети відразу і потім переходити до обсмажуванню. Чи ліпити по кілька штук, щоб вони вміщалися на сковорідці.
  7. Заготовки викладіть на розігріту сковороду з рослинним маслом. Смажте їх з обох сторін по 10 хвилин до рум’яної скоринки.
  8. Готові котлети з яловичого фаршу подавайте з будь-яким гарніром на ваш вибір. Приємного апетиту!

Тефтелі з яловичого фаршу з підливою

Тефтелі з яловичого фаршу з підливою – чудове яскраве блюдо для повсякденного меню. Це повністю самодостатня і збалансоване блюдо, в насиченому томатному соусі, яке можна подавати з шматочком свіжого хліба.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,5 кг
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Рис – ½ склянки
  • томатний Сік – 1 л
  • Базилік сушений – 1 ч. л.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Часник – 3 зуб.
  • Орегано сушений – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Процес приготування починається з соусу. Очищені зубчики часнику і одну цибулину дуже дрібно наріжте. Прогрійте сковороду, влийте рослинне масло і обсмажте цибулю до прозорості.

Крок 2. Цибулеву засмажку залийте томатним соком, додайте сіль, сушені базилік і орегано, перемішайте. Варіть соус під кришкою протягом 20-25 хвилин.

Крок 3. Тепер можна переходити до фаршу. Другу цибулину і м’якоть яловичини прокрутіть через м’ясорубку.

Крок 4. Рис промийте і зваріть до напівготовності. Додайте крупу у фарш.

Крок 5. З фаршу скачайте невеликі кульки вагою приблизно 50 грам.

Крок 6. Тефтелі викладіть на сковорідку з томатною підливою, вона повинна повністю покривати м’ясні кульки. Якщо рідини не вистачає, долийте окріп.

Крок 7. Укрийте сковороду кришкою і готуйте тефтелі в підливці протягом 30 хвилин. Подавайте блюдо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Люля-кебаб з яловичини

Люля-кебаб з яловичини – оригінальне блюдо східної кухні. Звичайно, в оригінальному рецепті його готують на вогнищі, але обсмажений на сковороді або запечений у духовці люля-кебаб виходить не менш смачним. Причому, м’ясо подрібнюється обов’язково ножем.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 1 кг
  • Курдюк – 350 гр.
  • Коріандр мелений – 1 ст. л.
  • Сіль поварена – 2 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 350 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ст. л.
  • Зіра – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Головки ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння, обмийте, потім дуже дрібно порубаєте ножем.

Крок 2. Далі покладіть курдючний жир на обробну дошку і наріжте його як можна дрібніше. Також можна використовувати звичайне сало, але не занадто солоне.

Крок 3. Яловичину обмийте проточною водою, промокніть паперовими серветками. Наріжте м’ясо дуже дрібно за допомогою важкого ножа.

Крок 4. Подрібніть В ступці чорний перець, зіру і коріандр. Чи можна змолоти спеції в кавомолці. Також підійдуть і вже подрібнені спеції.

Крок 5. Спеції змішайте з цибулею і курдючним жиром.

Крок 6. В отриману ароматну суміш викладіть подрібнену яловичину, посоліть по – смаку і все добре перемішайте. Вимішуйте м’ясну масу протягом 10-15 хвилин, вона повинна стати еластичною, як тісто.

Крок 7. З фаршу сформуйте довгасті котлетки і надіньте їх на дерев’яні шпажки.

Крок 8. Запікайте люля-кебаб в духовці при 190 градусах протягом півгодини. Подавати його на стіл можна в гарячому вигляді з будь-якими соусами і овочами по вашому смаку. Приємного апетиту!

Їжачки з яловичого фаршу з рисом

Їжачки з яловичого фаршу з рисом – універсальне блюдо для смачного обіду або вечері. Його люблять діти за цікавий зовнішній вигляд, а дорослі цінують за поживні властивості. Тушкують їх частіше в томатній підливці і подають з легким гарніром.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 500 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 4 пера.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Вода – 300 мл
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску викладіть яловичий фарш, розбийте до нього куряче яйце.

Крок 2. Додайте ложку соєвого соусу.

Крок 3. Продукти посоліть і поперчіть. Якщо соус дуже солоний, то сіль можна не додавати.

Крок 4. Рис промийте водою пару раз і викладіть в загальну ємність.

Крок 5. Пір’я зеленої цибулі помийте і дрібно наріжте. Додайте до фаршу і добре перемішайте.

Крок 6. Зваріть соус для їжачків. Помідори помийте і натріть на тертці з дрібними отворами. Отриману масу викладіть в каструлю, додайте майонез, воду і сіль, перемішайте.

Крок 7. З яловичого фаршу сформуйте тюфтельки розміром з куряче яйце і викладіть в соус.

Крок 8. Готуйте їжачків під кришкою на помірному вогні протягом 40 хвилин.

Крок 9. Смачне і ніжне м’ясне блюдо з яловичого фаршу готово. Їжачки можна доповнити гарніром на ваш смак. Приємного апетиту!

ПП котлети з яловичини в духовці

ПП котлети з яловичини в духовці – смачні, а головне дієтичні і корисні. Так що ні в якому разі не варто боятися включати в свій раціон яловичі котлети. У фарш не додається хліб і сало, а запікання в духовці дозволяє позбутися від зайвих жирів і калорій.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 0,6 кг
  • Сир Чеддер – 40 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Висівки вівсяні – 2 ст. л.
  • Вода крижана – 4 ст. л.
  • Морква – 4 шт.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Паприка солодка – за смаком.
  • Масло рослинне рафіноване – за смаком.
  • Капуста пекінська – для подачі.
  • Кунжут – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Головки ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння, зріжте корінці. Ножем або за допомогою кухонного комбайна подрібніть його. Далі злегка обсмажте цибулю на рослинній олії до прозорості. Одну половину додайте у фарш, другу залиште для гарніру.

Крок 2. У миску викладіть яловичий фарш, краще всього приготувати його з охолодженого м’яса власноруч. До фаршу додати цибулю, подрібнений часник і сіль.

Крок 3. Сир чеддер натріть на тертці з великими отворами, висипте стружку в миску з фаршем. Також додайте вівсяні висівки.

Крок 4. Далі влийте 4 столові ложки крижаної води і вимішуйте фарш кілька хвилин.

Крок 5. Заздалегідь увімкніть духовку і прогрійте її до 200 градусів. Змочіть долоні холодною водою і зліпити з фаршу невеликі круглі котлетки. Збризніть розігріту поверхню сковороди олією і швидко обсмажте котлети з усіх боків, так вони будуть добре тримати форму. Після цього відправте яловичі котлети в духовку на 10-15 хвилин.

Крок 6. Моркву очистіть і натріть її на крупній тертці або наріжте соломкою. На сковороду до залишився цибулі додайте моркву, посоліть овочі, посипте солодкою паприкою і тушкуйте на середньому вогні протягом 15 хвилин.

Крок 7. Подавайте ПП яловичі котлети з тушкованими овочами і свіжої пекінською капустою. Також при бажанні посипте блюдо кунжутом. Приємного апетиту!

Запіканка з яловичого фаршу в духовці

Запіканка з яловичого фаршу в духовці – ситне блюдо, оригінальне і апетитна на вигляд. Зустрічаються різні способи приготування і крім основного інгредієнта – яловичого фаршу, в хід можуть йти будь-які продукти, що є під рукою: яйця, макарони, картоплю, овочі, гриби і сир.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 0,5 кг
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Картопля – 0,5 кг
  • Цибуля-порей – 200 гр.
  • Гарбуз – 100 гр.
  • Сіль поварена – 1 ч. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло рослинне без запаху – 3 ст. л.
  • Суміш перців мелена – 1 щіпка.
  • Сир – 70 гр.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Горіх мускатний – 1 ч. л.
  • Бульйон/кип’ячена вода – 120 мл
  • Чебрець сушений – 1 щіпка.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Цибуля-порей помийте і наріжте півкільцями, м’якоть гарбуза натерти на тертці з великими отворами. Спочатку обсмажте на рослинному маслі протягом однієї хвилини цибулю-порей, далі додайте гарбузове стружку і готуйте до м’якості гарбуза.

Крок 2. Після цього викладіть на сковорідку до овочів яловичий фарш, перемішайте і продовжуйте смажити протягом 5-7 хвилин. У процесі смаження посипте засмажку меленою паприкою, мускатним горіхом і сушеним чебрецем.

Крок 3. Далі викладіть сметану, влийте бульйон або кип’ячену воду, перемішайте, додайте сіль і мелений перець за смаком. Смажте всі разом 3-4 хвилини, потім дайте трохи охолонути. Після цього розбийте куряче яйце і перемішайте.

Крок 4. Картоплю почистіть і добре помийте. Наріжте бульби тонкими кружками. На дно керамічної форми викладіть половину нарізаної картоплі.

Крок 5. Далі на картопляний шар викладіть половину засмажки.

Крок 6. Потім покладіть ще один шар картоплі і шар фаршу і овочів.

Крок 7. Форму накрийте кришкою або оберніть харчовою фольгою, відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 50-60 хвилин. Готовність запіканки перевіряйте станом картоплі, він повинен стати м’яким. Після того, як картопля буде готовий, зніміть фольгу і посипте запіканку тертим сиром. Поверніть запіканку в духовку, дайте сиру розплавитися і зарум’яниться. Подавати її можна на загальному блюді або порційно. Приємного апетиту!

Рулет з яловичого фаршу з яйцем

Рулет з яловичого фаршу з яйцем – блюдо, яке гідно навіть святкового столу. Є багато варіантів начинок: яйця, гриби, картопля, овочі або інші. Оригінальний зовнішній вигляд можна надати за рахунок загортання рулету в бекон або тонке листкове тісто.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 800 гр.
  • Селера – 2 стебла.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Печериці – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне без запаху для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Просушіть на вогні сковороду, влийте столову ложку рослинної олії. Викладіть на розігріту поверхню подрібнену ріпчасту цибулю і селеру, смажте, поки вони не стануть м’якими.

Крок 2. Печериці промийте, очистіть капелюшки і наріжте тонкими часточками.

Крок 3. Окремо обсмажте гриби на олії, посоліть і додайте рубану зелень.

Крок 4. Викладіть в миску яловичий фарш, додайте до нього суміш цибулі і селери, перемішайте.

Крок 5. Розстеліть аркуш пергаменту на рівній поверхні, на нього викладіть фарш і розрівняйте його в прямокутник. Зверху на м’ясо викладіть грибну начинку, розподіліть її рівномірним шаром, не доходячи до країв.

Крок 6. Починайте загорнути рулет по довгому краю: приподымайте пергамент і акуратно лопаткою знімайте фарш. Перекладіть Рулет на деко швом вниз і відправте в духовку, розігріту до 190 градусів, на 60 хвилин.

Крок 7. Виходить дуже ароматне і смачне блюдо для сімейного обіду або вечері.

Крок 8. А для святкового застілля, рулет з яловичого фаршу викладіть на блюдо і прикрасьте свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Біфштекс з яловичого фаршу

Біфштекс з яловичого фаршу з запалі з жару подарує вам справжню насолоду смаку. Блюдо годиться для повсякденного раціону завдяки своїй доступності та швидкості приготування. Звичайно, фарш повинен бути зі свіжої яловичої вирізки.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,7 кг
  • Сало яловиче внутрішнє – 100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Молоко – 40 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину промийте, зачистіть від плівок і прожилок. Потім дуже дрібно наріжте м’ясо гострим ножем. Так само поступите і з салом. Обидві рубані маси змішайте в великій мисці.

Крок 2. Головку ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння, зріжте корінці і добре промийте під краном. Потім наріжте цибульну головку дрібними кубиками.

Крок 3. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і дуже дрібно порубаєте ножем.

Крок 4. У мисці змішайте рубаний яловичий фарш з цибулею і часником. Розбийте одне куряче яйце в м’ясну масу, всипте сіль і мелений перець, добре перемішайте і відбийте фарш про стіл або дно миски.

Крок 5. З фаршу вологими руками сформуйте круглі біфштекси. Товщина заготовок повинна бути приблизно півтора сантиметра.

Крок 6. Добре розігрійте сковороду, змастіть її дно рослинним маслом. Смажте біфштекси на середньому вогні приблизно 10 хвилин з кожного боку. Подавати біфштекс з яловичого фаршу можна з гарніром з картоплі і овочами. Приємного апетиту!

Ліниві голубці з яловичого фаршу

Ліниві голубці з яловичого фаршу – смачно, легко, поживно і корисно. Такий варіант приготування нічим не поступається традиційному страви, де м’ясна начинка загортається в цілі капустяне листя. А хтось більше любить і віддає перевагу тільки ліниві голубці.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 260 гр.
  • Капуста білокачанна – 120 гр.
  • Морква – 60 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Чебрець сушений – за смаком.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Рис – 0,5 склянки
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Масло рослинне без запаху – 60 мл
  • Вода – 1 склянка
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рис промийте проточною водою, потім відваріть до напівготовності в каструлі. Злийте воду з рису і дайте йому трохи охолонути.

Крок 2. Яловичину наріжте кубиками і прокрутіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою блендера.

Крок 3. Варений рис перекладіть в об’ємну миску, додайте м’ясний фарш і розбийте курне яйце.

Крок 4. Цибулю і моркву очистити. Цибулину дрібно наріжте, а морквину натріть на тертці з великими отворами. Обсмажте овочі до м’якості на рослинному маслі. Потім овочеву засмажку додайте в миску до інших інгредієнтів.

Крок 5. З невеликого качана капусти зніміть верхні подвявшие листя, сполосніть проточною водою, наріжте великими шматками і подрібніть за допомогою блендера.

Крок 6. Капусту додайте в миску, всипте сіль, сухі спеції, ретельно перемішайте масу.

Крок 7. Далі вологими руками сформуйте кульки розміром з куряче яйце і викладіть їх у змащену рослинним маслом жароміцну форму.

Крок 8. У склянці води розведіть столову ложку томатної пасти. Влийте суміш у форму з ледачими голубцями. Потім ліниві голубці помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів і запікайте 40 хвилин.

Крок 9. Подавайте ліниві голубці з яловичого фаршу відразу після приготування зі сметаною і шматочком свіжого хліба. Приємного апетиту!

Биточки з яловичого фаршу

Биточки з яловичого фаршу безумовно сподобаються всім членам вашої сім’ї. Вони виходять в міру жирним і дуже поживними. Биточки можна подавати з різноманітними гарнірами з овочів, макаронів, круп та картоплі. Як їх смачно приготувати з яловичого фаршу, ми розповімо в цьому рецепті.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 0,5 кг
  • Масло рослинне без запаху для смаження.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 3 ч. л. в тісто + для обвалювання
  • Сметана – 3 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичий фарш викладіть в миску, всипте сіль, сушений базилік, перемішайте.

Крок 2. Очистіть головку ріпчастої цибулі, помийте і дрібно наріжте його. Потім обсмажте цибулю на рослинній олії до золотистого кольору.

Крок 3. Цибулеву засмажку викладіть в миску до фаршу, перемішайте.

Крок 4. Далі розбийте одне куряче яйце і вимісити фарш ще раз.

Крок 5. В отриману м’ясну масу всипте панірувальні сухарі, перемішайте.

Крок 6. За допомогою двох столових ложок ліпіть невеликі довгасті биточки.

Крок 7. Потім обваляйте яловичі биточки в панірувальних сухарях.

Крок 8. Обсмажте все биточки на рослинному маслі до рум’яних бочков з усіх боків.

Крок 9. Заготовки перекладіть у високу сковороду.

Крок 10. Приготуйте сметанную заливку. Змішайте сметану з водою, щоб вийшло приблизно 200 мілілітрів суміші. Додайте сіль, мелений перець і паприку за смаком.

Крок 11. Обсмажені биточки залийте сметанним соусом, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні 20-25 хвилин.

Крок 12. Биточки з яловичого фаршу дуже смачно подавати з макаронами і свіжими овочами. Приємного апетиту!