Страви зі шпинатом – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Курка зі шпинатом у вершковому соусі

Курка зі шпинатом у вершковому соусі – це дивно смачна й поживна страва, яку можна дозволити собі навіть на ніч, незважаючи на те, що ви дотримуєтеся дієти або підраховуєте калорії. Птах, приготовлена таким способом, напевно стане вашим фаворитом!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 7-10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Цибуля – 50 гр.
  • Шпинат – 30 гр.
  • Вершки 20% – 150 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Лук «звільняємо» від лушпиння і довільно нарізаємо невеликими сегментами.

Крок 2. З курячого філе видаляємо плівки, промиваємо водою і нарізаємо великими кубиками.

Крок 3. Промиті листки шпинату рвемо руками.

Крок 4. На розігрітому рослинному маслі близько 5-6 хвилин смажимо м’ясо і цибульні шматочки.

Крок 5. Заливаємо інгредієнти вершками.

Крок 6. Посипаємо сіллю і спеціями, тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин.

Крок 7. Додаємо шпинат, перемішуємо і через 1-2 хвилини прибираємо з конфорки.

Крок 8. Розкладаємо соковите блюдо по порційних тарілках і дегустуємо. Приємного апетиту!