Кекс на кислій сметані
Кекс на кислій сметані, приготований з додаванням колечок зеленого лука і насінням льону – це ідеальне доповнення до наваристим м’ясних супчикам, а також до несладкому чаю. Такий кекс стане для вас відмінним перекусу на роботі, бо його смак не стає гірше навіть після охолодження.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Борошно – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана кисла – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Насіння льону – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій ємності збовтуємо яйце з сіллю.
Крок 2. До яєчної суміші викладаємо стару сметану.
Крок 3. Додаємо цукровий пісок і соду – розмішуємо до розчинення кристалів.
Крок 4. Тепер вводимо просіяне борошно і активно перемішуємо, щоб не залишилося жодної грудочки.
Крок 5. Виливаємо Половину тіста у високу форму, зверху викладаємо шар нарізаного лука.
Крок 6. Прикриваємо зелень залишками тіста.
Крок 7. Прикрашаємо верхівку насінням льону і переміщаємо заготовку в духову шафу.
Крок 8. Готуємо протягом 30-35 хвилин при температурної позначки в 180-185 градусів.
Крок 9. Нарізаємо порційними шматочками в теплому вигляді і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!