Маннік на кислій сметані
Маннік на кислій сметані, доповнений ягодами свіжої малини – це приголомшливий десерт, який здивує не тільки вашу родину, але й найвибагливіших гостей. За вашим бажанням можна викладати шарами ніжне тісто і малину, а можна просто змішати ці компоненти – смачно в будь-якому разі!
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6-7.
Склад:
- Малина – 150 гр.
- Манка – 250 гр.
- Сметана кисла – 250 гр.
- Цукор-пісок – 90 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Сода – ¼ ч. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо вийнявши вершкове масло з холодильної камери, перетираємо його з цукровим піском.
Крок 2. Акуратно розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки викладаємо в масляний складу.
Крок 3. Слідом в ємність відправляємо стару сметану – перемішуємо.
Крок 4. В іншій чаші об’єднуємо манку, соду і розпушувач. Суху суміш всипаємо в рідку масу, ретельно перемішуємо і залишаємо для набухання крупи на 10-15 хвилин.
Крок 5. Далі, курячі білки збиваємо з сіллю за допомогою міксера близько 2-3 хвилин, поступово втручається в ніжне тісто.
Крок 6. Форму, придатну для випікання, вистилаємо пекарської папером і викладаємо четверту частину основи, розподіляємо малину і знову викладаємо тісто. Подібним чином чергуємо шари, поки компоненти не закінчаться.
Крок 7. Випікаємо манник при 175-180 градусах близько 45-60 хвилин. Готуйте і отримуйте задоволення!