Ліниві голубці з яловичого фаршу
Ліниві голубці з яловичого фаршу – смачно, легко, поживно і корисно. Такий варіант приготування нічим не поступається традиційному страви, де м’ясна начинка загортається в цілі капустяне листя. А хтось більше любить і віддає перевагу тільки ліниві голубці.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Яловичина – 260 гр.
 - Капуста білокачанна – 120 гр.
 - Морква – 60 гр.
 - Яйце куряче – 1 шт.
 - Чебрець сушений – за смаком.
 - Сіль поварена – за смаком.
 - Рис – 0,5 склянки
 - Паста томатна – 1 ст. л.
 - Цибуля ріпчаста – 100 гр.
 - Масло рослинне без запаху – 60 мл
 - Вода – 1 склянка
 - Паприка мелена – за смаком.
 - Базилік сушений – за смаком.
 
Процес приготування:
Крок 1. Рис промийте проточною водою, потім відваріть до напівготовності в каструлі. Злийте воду з рису і дайте йому трохи охолонути.
Крок 2. Яловичину наріжте кубиками і прокрутіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою блендера.
Крок 3. Варений рис перекладіть в об’ємну миску, додайте м’ясний фарш і розбийте курне яйце.
Крок 4. Цибулю і моркву очистити. Цибулину дрібно наріжте, а морквину натріть на тертці з великими отворами. Обсмажте овочі до м’якості на рослинному маслі. Потім овочеву засмажку додайте в миску до інших інгредієнтів.
Крок 5. З невеликого качана капусти зніміть верхні подвявшие листя, сполосніть проточною водою, наріжте великими шматками і подрібніть за допомогою блендера.
Крок 6. Капусту додайте в миску, всипте сіль, сухі спеції, ретельно перемішайте масу.
Крок 7. Далі вологими руками сформуйте кульки розміром з куряче яйце і викладіть їх у змащену рослинним маслом жароміцну форму.
Крок 8. У склянці води розведіть столову ложку томатної пасти. Влийте суміш у форму з ледачими голубцями. Потім ліниві голубці помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів і запікайте 40 хвилин.
Крок 9. Подавайте ліниві голубці з яловичого фаршу відразу після приготування зі сметаною і шматочком свіжого хліба. Приємного апетиту!












